In vijf dagen taugé kweken!
Geplaatst: zo 13 jun 2010, 13:24
Waarom dit verhaal? Omdat wij van Blauwe hap houden missen we taugé in het buitenland. Zo heb je ergens in het zuiden van Europa heerlijke taugé. Taugé is een bijgerecht bij Indo gerechten en zit ook in de Chinese loempia`s.
Het begint met Katjang Idjoe. Andere namen zijn: mungboontjes, moong, mungbean, green gram, gram bean, kacang hijau, kadjang idjoh. Van Kadjang Idjoe wordt taugé gemaakt.
Taugé is een oosterse groenten die bij ons veel gebruikt wordt in de Chinese- en Indonesise keuken. Katjang Idjoe koop je in de Indo- en Suriwinkel.
In vijf dagen zelf Taugé kweken.
Hier volgt een korte handleiding voor de avonturiers onder jullie.
Laat de katjang Idjoe ca 24 uur in water staan (weken). Ik gebruik een plastic bakje van ca 30 x 15 cm. Een bakje dat iets hoger is dan de taugé lang is wanneer het volgroeid is. Leg er zoveel katjang idjoe in dat ze één laagje vormen en naast elkaar liggen. Water toeveoegen zodat de katjang idjoe ruim onder water staat.
Leg ze na 24 uur in het bakje op nat keukenpapier en dek het bakje af met een theedoek.
Zet het bakje op een donkere koele plek (aanrechtkastje). Dan dagelijks goed nat houden en na ongeveer 5 dagen kun je genieten van je eigen gekweekte taugé.
Verwijder eerst de groene velletjes en de dunne wortelthes en maak er een (wok) gerecht van! Salamat makan!
Zo ziet Katjang idjoe eruit.

Na het weken in een bakje op nat keukenpapier leggen.

Na drie dagen.

Na vier dagen.

Na vijf dagen en klaar!

En dit is het resultaat. Mooi hè?

Het begint met Katjang Idjoe. Andere namen zijn: mungboontjes, moong, mungbean, green gram, gram bean, kacang hijau, kadjang idjoh. Van Kadjang Idjoe wordt taugé gemaakt.
Taugé is een oosterse groenten die bij ons veel gebruikt wordt in de Chinese- en Indonesise keuken. Katjang Idjoe koop je in de Indo- en Suriwinkel.
In vijf dagen zelf Taugé kweken.
Hier volgt een korte handleiding voor de avonturiers onder jullie.
Laat de katjang Idjoe ca 24 uur in water staan (weken). Ik gebruik een plastic bakje van ca 30 x 15 cm. Een bakje dat iets hoger is dan de taugé lang is wanneer het volgroeid is. Leg er zoveel katjang idjoe in dat ze één laagje vormen en naast elkaar liggen. Water toeveoegen zodat de katjang idjoe ruim onder water staat.
Leg ze na 24 uur in het bakje op nat keukenpapier en dek het bakje af met een theedoek.
Zet het bakje op een donkere koele plek (aanrechtkastje). Dan dagelijks goed nat houden en na ongeveer 5 dagen kun je genieten van je eigen gekweekte taugé.
Verwijder eerst de groene velletjes en de dunne wortelthes en maak er een (wok) gerecht van! Salamat makan!
Zo ziet Katjang idjoe eruit.

Na het weken in een bakje op nat keukenpapier leggen.

Na drie dagen.

Na vier dagen.

Na vijf dagen en klaar!

En dit is het resultaat. Mooi hè?

