Mobiel internetten: méér doen met buitenlandse SIMkaarten

Artikelen over de aanleg, onderhoud
en het gebruik van elektronica in de camper.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Mobiel internetten: méér doen met buitenlandse SIMkaartenBericht door Marius HRL »

Mobiel internetten: méér doen met buitenlandse SIMkaarten
(versie: 16-07-2012)

Telecomproviders berekenen over het algemeen zeer veel hogere (roaming)tarieven wanneer men via hun SIMkaartje in het buitenland gebruik maakt van mobiel internet. Dat dwingt mensen, die toch in het buitenland mobiel internet willen gebruiken, tot creativiteit.
Andere artikelen in onze Kennisbank maken duidelijk dat er in alle landen prepaid SIMkaartjes verkrijgbaar zijn, waarmee men ter plaatse, in een laptop met een mobiel internet-modem (SIMlock-vrij of niet geblokkeerd voor de betreffende SIMkaart), tijdelijk én betaalbaar mobiel kan internetten.

Wie in meerdere landen reist, lijkt dan voor elk gastland vast te zitten aan de aanschaf van een andere SIMkaart. En dat is een klus op zich. Voor niet-inwoners is het vaak lastig zo’n SIMkaart aan te schaffen en te registreren/activeren; niet alleen vanwege de taalbarrière. De procedures zijn ingewikkeld en een adres en rekening in het gastland lijken een vereiste. Van het binnen Europa voorgestane ‘vrije verkeer van goederen en diensten’ komt in telecomland nog te weinig terecht!

Mede dankzij het Camperforum hoef je niet langer helemaal zelf uit te vinden welke aanbieder je het best kunt kiezen en hoe je zo’n SIMkaart verwerft, registreert en activeert. Wij wijzen je de weg, met overzichten van aanbieders per land en tips voor aankoop en gebruik.

Deze bijdrage gaat over twee relatieve "doorbraken": de beschikbaarheid van prepaid SIMkaarten met voordelige flatrates voor gebruik in meerdere landen en de mogelijkheid geactiveerde buitenlandse SIMkaarten te bestellen via het internet.


Prepaid SIMkaarten met voordelige flatrates binnen meerdere landen
Inmiddels zijn er meerdere buitenlandse telecomproviders, die prepaid SIMkaarten aanbieden, waarmee men in meerdere landen mobiel kan internetten tegen hetzelfde (lage) flatrate-tarief. Er worden hierna drie alternatieven vermeld. Alleen de aantrekkelijkste ervan wordt uitgebreid aangeduid. De beide andere kun je zelf (eventueel met Google Translate) nader bekijken:
 • 3Bredband Kontant (Zweden) en EazyInternet Tank&Surf (Denemarken) zijn in beide landen te gebruiken tegen hetzelfde tarief als in het land van herkomst.
  EazyInternet Tank&Surf: Prepay SIMkaart plus één week internetten 149 DKK = ongeveer 20 euro / één maand kost 299 DKK = ongeveer 40 euro). 3Bredband Kontant: Prepay SIMkaart plus één week internetten 99 SKK = ongeveer 9,80 euro ) Aankoop in telefoonshops.
 • De mobiel internet SIMkaarten van provider Drei/3/Hutchinson (Oostenrijk) zijn tegen éénzelfde tarief óók te gebruiken in Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Zweden, Denemarken en Australië. Deze provider heeft een hele serie mobiel internet-aanbiedingen(SIM-Only)
 • Vodafone Ierland is te benutten in méér landen. Voor een kalenderdagtarief vanaf 99 eurocent per kalenderdag kan men met hun prepaid SIMkaart tot 50 MB per dag aan dataverkeer benutten in een groot aantal landen. Er zijn vier dagtarieven. Lees de uitgebreide informatie in dit bericht
Via Prepaid Global en Simlykun je geactiveerde SIMkaarten verwerven voor diverse landen (o.a. de eerder aangeduide SIMkaarten van Hutchison = 3 / Drei / Three).

Een regelmatige aanbieder van geactiveerde Spaanse data-SIMkaarten is GSM-Webshop .


Vragen of opmerkingen?
DIT IS EEN ARTIKEL IN DE KENNISBANK. Hier kun je als bezoeker géén vragen, opmerkingen of aanvullingen posten.
Dat kun je wél in het subforum Navigatie (Bijv. in deze draad: http://www.camperforum.nl/viewtopic.php ... 82&start=0) of via een Persoonlijk Bericht (PB-tje) gericht aan Marius HRL.
Bij voorbaat bedankt voor je reacties!
Dit item wordt regelmatig bijgewerkt. Volg de wijzigingen!

Marius HRL
Laatst gewijzigd door Marius HRL op ma 16 jul 2012, 14:30, 25 keer totaal gewijzigd.
Globecar Familyscout L (2006)
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Zelf registreren Ierse Vodafone SIMkaartBericht door Marius HRL »

Prepaid Mobiel internet via SIMkaart van Vodafone Ierland Versie: 17-04-2013

ALGEMEEN
Vodafone Ierland verkoopt prepaid telefoon-SIMkaart, waarmee je in een groot aantal Europese landen voor een bedrag van 2,99 euro per kalenderdag (óók) kunt internetten. Die SIMkaart kan eveneens met je laptop/PC gebruikt worden in een mobiel internetmodem of MiFi. Per dag kun je in die landen voor dat tarief tot 50 MB dataverkeer benutten.


NETWERKEN, BRUIKBAARHEID en TARIEVEN
Er kan gebruik gemaakt worden van de telecomnetwerken (2G/3G) van Vodafone Ierland en de Vodafone GPRS- en 3G-roamingpartners in het buitenland (uitsluitend via het APN live.vodafone.com). Gebruik is uitsluitend mogelijk als het tegoed méér dan het dagtarief bedraagt.

Met ingang van augustus 2011 zijn er drie dagtarieven, afhankelijk van het land waarin je verblijft.
 1. Tarief 1 = 99 eurocent per Ierse kalenderdag (inbegrepen dataverbruik: max. 50 Mb)
  Geldig in: Ierland
 2. Tarief 2 = 2,99 euro per Ierse kalenderdag (inbegrepen dataverbruik: max. 50 Mb / elke MB méér kost 1,- euro extra)
  Geldig in: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, IJsland, Zweden, Zwitserland (Vodafone-partnerlanden EU)
 3. Tarief 3 = 4,99 euro per Ierse kalenderdag (inbegrepen dataverbruik: max. 10 MB / elke MB méér kost 3,63 euro extra)
  Geldig in: Australië, Canada, Egypte, Zuid-Afrika, Thailand, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten van Amerika
Het gaat daarbij steeds om mobiel internetten met gebruikmaking van het Live-APN (live.vodafone.com) via providers in het betreffende land, waarmee Vodafone Ierland een GPRS-/3G roamingovereenkomst heeft.
Het dagtarief wordt (in kleine stapjes) afgeboekt per IERSE kalenderdag (00.00-24.00 uur -- IERSE TIJD !!!), zodra er enig dataverkeer via het Ierse SIMkaartje heeft plaatsgevonden. LET OP: In Ierland is het één uur vroeger dan in NL.
Dit tarief vereist dat Vodafone Passport Mobile Internet is geactiveerd in My Vodafone (Inloggen> Top up & Offers > Change roaming plan > Zo nodig aanpassen door klikken op "Change Data Roaming Plan" en kiezen voor Passport)
Voor elke MB méér dan de dagbundel wordt een verhoudingsgewijs hoger bedrag afgeboekt! Het is dus zaak je dataverbruik bij te houden! Hoe je dat kunt doen, wordt elders beschreven.


AANKOOP SIMKAART
Geactiveerde Ierse Vodafone SIMkaarten worden regelmatig aangeboden via eBay. De links op eBay wijzigen regelmatig en worden daarom hier niet vermeld. Zoek even op eBay met de zoektermen: Vodafone Ireland sim. Aankoop van een niet-geregistreerde SIMkaart bij een aanbieder met Locatie Ireland en zelf registreren verdient aanbeveling
Door de klikken op de naam van de verkoper kom je op zijn eBay-pagina met het actuele aanbod. Verkopers hebben meerdere en wisselende aanbiedingen. Let erop dat dat het telefoon-SIMkaartjes zijn van Vodafone Ierland.
Kijk steeds naar de voordeligste aanbieding (prijs incl. verzendkosten naar NL) van het gewenste, niet-geregistreerde SIMkaartje!!!!


(AANPASSEN) REGISTRATIE
De SIMkaarten zijn in de regel wel geactiveerd, maar dienen geregistreerd te zijn, voor je ze echt kunt benutten.
Een reeds geregistreerde kaart kun je direct gebruiken, maar geadviseerd wordt toch de registratiegegevens aan te passen via http://www.vodafone.ie/ (inloggen met het Ierse 08.........-nummer en het van de verkoper ontvangen wachtwoord/password). Soms krijg je een paar foutmeldingen; dan opnieuw proberen (F5-toets). Als er gevraagd wordt om drie tekens in te toetsen, gaat het om het invullen van de drie, op de aangeduide plaatsen in jouw wachtwoord staande, tekens. Bij zo'n geregistreerde SIMkaart, kun je in die reeds aangemaakte account, via My Vodafone Ierland > My Details > je gegevens aanpassen. Pas je wachtwoord (Password) aan en noteer het nieuwe wachtwoord. Verander in "Personal Details" zo mogelijk je naam, "Other Contact Phone Number" (hier het 08........-nummer van je Ierse SIMkaartje invullen) en "Mail Address" (hier je eigen mailadres invullen). Bij "Address" kun je je volledige Nederlandse adres (incl. land) invullen. Het daarnaast selecteren van een willekeurige Ierse county is onvermijdelijk. Zorg dat je Äccount type" geregistreerd is/wordt als "Mobile Phone user"!
Een niet-geregistreerde SIMkaart moet je zelf registreren via die Ierse Vodafone-website. Die website is nogal eens overbelast, dus soms moet je even terug/opnieuw beginnen (F5) en/of wordt er gevraagd om de drie aangeduide tekens uit je wachtwoord.
De registratieprocedure voor niet-geregistreerde SIMkaartjes gaat als volgt:

Stap 1: VOORBEREIDING
Tijdens de registratie moet je je Ierse telefoonnummer bij de hand hebben (vermeld achter MSISDN) en KAN gevraagd worden om de IMEI-code van je modem/telefoon/MiFi. Die kun je uitlezen door het mobiel internetmodem (met SIMkaartje) in laptop/PC te plaatsen en je dashboard (Verbindungsassistent of Mobile Partner) te starten. In de VerbindungsAssistent vind je het IMEI-nummer door bovenaan te klikken op het steeksleutel-icoon en daarna te klikken op tabblad "Info". In Mobile Partner vind je het IMEI-nummer via het rolmenu "Tools" op het vervolgscherm "Diagnostics".
Het IMEI-nummer van een mobieltje lees je uit door *#06# in te typen en op de verbindingsknop te drukken. Noteer dit 15 cijferige IMEI-nummer.
Tijdens de eerste registratie van het SIMkaartje moet je een SMS met een verificatiecode kunnen ontvangen. Dat kan door je SIMkaartje in een mobieltje te plaatsen en dat mobiletje in te schakelen OF door het SIMkaartje in een mobiel internetmodem (dongel) te doen, dongel (met geplaatste SIMkaart) in een laptop/PC te steken en vervolgens Mobile Partner op te starten met het verderop in dit artikel beschreven profiel. Je hoeft in Mobile Partner niet op "Connect"(Verbinden) te drukken.

Stap 2: REGISTRATIE
a. Controleer op je mobieltje of in Mobile Partner (linksonder in hoofdscherm) of er contact is met het Vodafone-netwerk (Roaming).
b. Klik op deze link om direct op de Ierse Vodafone registratiepagina te komen
c. Vul het telefoonnummer in dat hoort bij de SIMkaart (achter MSISDN) en klik op "Continue". Er wordt je vervolgens per SMS een viercijferige verificatiecode gezonden.
d. Vul die verificatiecode in op het scherm (binnen 15 minuten na ontvangst SMS).
e. Vul in het volgende scherm vul de gevraagde persoonsgegevens in: voornaam, achternaam, geboortedatum, geslacht, je volledige NL-adres incl. land (alles bij "Address)", een willekeurige Ierse county, bestaand e-mailadres
f. Zet een vinkje voor "I will mainly use it for my phone" (hoofdzakelijk gebruik voor telefoon) en klik op "Continue". Zorg dat je Äccount type" geregistreerd is/wordt als "Mobile Phone user"!


TEGOED OPWAARDEREN & OPVRAGEN
Dit Ierse Vodafone SIMkaartje werkt met betaling via een prepaidtegoed en op basis van pay-as-you-go (je betaalt alleen wanneer je het gebruikt). Je restanttegoed wordt bevroren zes maanden na de laatste keer opwaarderen (via creditcard). Indien je binnen 12 maanden na die laatste keer opwaarderen opnieuw tegoed aankoopt, kun je dat nieuwe tegoed PLUS het bevroren tegoed weer gedurende een tijdvak van zes maanden benutten (zie: http://www.vodafone.ie/terms/prepay/). Niet opwaarderen binnen 12 maanden betekent: vervallen van het resterende (bevroren) tegoed! Zorg dus dat je tijdig je tegoed aanvult en/of het kaartje benut!

Tegoed opvragen:
Je kunt je actuele prepaidtegoed opvragen op verschillende manieren:
a. via de Ierse Vodafone website > inloggen in My Vodafone > Balance
b. met de USSD-code *174# (invoeren via MWconn of Mobile Partner op je laptop/PC of met de SIMkaart in je mobieltje)
c. via een kosteloos SMS-je; te zenden aan 50233 met als tekst: "bal" (zonder de aanhalingstekens!).

Opwaarderen
Omdat de SIMkaartjes (meestal) afgeleverd worden met slechts 0,50 euro tegoed, is opwaarderen noodzakelijk! Pas na opwaarderen van het tegoed kun je dus internetten!
Vodafone Ierland kent daarbij een aantrekkelijk systeem van bonussen].
Na registratie kun je gedurende een aantal opeenvolgende maanden tien euro bonustegoed verwerven, mits je steeds binnen een maand je tegoed met minimaal 20 euro opwaardeert. De bijboeking van die bonus kan meer dan vier weken op zich laten wachten! Wie meerdere Ierse Vodafone SIMkaarten naast elkaar wil gebruiken (meer dan 50 MB per dag), dient zich te realiseren dat je per IMEI-nummer (zie boven) voor slechts één SIMkaartje die 10 euro opwaardeerbonus kunt krijgen.
Het opwaarderen van het prepaid tegoed kan op diverse manieren. We beperken ons hier tot opwaarderen met creditcard en via IOU-Buddy. Opwaarderen met een Vodafone-opwaardeerbon is vanaf 31 maart 2013 niet meer mogelijk.

Creditcard:
Opwaarderen per Creditcard gaat het simpelst via deze link. Via deze link kan ook een derde jouw tegoed opwaarderen of kun jij het tegoed van een ander aanvullen. Bij creditcardbetalingen wordt een extra veiligheidscheck uitgevoerd via Verified by Visa of MasterCard SecureCode. Er worden gegevens gevraagd van de eigenaar van de gebruikte creditcard.
LET OP! Vul bij "First name" uitsluitend in wat er op de creditcard staat vermeld vóór je achternaam; meestal: je voorletter(s). Verder vul je je volledige adres in. Bij "County/Region" kies je echter een (Ierse) regio, bijvoorbeeld Dublin.
Alleen dan lukt het!

Opwaarderen via IOU (- Buddy)
In geval van nood kun je een paar euro ‘rood staan’: je kunt dan extra tegoed lenen. Je moet daartoe wel (in de voorafgaande drie maanden) zowel je tegoed hebben opgewaardeerd als minstens één maal gebeld hebben of zijn. Een SMS aan 50223 met de tekst "IOU" levert 2 euro op; een SMS met de tekst "IOU 4" zelfs 4 euro. De eerstvolgende keer opwaarderen wordt het bedrag plus 0,15 euro (IOU) of 0,30 euro (IOU 4) alsnog afgeschreven.
Je kunt via de Ierse Vodafone website (IOU-Buddy) en SMS ook tegoed overhevelen met andere gebruikers van deze Ierse Vodafone SIMkaartjes. Lees: http://www.vodafone.ie/planscosts/prepay/topup/topmeup/ en http://www.vodafone.ie/planscosts/prepa ... 6311084941


DASHBOARD & INSTELLINGEN
Deze Ierse SIMkaartjes zijn te gebruiken met meerdere dashboards (=verbindingssoftware). De nieuwere versies van Mobile Partner (werken alleen met Huawei-modems) en MWconn-IXconn voorzien in de mogelijkheid USSD-codes te gebruiken en SMS-en te verzenden. Met het dashboard Verbindungsassistent, geleverd bij het Duitse Aldi Talk/Medion-modem WebStick S4011 (= Huawei E160) is dit kaartje ook te benutten, alleen kunnen er geen USSD-codes worden ingegeven. Vodafone Mobile Connect (VMC) en Vodafone Mobile Broadband (VMB) uitsluitend gebruiken met een handmatig aangemaakt en als default ingesteld profiel Vodafone Ierland Live, want als standaard voor Ierse Vodafone is in VMC/VMB een veel duurder APN ingeprogrammeerd!
Dus steeds onderstaand profiel aanmaken/benutten voor Vodafone Ierland Live:

Profielnaam : Vodafone Ierland Live
APN : live.vodafone.com
Username : vodafone
Password : vodafone
Access number: *99#
Primair DNS: Automatisch (of 213.233.128.1 met Secundair DNS: 213.233.128.19)

O.a. in Mobile Partner (Tools> Opties > Network) kun je de netwerktype-voorkeur instellen. Instellen op " WCDMA only" levert op dat je steeds verbinding met een lokaal (toegankelijk) UMTS-netwerk. Wanneer er echter geen toegankelijk UMTS-netwerk is, betekent dat: géén verbinding! Instellen van de keuze op “WCDMA preferred” houdt in dat (alleen) indien er géén UMTS-/3G-netwerk beschikbaar en toegankelijk is, er contact gemaakt wordt met een toegankelijk GPRS-/EDGE-/2G-netwerk (beter iets dan niets).
In Verbindungsassistent instellen op "Automatische Auswahl" (tabblad "Netzwerk" van "Einstellungen")

LET OP! Het gebruik van andere APN'n zoals hs.vodafone.ie of isp.vodafone.ie leidt onherroepelijk tot toepassing van enorm veel hogere tarieven!!!!

LET OP! Maak GÉÉN gebruik van de "Daily Roaming Broadband Add-on": die is onnodig en kost je 12 euro per dag!


DATAVERBRUIK BEHEREN
Veel dashboards hebben hiervoor een functie ingebouwd, maar ook freeware-programma's als Bitmeter2 en FreeMeter kunnen hierbij goede diensten bieden.


Europese regels bewaking kosten
De EU heeft bepaald dat providers dienen te zorgen dat de maandelijkse kosten van mobiel internetgebruik standaard beperkt worden. Vodafone IE zendt daarom standaard eerst een SMS-bericht als je in een KALENDERmaand tussen 50 en 80 % van die door de EU vastgestelde maandnorm (60,50 euro incl. BTW) verbruikt hebt en opnieuw een SMS wanneer je die maandnorm bereikt hebt. Bereik je die maandnorm, dan wordt de internettoegang de rest van de maand geblokkeerd, tenzij je een SMS verzendt met de tekst ‘PASS EU CAP’ (zonder aanhalingstekens!) naar 50193. Die schakelt de begrenzing uit.
De uitleg over die (nieuwe) meldingen, die je o.a. kunt krijgen als je buiten Ierland gebruik maakt van je Vodafone IE SIMkaart, staat hier en hier.
Na uitschakeling van die begrenzing je verbruik extra in de gaten houden! Want je krijgt geen meldingen meer, tenzij je die meldingen weer inschakelt.
Je doet dat door een SMS te zenden naar 50193, met de tekst 'YES EU CAP' (zonder aanhalingstekens!).
Ik adviseer die melding standaard de volgende maand weer AAN te zetten.


OVERIGE WETENSWAARDIGHEDEN
 • Lees en post ook praktijkervaringen in deze draad
 • Je ontvangt een reguliere telefoon-SIMkaart, die ook toegang geeft tot het internet (http://www.vodafone.ie/vlive/internetmobile/faq)
 • Ierland is het thuisland van de Ierse Vodafone SIMkaartjes. In alle andere landen is er sprake van roaming (=gastgebruik) via een Vodafone-partnernetwerk in het betreffende land. Zolang je het Live-APN benut, geldt dat 99 eurocent-tarief.
 • Het Ierse Vodafone SIMkaartje is te gebruiken in alle SIMlockvrije mobiel internet-modems en MiFi's. Met enige trucs ook in deze van Vodafone afkomstige modems Huawei K3765 en K4505. Zie daarvoor de hiervoor vermelde berichtendraad.. Voor rond 50 euro heb je een Huawei E160-modem in je bezit.
 • De Ierse Vodafone-website is vaak overbelast. Wanneer je internet via het Ierse Vodafone SIMkaartje, blijkt die Ierse Vodafone-website dikwijls moeilijk bereikbaar. Stug blijven proberen (F5-toets) of benaderen via een vaste internetverbinding!
 • Op deze webpagina vind je een globale aanduiding van het dataverbruik dat gemoeid is met diverse toepassingen.

Vragen of opmerkingen?
DIT IS EEN ARTIKEL IN DE KENNISBANK. Hier kun je als bezoeker géén vragen, opmerkingen of aanvullingen posten.

Dat kun je wél in het subforum Navigatie of via een Persoonlijk Bericht (PB-tje) gericht aan Marius HRL.
Bij voorbaat bedankt voor je reacties!
Dit item wordt regelmatig bijgewerkt. Volg de wijzigingen!

Marius HRL
Laatst gewijzigd door Marius HRL op wo 17 apr 2013, 6:39, 20 keer totaal gewijzigd.
Globecar Familyscout L (2006)
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Vodafone Ierland bereikbaar via SIMkaart met andere DNSBericht door Marius HRL »

Website Vodafone Ierland bereikbaar via SIMkaart met andere DNS

Diverse gebruikers van de Ierse Vodafone SIMkaartjes meldden dat zij, als ze internetten via zo'n kaartje, geen verbinding kunnen krijgen met de Ierse Vodafone website (http://www.vodafone.ie) . Dat kan veroorzaakt te worden door de DNS-(naam)server, die door de betreffende telecomprovider gebruikt wordt. Zodra je handmatig andere DNS-servers instelt in het voor "Vodafone Ierland Live" aangemaakte profiel, werkt alles mogelijk wél. Overigens...... de Ierse Vodafone website is vaak overbelast!

In de onderstaande aanpassing voor Mobile Partner benutten we de DNS-servers van OpenDNS.
 • Start Mobile Partner
 • Rolmenu Tools
 • Kies "Options"
 • Klik op "Profile Management"
 • Selecteer Profiel van Vodafone Ierland Live
 • Klik op "Edit"
 • Klik op "Advanced" > er opent zich nieuw scherm
 • Zet bij "DNS settings" een vinkje bij "Static"
 • Type achter "Primary DNS": 208.67.222.222
 • Type achter "Secondary DNS": 208.67.220.220
 • Klik op "OK" > terug in het vorige scherm
 • Klik op "OK"
 • Klik op "Yes" bij vraag ""Do you want to save the changes"
Afbeelding

Groeten,

Marius HRL
Globecar Familyscout L (2006)
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Webtext-SMS via Vodafone IEBericht door Marius HRL »

Webtext-SMS via Vodafone IE

Elke maand kun je, als gebruiker van een Ierse Vodafone SIMkaart, kosteloos 600 webtext-SMS-jes verzenden via de Ierse Vodafone-website naar een mobieltje (ook naar niet-Ierse nummers). Benut daarbij ook het landnummer en laat de nul voor de zes weg ! Een webtext-bericht naar een Nederlands mobielnummer begint dus met 0031 ( 6 . . . . . . . . )

Afbeelding

Rechtstreekse link: https://www.vodafone.ie/myv/messaging/webtext/ Inloggen vereist!
Op deze webpagina zie je ook je verbruik en tegoed aan webtext-berichten.

Afbeelding

Eén webtext-bericht is maximaal 160 tekens. Indien je een bericht verzendt van tussen 161 en 320 tekens telt dat als twee webtext-berichten. Een bericht van 321 tot 480 tekens telt als drie webtext-berichten.

Je Ierse Vodafone-nummer wordt vermeld als afzender! Tenzij de geadresseerde ook een Iers mobiel nummer heeft, kan de ontvanger voordeliger een reactie(SMS) sturen aan je NL-mobiele nummer. Je kunt dezelfde webtext gelijktijdig verzenden aan maximaal vijf mobiele nummers.

TIP!Vermeld eventueel je NL 06-nummer in je bericht.

Vragen of opmerkingen?
DIT IS EEN ARTIKEL IN DE KENNISBANK. Hier kun je als bezoeker géén vragen, opmerkingen of aanvullingen posten.

Dat kun je wél in het subforum Navigatie of via een Persoonlijk Bericht (PB-tje) gericht aan Marius HRL.
Bij voorbaat bedankt voor je reacties!
Dit item wordt mogelijk bijgewerkt. Volg de wijzigingen!

Marius HRL
Globecar Familyscout L (2006)
Plaats reactie