camperrondreis Zuid Afrika met huurcamper?

Plaats reactie
123wim
Berichten: 28
Lid geworden op: ma 12 jul 2010, 21:25

camperrondreis Zuid Afrika met huurcamper?Bericht door 123wim »

Is er iemand die al eens met een huurcamper door Zuid Afrika is gegaan? En zoja,is dat bevallen??
Wij willen in oktober 2015 dit gaan doen 8-)
Gebruikersavatar
Huppeltje
Berichten: 170
Lid geworden op: zo 20 nov 2005, 12:24
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

Re: camperrondreis Zuid Afrika met huurcamper?Bericht door Huppeltje »

Wij hebben 2 jaar geleden een camper gehuurd in Johannesburg bij BoBo camp. Dit zijn Nederlandse mensen die zelf campers bouwen op een iveco chassis. Lijkt op Detleff. Wij hadden een keurige wagen voor 4 personen. En prima service. Wij zijn van Johannesburg naar Kaapstad geweest. Mooie campings tegen gekomen van zeer lux met ligbad talloze zwembaden (warmbad), tot zeer eenvoudige maar altijd wel met toilet. Eigenlijk altijd wel vriendelijke mensen tegen gekomen. Maar laat nooit je camper alleen. Altijd bij bewaakte parkeerplaats of iemand in de camper. Aangeraden wordt ook onder het rijden of bij stoplichten de deuren op slot laten, en zeker geen kostbaarheden en tassen zichtbaar te laten liggen. Als je dit ter harte neemt kan je een geweldige reis hebben.
Groet Petra
Een goed antwoord is nooit weg
Gebruikersavatar
peterrulezzz
Berichten: 106
Lid geworden op: zo 07 feb 2010, 9:51

Re: camperrondreis Zuid Afrika met huurcamper?Bericht door peterrulezzz »

Zoals Huppeltje al aangeeft is alleen veiligheid een issue; het lastige is dat dit vaak en met name tussen de oren zit. Het verraderlijke is dat je zonder ervaring niet weet wanneer je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Wanneer je hier voldoende rekening mee houdt is Zuid-Afrika een waanzinnig mooi land om rond te toeren.

Hoewel wij destijds niet gekozen hebben voor een campervakantie hebben wij wel 3 weken door Zuid-Afrika getoerd. Bij nader inzien hadden wij er een camper moeten huren; dit geeft een beter overzicht tijdens het rijden (met name in de game reserves), dan de personenauto die wij gehuurd hadden.

Indien jullie de tijd hebben is de volgende route een absolute aanrader: Johannesburg - Polokwane - Punda Maria - God's Window (via PK Park), Nelspruit (na Nelspruit vonden wij de route een tijdje minder boeiend), Lesotho (neem hierbij de route door het land heen), East London en verder de tuinenroute langs de kust. In vergelijk is het laatste deel erg toeristisch, maar wel de moeite waard.

Veel plezier in dit magnifieke land!
My home is where my camper is...

https://www.huuronzecamper.com
Plaats reactie