Camperforum Quest naar de grootste Schnitzel van Europe!!

Serieuze zaken die niet passen in de bovengenoemde categoriën.
Gebruikersavatar
vim
Berichten: 1089
Lid geworden op: zo 10 okt 2004, 11:47
Locatie: ff onder rotterdam



Bericht door vim »

En ik kom net uit Italie en heb, ja hoe kan het, een van de grootste schnitzels ooit gegeten gewoon bij de Autogrill langs de autostrada.
Adriatik Vision 1 707 SG metallesderopenderaanenderinenderachter
Gebruikersavatar
fendje
Berichten: 1114
Lid geworden op: zo 16 dec 2007, 0:04
Locatie: Goirle



Bericht door fendje »

Dan ook maar volkomen off-topic ----een goed recept erbij...... :D :D

eet smakelijk.......

Wiener Schnitzel – de echte

Geplaatst door kookrecepten op wo, 3 oktober 2007
i
Beoordeel dit

Quantcast

“CLASSIC” – Wiener schnitzels worden gemaakt met malse lekkere kalfslapjes en niet met varkenslapjes of varkensspiering zoals men bijna overal ziet: een schnitzel met varkensvlees noemt men ‘Wiener Art’ Schnitzel.
En daarbij maak ze zelf, dan weet je tenminste wat voor vlees je in de kuip hebt, want soms is de inhoud van een schnitzel bedenkelijk (met paneermeel er rond kan het van alles zijn). Haal daarom steeds je vlees bij een echte slager, die je kunt vertrouwen en waar je zeker van bent wat hij/zij gebruikt. – “KOKEN”
Recept voor: 4 personen Keuken: Oostenrijk Bereiding: Warm Seizoen: -

Ingrediënten:

* 4 dunne kalfslapjes (ongeveer 1/2 cm dik – zie kooktip 1)
* bloem
* 2 eieren
* paneermeel (liefst Panko-paneermeel)
* 4 el olie
* 50 gr boter
* 1 citroen (optioneel)
* 2 hardgekookte eieren, fijngeprakt (optioneel)
* versgemalen zwarte peper en zeezout

Keukengerei

* Mengkom
* Drie borden
* Vleeshamer of deegroller (optioneel)
* Bakpan

Bereidingswijze:

* Klop de eieren met een beetje water of melk los.
* Doe vervolgens de losgelopte eieren, wat bloem (zie kooktip 2) en paneermeel apart in een diepe bord.
* Sla de kalfslapjes indien nodig nog wat platter met een vleeshamer of deegroller: leg hiervoor de lapjes tussen plasticfolie.
* Kruid de lapjes met peper en zout.
* Haal het vlees één voor één door de bloem (klop overtollige bloem af), daarna door het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Controleer of ze volledig omhuld zijn door het paneermeel en druk vervolgens het paneermeel met de handpalmen goed aan.
* Verhit wat boter en olie in een bakpan en bak ze 2 à 4 minuten aan elke kant: let erop dat het vuur niet te hoog staat.

Serveertips:

* Eenmaal gebakken direct serveren.
* Garneer schnitzel eventueel met wat hardgekookt ei en een partje citroen.
* Lekker met een groene salade en aardappelpuree of frietjes.

Kooktips:

1. Men kan ook varkens-, kip- en kalkoenlapjes gebruiken.
2. Men kan de bloem of het paneermeel eventueel op smaak brengen door er paprikapoeder en/of currypoeder onder te mengen en als het iets pittiger mag zijn met chilipoeder en/of cayennepeper of specerijen naar eigen smaak: het is dan geen Wiener Schnitzel natuurlijk, maar een schnitzel welke men naar eigen smaak kruid.

Drankadvies:

* Chinon (Loire), Sancerre (Loire), Gruner Veltliner (Oostenrijk), Abymes, Apremont, Chasselas (Elzas), Chignin, Côtes de Saint-Mont (wit), Müller-Thurgau (Franken), Orvieto classico, Pinot blanc, Sylvaner (Franken), Verdicchio dei Castelli di Jesi, Weissburgunder (Duitsland, Oostenrijk).

Menutips:

* Wiener Schnitzel: een gepaneerd kalfslapje
* Wiener Art Schnitzel: een gepaneerd varkenslapje
* Zigeuner Schnitzel: een gepaneerde schnitzel waarvan het paneermeel gekruid is met paprikapoeder of geserveerd met paprikasaus
* Holstein Schnitzel: een schnitzel met een spiegelei en eventueel een sardientje of ansjovis
* Jägerschnitzel: een gepaneerd kalfs- of varkenslapje met champignonroomsaus of jagersaus
* Cordon bleu Schnitzel: een schnitzel gevuld met hesp en kaas
* Rahmschnitzel: een gepaneerd kalfs- of varkenslapje overgoten met roomsaus
Sommige dingen gaan wat minder als je ouder wordt,
behalve het vergeten, dat lukt steeds beter
RickZ
Berichten: 7
Lid geworden op: za 17 apr 2010, 21:26
Locatie: Noord Holland



Bericht door RickZ »

In Duitsland zit ook een XXXXXL restaurant in de buurt van Frankfurt waar je niet alleen XXL schnitzels kunt eten (keus uit 1/4 varken, 1/2 varken of heel varken), maar ook hamburgers (30cm doorsnede) met voldoende vlees voor een week. Ook de drankjes gaan van 0,5 tot 2 liter inhoud, dus alles is er in verhouding. http://www.derwaldgeist.de
Eet smakelijk.
Plaats reactie