Zoeken en vinden op het Camperforum

Tips en trucs om optimaal gebruik te maken
van het Camperforum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Zoeken en vinden op het CamperforumBericht door Marius HRL »

Zoeken en vinden op het Camperforum

Via het Camperforum wisselen camperaars kennis en ervaringen met elkaar uit. Als een van de meer dan 10.000 bezoekers van het Camperforum zit met een vraag of probleem en daarover een bericht post, blijken er (nagenoeg) altijd mede-camperaars te zijn, die gezamenlijk het antwoord of de oplossing aandragen. Want je kunt elkaars reactie ook aanvullen. De een weet het ene stuk, de ander een ander stuk en samen komt er een volledig antwoord.
En dat is al jaren zo!

Veel vragen/problemen zijn al eerder aan de orde geweest. Daarom is het handig dat alle eerder geposte berichten bewaard worden. Want dan hoef je jouw vraag misschien niet eens te stellen en vind je het volledige antwoord direct. Daarvoor hebben we twee mogelijkheden: De Kennisbank en de Zoekfunctie


Kennisbank
Om het onze mede-camperaars gemakkelijk te maken hebben we de informatie rond een aantal veel voorkomende onderwerpen/thema’s samengevat in de Kennisbank op dit Camperforum
Je komt bij de Kennisbank door eerst linksboven op het beginscherm te klikken op “www.camperforum.nl Forumindex”

Afbeelding
Je komt nu op de Index-pagina. In de onderste helft zie je het kopje “Kennisbank” met de twee subforums “Camper-techniek” en “Camper-electronica”. Je vindt daar goed leesbare informatie over diverse onderwerpen. Óók interessant om ‘gewoon’ te lezen!


Zoekfunctie
Het Camperforum is voorzien van een handige Zoek-functie. Om er gebruik van te maken klik je op de knop “Zoeken” in het keuzemenu, bovenaan het scherm.

Afbeelding

Op de pagina die vervolgens verschijnt, zie je onder meer het onderstaande Zoekopdracht-venster. Je kunt in het bovenste venster een woord (zoekterm) invullen. gebruik daarvoor het onderwerp van je vraag/probleem. Wil je meer weten over “winterbanden”, dan type je dat woord in het bovenste invulvenstertje.

Afbeelding
Zodra je onderaan dit venster op de knop “Zoeken” klikt, wordt het gehele Camperforum doorzocht op berichten die dat ingevoerde woord bevatten. Vervolgens worden alle berichtendraden, waarin dat woord gebruikt is, weergegeven.

Je ziet dat dat woord in erg veel berichtendraden voorkomt.
Door gebruik te maken van meerdere zoektermen tegelijk, kun je gerichter zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten wat er speelt rond het gebruik van winterbanden gedurende het gehele jaar, dan breidt je het aantal zoektermen uit. In het bovenste zoekvenstertje plaats je dan het woordje AND (met hoofdletters) tussen de zoektermen; anders wordt alleen op het eerste woord gezocht. Je typt dan bijvoorbeeld in: “winterbanden AND hele AND jaar”.
Je kunt de zoektermen ook zonder tussenvoegingen kunt invoeren, dat lukt ook MITS je eerst klikt op het vakje voor de tekst “Zoek naar alle woorden” en pas daarna op “Zoeken” klikt

Afbeelding


Tips
Tip 1. Wanneer je het woordje NOT voor een zoekterm zet, worden berichtendraden, waarin die zoekterm voorkomt, niet getoond. Het plaatsen van het woordje OR voor een zoekterm maakt dat er alleen berichtdraden verschijnen, waarin OF de ene zoekterm OF de andere OF beide tezamen in voorkomen.

Tip 2. Denk goed na over de te gebruiken zoektermen. Als je bijv. alleen antwoorden wilt hebben, die gaan over een Hymer, dan kan het verstandig zijn om die zoekterm toe te voegen. Dat geldt natuurlijk ook voor vragen rond apparatuur van een bepaald merk/model.

Tip 3. Stel gerust je nadere vragen op het Camperforum, als je er via de Kennisbank of de zoekfunctie niet uitkomt. Hoe specifieker je vraag, hoe meer kans op het gezochte antwoord.

Tip 4. Vergeet nimmer dat het Camperforum geheel gebaseerd is op de inzet van vrijwilligers!

Tip 5. Als je het woord Camperforum aan de zoektermen toevoegt, kun je ook met een zoekmachine als Google zoeken op het Camperforum. Dat heeft als voordeel dat je direct berichten te zien krijgt, die voldoen aan de zoekterm-eisen.


Vragen over de Zoekfunctie? Zend een PB-tje!
Plaats reactie