Gedroogd vlees
Gedroogd vlees
Onze zoon gaat deze zomer lopen in Noorwegen, drie weken met rugzak, tent, eten en drinken, en op pad. Omdat ze ook wat vlees mee willen zijn ze op zoek naar gedroogd vlees.
Nee, niet alleen maar droge worst . En ook geen ingeblikt vlees, is veel te zwaar.
Heeft iemand van jullie een adres waar je dit voor een redelijke prijs nog kan kopen. Of hoe je dit zelf kunt maken. Het gaat dus mee in de rugzak en moet wel een week of 4 houdbaar zijn.
Johan
Nee, niet alleen maar droge worst . En ook geen ingeblikt vlees, is veel te zwaar.
Heeft iemand van jullie een adres waar je dit voor een redelijke prijs nog kan kopen. Of hoe je dit zelf kunt maken. Het gaat dus mee in de rugzak en moet wel een week of 4 houdbaar zijn.
Johan
Moveo Ergo Sum
-
- Berichten: 18588
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Een buitensportzaak, die gespecialiseerd is in expeditie-eten.
Heeft Beversport niets?
Ik ben het eens tegengekomen bij zo'n zaak, maar ik weet niet meer welke dat was
Ik zal eens googlelen...
http://www.beefjerky.be/shop/?gclid=COe ... lAodvEZT4A
http://www.globetrotter.nl/productinfovlees.html
http://www.hiking-site.nl/prikbord/dcbo ... =921&page=
heb je hier iets aan?
Heeft Beversport niets?
Ik ben het eens tegengekomen bij zo'n zaak, maar ik weet niet meer welke dat was
Ik zal eens googlelen...
http://www.beefjerky.be/shop/?gclid=COe ... lAodvEZT4A
http://www.globetrotter.nl/productinfovlees.html
http://www.hiking-site.nl/prikbord/dcbo ... =921&page=
heb je hier iets aan?
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Klopt, en hier kan je een heleboel bestellen http://www.globetrotter.nl/bestellijstvisvlees.html
Zelf drogen is een behoorlijke klus..
Zelf drogen is een behoorlijke klus..
- Marius HRL
- Berichten: 9647
- Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
- Locatie: Midden-Drenthe
Tips voor zelf drogen vind je o.a. op:
http://www.globetrotter.nl/lucht_thuisdrogen.html
Succes!
Marius
http://www.globetrotter.nl/lucht_thuisdrogen.html
Succes!
Marius
Ons lid Marius HRL is helaas in maart 2022 overleden.
Onze creatieve zoon heeft een en ander doorgelezen en uitgezocht.
Kant en klaar kopen was te duur, in de oven of magnetron koste te veel energie. En zo ging hij nog even door.
Uiteindelijk kwam er een lumineus idee naar boven. De aktie om spaarlampen te promoten was het begin. Zijn vraag was hoeveel warmte geeft een gloeilamp dan?
Hij heeft een doos met aluminium papier bekleed. Boven in de doos een klepje. Een 3tal ijzeren bbq spiezen door de doos geprikt. En een gloeilamp in de doos opgehangen. Met een oventhermometer viel de temperatuur, door klepje meer of minder te openen, goed in de gaten te houden. Het bleek dat met zijn doos en een 60 Watt lamp de temperatuur continu op ideale droogtemperatuur gehouden kon worden.
Deze ochtend rook het heerlijk in huis naar geroosterd vlees. En na 6 uur was er gedroogt vlees. 200 gram rundvlees erin, 65 gram er uit.
Ik heb het net mogen proeven. Hij had het vlees gemarineerd van te voren. En het ziet eruit als die stroken gedroogt vlees die je op internet kunt bestellen. En het smaakt echt heel er lekker.
Hij heeft dus zijn eigen droogoven gemaakt welke relatief weinig energie vraagt. Binnen kort heeft hij dus gedroogt vlees die hij dan mee kan nemen naar Noorwegen. Met heel weinig vet, maar een zeer goede eiwitten bron. Naast de vis die ze zelf in de beken en rivieren hopen te kunnen vangen, komen ze zo toch aan hun voeding tijdens de 3 weken zwerven door Noorwegen. Of af en toe zullen ze dingen kopen wanneer ze een dorp, camping of boerderij aan doen.
Johan
Kant en klaar kopen was te duur, in de oven of magnetron koste te veel energie. En zo ging hij nog even door.
Uiteindelijk kwam er een lumineus idee naar boven. De aktie om spaarlampen te promoten was het begin. Zijn vraag was hoeveel warmte geeft een gloeilamp dan?
Hij heeft een doos met aluminium papier bekleed. Boven in de doos een klepje. Een 3tal ijzeren bbq spiezen door de doos geprikt. En een gloeilamp in de doos opgehangen. Met een oventhermometer viel de temperatuur, door klepje meer of minder te openen, goed in de gaten te houden. Het bleek dat met zijn doos en een 60 Watt lamp de temperatuur continu op ideale droogtemperatuur gehouden kon worden.
Deze ochtend rook het heerlijk in huis naar geroosterd vlees. En na 6 uur was er gedroogt vlees. 200 gram rundvlees erin, 65 gram er uit.
Ik heb het net mogen proeven. Hij had het vlees gemarineerd van te voren. En het ziet eruit als die stroken gedroogt vlees die je op internet kunt bestellen. En het smaakt echt heel er lekker.
Hij heeft dus zijn eigen droogoven gemaakt welke relatief weinig energie vraagt. Binnen kort heeft hij dus gedroogt vlees die hij dan mee kan nemen naar Noorwegen. Met heel weinig vet, maar een zeer goede eiwitten bron. Naast de vis die ze zelf in de beken en rivieren hopen te kunnen vangen, komen ze zo toch aan hun voeding tijdens de 3 weken zwerven door Noorwegen. Of af en toe zullen ze dingen kopen wanneer ze een dorp, camping of boerderij aan doen.
Johan
Moveo Ergo Sum
-
- Berichten: 18588
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Moet dat vlees dan ook nog vacuum verpakt worden, of blijft dat zo dan gewoon goed. Is wel een uitvinding hoor.JHV schreef:Onze creatieve zoon heeft een en ander doorgelezen en uitgezocht.
Kant en klaar kopen was te duur, in de oven of magnetron koste te veel energie. En zo ging hij nog even door.
Uiteindelijk kwam er een lumineus idee naar boven. De aktie om spaarlampen te promoten was het begin. Zijn vraag was hoeveel warmte geeft een gloeilamp dan?
Hij heeft een doos met aluminium papier bekleed. Boven in de doos een klepje. Een 3tal ijzeren bbq spiezen door de doos geprikt. En een gloeilamp in de doos opgehangen. Met een oventhermometer viel de temperatuur, door klepje meer of minder te openen, goed in de gaten te houden. Het bleek dat met zijn doos en een 60 Watt lamp de temperatuur continu op ideale droogtemperatuur gehouden kon worden.
Deze ochtend rook het heerlijk in huis naar geroosterd vlees. En na 6 uur was er gedroogt vlees. 200 gram rundvlees erin, 65 gram er uit.
Ik heb het net mogen proeven. Hij had het vlees gemarineerd van te voren. En het ziet eruit als die stroken gedroogt vlees die je op internet kunt bestellen. En het smaakt echt heel er lekker.
Hij heeft dus zijn eigen droogoven gemaakt welke relatief weinig energie vraagt. Binnen kort heeft hij dus gedroogt vlees die hij dan mee kan nemen naar Noorwegen. Met heel weinig vet, maar een zeer goede eiwitten bron. Naast de vis die ze zelf in de beken en rivieren hopen te kunnen vangen, komen ze zo toch aan hun voeding tijdens de 3 weken zwerven door Noorwegen. Of af en toe zullen ze dingen kopen wanneer ze een dorp, camping of boerderij aan doen.
Johan
Margolia
In Zuidafrika heb je biltong, dat kun je hier ook kopen: http://www.biltongplaas.com
Knaus TI Sport 650 2007