Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden

Plaats reactie
Miesss
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 18 apr 2022, 14:13

Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden



Bericht door Miesss »

Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik willen in de zomer graag een rondreis van 3 weken door Noorwegen gaan maken. Ons idee was om met het vliegtuig richting Noorwegen of Zweden te gaan en daar een camper te huren aangezien we maar 3 weken hebben. De redenatie is dat we dan minder tijd kwijt en energie kwijt zijn om in Scandinavië te komen.

Nu hebben we twee verschillende rondjes gezien die ons wel aanspreken:
1. Met het vliegtuig naar Alesund en vanuit daar een rondje langs o.a. NP Jostedalsbreen, NP Hardangervidda, Trolltuda, Stavanger, Bergen, Sognefjord, Geiranger en Trollstigen.
2. Met het vliegtuig naar Umea in Zweden en vanuit daar een rondje Höga Kusten, Östersund, Trondheim, enkele nationale parken en de Lofoten.

Wij hebben totaal geen ervaring met Noorwegen en Zweden. We hebben alleen in winter een bezoek gebracht aan Fins Lapland. Ons spreekt natuur heel erg aan en we houden wel van wat uitdagende hikes tussendoor. We houden helemaal niet van massatoerisme.
We vinden het best wel moeilijk welk van de twee rondes het beste bij ons past. De fjorden staan uiteraard op ons lijstje, maar die liggen voornamelijk in het zuiden als we het goed begrijpen en daar is het dan weer toeristischer.

We zijn heel erg benieuwd naar jullie ervaringen en tips. Hopelijk vergemakkelijkt dat onze keuze.

Bij voorbaat dank!
Ferrariman
Berichten: 83
Lid geworden op: za 05 mar 2022, 14:56

Re: Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden



Bericht door Ferrariman »

Ik heb geen ervaring voor in Noorwegen, want wij gaan pas in juni.
Ik vond het verschil in prijs wel groot tussen het huren van een camper in Nederland of in Noorwegen. Maar dat zou ook nog aan het seizoen kunnen liggen. I.c.m. reistijd van en naar luchthaven, gesleep met koffers vs thuis inpakken en meer mee kunnen nemen (fietsen, drone, camera, goedkoop bier :lol: etc.) , hebben wij gekozen voor camper huren in Nederland. Dan zijn we in ons geval sneller in Noorwegen waar we willen zijn met minder energie.
Gebruikersavatar
rijschoollucassen
Berichten: 3065
Lid geworden op: zo 24 mar 2013, 13:45
Locatie: Mook
Contacteer:

Re: Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden



Bericht door rijschoollucassen »

Met een camper begint je vakantie zodra je achter het stuur stapt. Huur een NL camper, rijd in een dag naar bv Kiel en stap daar op de boot naar Oslo. Je komt uitgerust aan en bent al een mooi eind op weg.

Onze reizen, YouTube, Jaap en Trijntje on tour.

Groet Jaap
Besmet met het campervirus met een Mercedes Vito Marco Polo, daarna een Ducato Burstner T605 en nu een Adria Coral S 690 SC. Onze reisfilmpjes staan op YouTube, Jaap en Trijntje on tour.
Gebruikersavatar
Aloys
Site Admin
Berichten: 19156
Lid geworden op: zo 11 mei 2003, 19:02
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden



Bericht door Aloys »

Dat "achter het stuur stappen" kun je toch ook in Scandinavië doen, of in Canada of de VS (om maar eens wat te noemen)? :D
Dan heb je nog wel de volle 3 weken te gaan en zit je niet een deel van de tijd op de snelweg of op een saaie boot voor de heen- en terugreis...

Ik denk dat rondje 1 meer en afwisselender natuur biedt dan rondje 2.
De Höga Kusten vielen ons wat tegen, maar dat is waarschijnlijk persoonlijk.
Beheerder www.camperforum.nl
Een overzicht van onze reisverhalen.
Gebruikersavatar
FrS
Berichten: 1006
Lid geworden op: zo 16 okt 2005, 20:30

Re: Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden



Bericht door FrS »

rijschoollucassen schreef:
wo 20 apr 2022, 9:28
Met een camper begint je vakantie zodra je achter het stuur stapt. Huur een NL camper, rijd in een dag naar bv Kiel en stap daar op de boot naar Oslo. Je komt uitgerust aan en bent al een mooi eind op weg.

Onze reizen, YouTube, Jaap en Trijntje on tour.

Groet Jaap
of eerst een paar dagen kopenhagen en vandaar met dfds naar oslo.
juanv
Berichten: 1047
Lid geworden op: do 04 jul 2013, 22:02

Re: Tips rondreis Noorwegen en/of Zweden



Bericht door juanv »

Wij huurden enkele malen een camper ter bestemming o.a in the US en in zuid Amerika daar dit bestemmingen zijn waar je met je eigen camper niet zo vlot geraakt.
De eerste dag ben je sowieso kwijt aan de verplaatsing met het vliegtuig, zelfs naar Portugal of Spanje moet je daar rekening mee houden, want je moet X aantal uur op voorhand op de luchthaven zijn + je verplaatsing tijd van huis naar de luchthaven , en het gedoe met het parkeren van je wagen daar , vervolgens vlieg je enkele uren , dan moet je nog je bagage zien bijeen te krijgen , en dan kan je opweg naar een camper verhuurder.
In het beste geval kan dat nog de dag zelf , maar meestal dien je een eerste overnachting in een hotel te boeken, en pas de volgende dag je camper op te halen.
Dan moet je nog wel enkele uren voorzien voor de volledige uitleg rond de camper vooraleer je je bagage kan beginnen uit je koffers pakken om die een plaats te geven in de camper .
M.a.w je bent sowieso twee dagen kwijt bij vertrek en nog eens even veel voor het terug inleveren ( met terecht, uitgebreide checks ) en je terug reis met het vliegtuig , bagage , wagen ophalen in de luchthaven , en terug huiswaarts rijden.
Dus 4 dagen ben je altijd kwijt met de hele handel van inchecken, overnachten , camper ophalen , terug inleveren enz.......
Waartegen, als je vanuit Nederland morgens een beetje tijdig vertrekt kan je de volgende ochtend de ferry op , en ben je de tweede dag al in Noorwegen aan het rondcruisen.
Persoonlijk zou ik voor zo een dichte bestemming als Noorwegen, altijd van thuis uit vertrekken met een netjes ingeladen camper, waarbij je alles mee hebt , wat in een ter plaatse gehuurde camper , lang niet altijd het geval is.

Voor zover mijn ervaring met ter plaatse huren , voor wat het waard is .

MVG

Juan
De wereld is als een groot boek, hij die niet reist, leest steeds dezelfde bladzijde !
Plaats reactie