Nieuwe camperplaats te Hasselt (Limburg)

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Zonneke
Berichten: 1751
Lid geworden op: zo 09 sep 2018, 19:47

Nieuwe camperplaats te Hasselt (Limburg)



Bericht door Zonneke »

"Hasseltse parking verdwijnt en maakt plaats voor groene mobilhomeparking "

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20220316_93880458

De parking zal met een absoluut minimale verharding worden aangelegd om waterinsijpeling te vereenvoudigen en om het groene karakter van het gebied extra accentueren. Daarom kiezen we grasbetontegels en een fundering uit waterdoorlatende lavasteen. Daarnaast komen er 280 heesters en 55 nieuwe bomen en worden grote stukken ingezaaid met kruiden- en bloemenmengsels.”

“Het comfort op de mobilhomeparking en de nabijheid van de binnenstad op wandelafstand moeten een absolute troef worden”
Zo krijgen we twintig bijkomende verblijfsplekken in Hasselt, midden in het groen van het Kapermolenpark en vlak bij de Japanse Tuin.”
Eind september wil men een eerste proefopstelling openen, in het voorjaar van 2023 moet de volledige capaciteit beschikbaar zijn.

De uitbating van het nieuwe terrein zal volautomatisch gebeuren. “Via een app zal men kunnen reserveren en ook de slagbomen bedienen”, zegt Dehollogne. “Die optie geeft ook toegang tot stroom en water. Wie geen app heeft, kan aan de automaat op de parking terecht. Drie lichtmasten zullen, samen met kleinere lichtzuilen, voor de verlichting van het terrein zorgen en er komen een uitstortbak voor afvalwater en een afvalcontainer.”
Gebruikersavatar
rbisdom
Berichten: 2336
Lid geworden op: zo 25 okt 2009, 18:13
Locatie: Rotterdam

Re: Nieuwe camperplaats te Hasselt (Limburg)



Bericht door rbisdom »

Hasselt heeft ook plannen voor een low-emissie zone, benieuwd of we daar dan nog wel terecht kunnen.......
Groetjes,

Rob

Pluk de dag, het leven is zo kort!
Knaus Traveller 685 1997 op Fiat Ducato 230

Afbeelding
Plaats reactie