Rondje Noord-West Slovenië

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Basoline
Berichten: 67
Lid geworden op: wo 12 dec 2018, 18:49

Rondje Noord-West Slovenië



Bericht door Basoline »

We hebben ruim twee weken in Slovenië vertoefd, in en rondom het Triglav National Park. Via de Kalamankentunnel gereden, maar dat was buiten het hoogseizoen. Even een paar hoogtepunten. We hebben alle campings gevonden met Park4Night:

- Camping Sobec (uit te spreken als Soboetsj): onlangs opgeknapte (luxe) camping. Buiten hoogseizoen prima te doen. Anders is het dringen geblazen.
- Historisch plaatsje Radovljica
- Ljubliana, hoofdstad met autovrij centrum. We hebben geparkeerd bij een restaurant net buiten de stad (Sostro) met een bushalte voor de deur (20 minuten met de bus). Er zijn douches en je kunt water tanken en vuil water kwijt. Als je in het restaurant eet, is het parkeren gratis. Prima oplossing.
- Piran is de moeite waard schijnt, maar we zijn rechtsomkeerd gegaan omdat het daar heel erg druk was (en duur!). Vermijd de camping met het hotel erbij. Verschrikkelijk...
- Tolmin. Geweldig plaatjes te midden van allerlei avontuurlijke activiteiten. Camp Siber is aan te raden! Veel festivals daar. Wij zaten daar tijdens Metal Days. Zes (!) dagen lang alleen zwarte t-shirts, lange haren, baarden en tattoos. Top!
- Triglav park biedt meer dan voldoende hikes, beekjes, grotten, kastelen etc. Geweldig. Voor het uitkiezen. Niet alles met een camper te bereiken trouwens.

Over het algemeen geldt op veel Sloveense campings: ga maar ergens staan en meld je maar weer als je gaat. Dat is leuk, als het geen hoogseizoen is. Anders kan het zomaar zijn dat de haringen van de tent van je buurman zomaar onder je luifel staan. Campings rond meer Bled zou ik vooraf reserveren.

Deze blog hebben wij veelvuldig geraadpleegd:
https://www.goboony.nl/blog/met-de-camper-naar-slovenie

Zo'n mooi land. We gaan een keer terug...
1989 Hymer B644 Peugeot J5 2.5 TDi
Voorheen -> 1991 Hymer B544 Peugeot J5 2.5 TD
Gebruikersavatar
KenJo
Berichten: 24
Lid geworden op: za 10 aug 2019, 19:28
Locatie: Alkmaar

Re: Rondje Noord-West Slovenië



Bericht door KenJo »

Bedankt voor het verslag. Wij zijn na ons eerste jaar toeren met de camper aan het kijken wat we komend jaar gaan doen en Sovenië (en omliggende landen) kwam daarbij ook op tafel te liggen. Ik krijg een beetje de indruk dat Slovenië nogal druk is, klopt dat?
Fiat Ducato 244 motor 2.3jtd met chiptune bj 2002 Knaus Sun Traveller 650 opbouw
Toxiq
Berichten: 320
Lid geworden op: vr 30 mar 2018, 22:39
Locatie: Limburg

Re: Rondje Noord-West Slovenië



Bericht door Toxiq »

Ook net in Slovenië geweest

We konden redelijk dichtbij het centrum parkeren in Lubljana (nog geen 100 meter van de markt)
Aan het bled mee is maar 1 camping, met de gelijkwaardige naam: camping bled, redelijke plaatsen, bovenaan de camping een paar reusachtige plaatsen, met direct uitzicht op het kasteel, goed sanitair

Er is veel te doen rondom bled, deze website staat heel veel op http://finestayslovenia.com/
als je een stuk naar beneden scrollt, aan de rechterzijde (what to do, what to see, where to eat)
Met een hamer past alles
Hen97
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 13 feb 2019, 22:22

Re: Rondje Noord-West Slovenië



Bericht door Hen97 »

KenJo schreef:
di 20 aug 2019, 23:15
Bedankt voor het verslag. Wij zijn na ons eerste jaar toeren met de camper aan het kijken wat we komend jaar gaan doen en Sovenië (en omliggende landen) kwam daarbij ook op tafel te liggen. Ik krijg een beetje de indruk dat Slovenië nogal druk is, klopt dat?
Klopt dat het druk is. Vooral in het hoogseizoen, daarbuiten valt mss mee. Wij zijn half augustus in Slovenië geweest.
Uur in de file gestaan om naar meer van Bled te gaan en daarna parkeerproblemen in Bled, maar we hebben wel een duik in het meer kunnen nemen.Heerlijk! Daarna doorgereden naar Bohinj, geen parkeerruimte, doorgereden naar de waterval. Eind van de dag daar naar boven, naar de waterval gelopen. Was goed te doen, redelijk wat mensen nog, vermoed dat het overdag ook filelopen is.
Omdat mijn man en zoons weg zijn van modelvliegtuigjes, zijn we op 15/8 naar vliegveld Lesce geweest. Daar was de grootste airshow (in Slovenië :D) van RCModels. Grappig om mee te maken hoe Slovenen op zo'n show beleven, we waren de enige Nederlanders (voor zover we konden zien en horen)
In file lopen in de Vintgarkloof, terug zijn we bovenlangs gelopen, niemand te zien maarja niet zo spectaculair als in de kloof. Mijn zoons hebben bij de waterval gezwommen, heel mooi, maar kkkoud!
Een leuke camping gehad in de buurt van Postojna (camping Pivka Jama) We zijn niet naar de Postojna grotten geweest omdat we dachten dat het daar ook wel mega-druk zou zijn. Op de camping is ook een grot waardoor 2x per dag een rondleiding gegeven wordt. Ook leuk!
We zijn een dag in Ljubljana geweest, leuke gezellige stad, met leuke markt. We stonden op de camperstopplaats aan de zuidkant van Ljubljana. Handige plek voor bezoeken stad (met fiets, elektrische step en skateboard), in het restaurant aan de overkant van de weg gratis wc voor camperaars. In hoogseizoen ook op tijd komen, want ook druk.
Kasteel Celje bezocht. Mooi kasteel met veel informatie. Er wonen in de zomermaanden gezinnen die leven in klederdracht van 16e eeuw, zoiets. Geven leuk uitleg, en je kan er zelf boogschieten en er zijn nog wat oude spellen te doen.
Daarna weekend in Ankaran gestaan(camping Adria). hutjemutje camping met betonnen strand. Veel waterplanten in ondiepe gedeelte, wel heerlijk zeewater maar je hebt niet het idee aan zee te staan. Daarna via Trieste naar naar Bovec gereden. Mooie camperplaats met heerlijke douches onderaan de kabelbaan. Met kabelbaan (Kanin)naar boven geweest, heel mooi om daar boven een wandeling te maken, wel veel los grind. We zijn op de terugweg bij het eennalaatste dalstation uitgestapt en het resterende stuk naar beneden gelopen. Een flinke wandeling van ruim 3 uur.
Al met al heel leuke tijd in Slovenië gehad, maar ik zou er in het hoogseizoen niet meer naartoe gaan.
Plaats reactie