Naar Schotland met hond: hoe en wanneer?

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peter&Wenny
Berichten: 59
Lid geworden op: di 07 sep 2010, 21:08
Locatie: Brunssum Zuid Limburg

Naar Schotland met hond: hoe en wanneer?



Bericht door Peter&Wenny »

Hoi
Wij twee 50 plussers met hond willen graag volgend jaar ergens voor de bouwvak een rondreis door Schotland maken ?
Wij zouden nu graag van kampeerders met hond en ervaring van deze reizen tips en trucs horen ! Wanneer de beste tijd is ? De beste overtochten ? Wanneer boeken ? Wat moet en kun je gezien hebben in 3 weken ?
Hoe meer info hoe liever !!
Alvast bedankt voor de vele reacties.
Peter, Wenny en Blue
ALLES KOMT GOED!!!!! OOIT
Gebruikersavatar
faalhaas
Berichten: 1416
Lid geworden op: wo 19 mei 2010, 11:10

Re: Naar Schotland met hond: hoe en wanneer?



Bericht door faalhaas »

Wij hebben 2 jaar geleden met P&O der oversteek gemaakt naar Hull. Hond 2as in een prima uitgeruste kennel. Vorig jaar hadden wij op een andere Ferry de gelegenheid om de hond in de Hut te hebben. Naar mijn weten is die mogelijkheid er nog niet naar Schotland.

Helaas gaan de nieuwere schepen op de lijn naar Newcastle niet door, daar zouden 2 jonge schepen die nu bij Moby varen in de Middellandse zee voor worden gecharterd maar die deal kreeg DFDS niet rond. Dus die twee oude rammelbakken blijven nog een paar jaar op die lijn.

In Schotland is je hond welkom. Net als op andere plekken aangelijnd houden en rommel opruimen. Omdat onze hond niet van drukt houd hebben we haar nooit meegenomen een stad in, maar je ziet daar wel plenty andere honden.

Schotland leent zich uitstekend voor een ongeplande vakantie. Genieten van de natuur en de history. Reistijden kunnen vaak lang zijn door de krappe infrastructuur. Dat draagt (voor ons) bij aan het vakantie gevoel, maar maakt een planning gauw onrealistisch.
Ronald53
Berichten: 276
Lid geworden op: do 13 okt 2016, 20:46

Re: Naar Schotland met hond: hoe en wanneer?



Bericht door Ronald53 »

Wij zijn, na meerdere fietsvakanties in Schotland, in 2017 met de hond en camper van IJmuiden naar Newcastle gevaren. Dan zit je bijna in Schotland, volgens mij kan het niet dichterbij. In dat jaar was het voor het eerst mogelijk de hond in de cabine mee te nemen. Waarschijnlijk moet je even bellen om dat te regelen, on-line werd die optie niet geboden. Boeken in de komende maanden, dan is de prijs wat lager, en kun je je van die cabine voor honden verzekeren, want het gaat om een beperkt aantal. Als je even zoekt op internet vind je de reder wel: DFDS. We gingen op het eiland Skye naar de plaatsen die "je gezien moet hebben". Die kennen de chauffeurs van de bussen met toeristen ook, het was in juni al file lopen. We zijn daar toen acuut mee gestopt en hebben rustige plekjes opgezocht, die zijn er genoeg. Skye is overigens wel gauw druk, het is zeker mooi, maar het is op heel veel plaatsen mooi in Schotland. Zo maar even zeggen waar je naar toe moet ga ik niet doen, ieder heeft zo z'n eigen voorkeur, en die heb je niet kenbaar gemaakt.
Houd, zoals altijd, met je hond rekening met het lokale vee. In Schotland zijn dat vaak schapen (horen die bij "vee"?). Laat je hond niet loslopen in de buurt van schapen, als je niet zeker weet dat-ie er niet achteraan gaat. We hebben het niet meegemaakt, maar we hebben op internet wel gelezen dat de lokale boer daar weinig begrip voor heeft en iets rigoureuzer maatregelen neemt dan hier in NL.
En een tip: probeer heel fijn gaas te krijgen en maak daarvan horren voor je deur en raam. Om de midges buiten te houden.
Groet,
Ronald
Plaats reactie