In vijf dagen taugé kweken!
- Stieneke en Donald
- Berichten: 11823
- Lid geworden op: zo 09 dec 2007, 14:10
- Locatie: Harderwijk
In vijf dagen taugé kweken!
Waarom dit verhaal? Omdat wij van Blauwe hap houden missen we taugé in het buitenland. Zo heb je ergens in het zuiden van Europa heerlijke taugé. Taugé is een bijgerecht bij Indo gerechten en zit ook in de Chinese loempia`s.
Het begint met Katjang Idjoe. Andere namen zijn: mungboontjes, moong, mungbean, green gram, gram bean, kacang hijau, kadjang idjoh. Van Kadjang Idjoe wordt taugé gemaakt.
Taugé is een oosterse groenten die bij ons veel gebruikt wordt in de Chinese- en Indonesise keuken. Katjang Idjoe koop je in de Indo- en Suriwinkel.
In vijf dagen zelf Taugé kweken.
Hier volgt een korte handleiding voor de avonturiers onder jullie.
Laat de katjang Idjoe ca 24 uur in water staan (weken). Ik gebruik een plastic bakje van ca 30 x 15 cm. Een bakje dat iets hoger is dan de taugé lang is wanneer het volgroeid is. Leg er zoveel katjang idjoe in dat ze één laagje vormen en naast elkaar liggen. Water toeveoegen zodat de katjang idjoe ruim onder water staat.
Leg ze na 24 uur in het bakje op nat keukenpapier en dek het bakje af met een theedoek.
Zet het bakje op een donkere koele plek (aanrechtkastje). Dan dagelijks goed nat houden en na ongeveer 5 dagen kun je genieten van je eigen gekweekte taugé.
Verwijder eerst de groene velletjes en de dunne wortelthes en maak er een (wok) gerecht van! Salamat makan!
Zo ziet Katjang idjoe eruit.
Na het weken in een bakje op nat keukenpapier leggen.
Na drie dagen.
Na vier dagen.
Na vijf dagen en klaar!
En dit is het resultaat. Mooi hè?
Het begint met Katjang Idjoe. Andere namen zijn: mungboontjes, moong, mungbean, green gram, gram bean, kacang hijau, kadjang idjoh. Van Kadjang Idjoe wordt taugé gemaakt.
Taugé is een oosterse groenten die bij ons veel gebruikt wordt in de Chinese- en Indonesise keuken. Katjang Idjoe koop je in de Indo- en Suriwinkel.
In vijf dagen zelf Taugé kweken.
Hier volgt een korte handleiding voor de avonturiers onder jullie.
Laat de katjang Idjoe ca 24 uur in water staan (weken). Ik gebruik een plastic bakje van ca 30 x 15 cm. Een bakje dat iets hoger is dan de taugé lang is wanneer het volgroeid is. Leg er zoveel katjang idjoe in dat ze één laagje vormen en naast elkaar liggen. Water toeveoegen zodat de katjang idjoe ruim onder water staat.
Leg ze na 24 uur in het bakje op nat keukenpapier en dek het bakje af met een theedoek.
Zet het bakje op een donkere koele plek (aanrechtkastje). Dan dagelijks goed nat houden en na ongeveer 5 dagen kun je genieten van je eigen gekweekte taugé.
Verwijder eerst de groene velletjes en de dunne wortelthes en maak er een (wok) gerecht van! Salamat makan!
Zo ziet Katjang idjoe eruit.
Na het weken in een bakje op nat keukenpapier leggen.
Na drie dagen.
Na vier dagen.
Na vijf dagen en klaar!
En dit is het resultaat. Mooi hè?
Groetjes,
Donald.
Geniet nu van het leven, anders doen je erfgenamen het.
Donald.
Geniet nu van het leven, anders doen je erfgenamen het.
Grappig ik kende dit al van mijn moeder die deze week 71 jaar wordt. Zij heeft wel vaker dat soort dingen gekweekt. Yoghurt plantje ook zoiets. Verder houdt ze nog steeds haar moestuin bij van ca 1 ha en onderhoudt vele excotische planten. Zo heeft ze abricosen, vijgen, perziken, mispels, perziken maar ook de lekkerste aardbeien, peultjes, frambozen, bramen, etc. Ook heeft ze nu een bananenboom en al jaren diverse palmen weten te overwinteren. Moet er wel bij zeggen dat we hier op Tholen een redelijk goed klimaat hebben voor al dit soort planten.
Reisverslagen van onze reizen naar Zuid-Frankrijk en Italië vind je op onze website http://www.bluesart.net
- Stieneke en Donald
- Berichten: 11823
- Lid geworden op: zo 09 dec 2007, 14:10
- Locatie: Harderwijk
-
- Berichten: 18590
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Ik weet het ook niet...Stieneke en Donald schreef:Die uitdrukking kent iedereen! Gebrek aan je opvoeding denk ik. Weet je nu wel wat het betekent?Dafluc. schreef:Maar, ik moet wel bekennen dat ik de uitdrukking "blauwe hap" niet ken.
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
- Stieneke en Donald
- Berichten: 11823
- Lid geworden op: zo 09 dec 2007, 14:10
- Locatie: Harderwijk
- Stieneke en Donald
- Berichten: 11823
- Lid geworden op: zo 09 dec 2007, 14:10
- Locatie: Harderwijk
-
- Berichten: 18590
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
- Ruttentuttels
- Berichten: 3891
- Lid geworden op: za 30 aug 2008, 21:01
- Locatie: Gorinchem
- Contacteer: