ITNconverter werkt niet meer

Alles over navigatiesystemen, computer,
internet onderweg, mobiele telefonie en software.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 24427
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

ITNconverter werkt niet meer



Bericht door javanes »

Ik gebruik al jaren ITNconverter om een route uit te stippelen om die op mijn IGO of TT navigatie te zetten.
Sinds vandaag is het echter niet meer mogelijk om een plaats in te voeren. Een plek op de kaart markeren of coördinaten invoeren gaat nog wel.
Maar dat is niet echt handig.

Weet iemand toevallig een soortgelijke simpele routeplanner waar je een heleboel (tussen)punten kunt invoeren.

Ik heb al wat op het internet gezocht, maar nog niet veel gevonden.
Ook al iets met RouteConverter geprobeerd, maar dat werkt ook niet zo lekker.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.
Afbeelding
Gebruikersavatar
TestCase
Berichten: 5930
Lid geworden op: wo 09 nov 2016, 22:42

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door TestCase »

Bij mij werkt het nog.
Versie 1.94
OpenstreetMaps

AfbeeldingA good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving. (Lao Tzu)
EuraMobil ProfilaRS 720EB
Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 24427
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door javanes »

Ook bij die kaart krijg ik de onderstaande melding als ik een plaatsnaam invoer.

"De geografische locatie kan niet worden getoond vanwege wettelijke of contractuele redenen"

Op de website van benichou-software.com staat nu:
"This is the end"
Licenties zijn waarschijnlijk verlopen.
Ik heb ook versie 1.94, maar onder Windows 10 32bit.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.
Afbeelding
Gebruikersavatar
TestCase
Berichten: 5930
Lid geworden op: wo 09 nov 2016, 22:42

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door TestCase »

Je hebt gelijk. Ik zette routepunten uit en maakte een route.
Een plaatsnaam invoeren lukt inderdaad niet.

Garmin Bascamp met Openstreetmaps zou kunnen maar ik worstel daar nog mee qua usability.
AfbeeldingA good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving. (Lao Tzu)
EuraMobil ProfilaRS 720EB
Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 24427
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door javanes »

Met Basecamp heb ik ook weer eens mee gestoeid.
Maar die Openstreet maps zijn per land.
Een route door een paar landen maken werkt dus volgens mij niet. Maar ik ken Basecamp niet zo goed.

Een optie is om een route in b.v. IGO navigatie te maken.
Voordeel is dat nieuwe tussenpunten altijd in de route worden geplaatst.
Nadeel is dat je een gemaakte route in IGO niet kunt exporteren.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.
Afbeelding
WimZ
Berichten: 1813
Lid geworden op: zo 30 aug 2009, 11:13

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door WimZ »

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 24427
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door javanes »

Heb ik in het verleden ook al eens gebruikt, maar is ook niet zo gebruiksvriendelijk.

Bij elke plek die je toevoegt gaat het programma de route weer opnieuw berekenen.Maar misschien is dat uit te zetten.
Soms komt de melding dat de route te lang is als je een punt verplaatst. Even stoppen met verplaatsen en je kunt weer verder.

Als je plek toevoegt komt die onderaan te staan en moet je gaan verschuiven.

Maar misschien ken ik het programma niet goed genoeg.
Met ITNconverter weet ik hoe alles werkt omdat ik dat al zo lang gebruik.

My Maps van Google ook eens geprobeerd, maar daar kun je volgens mij ook maar een route maken met 10 plaatsen.
Maar misschien heb ik me daar ook niet ver genoeg in verdiept.
Er is wel een oplossing voor te vinden.
Dan met verschillende lagen werken die je samenvoegt.
Hier o.a. over te lezen:
https://forum.verenigdestaten.info/31/m ... 0toevoegen.

Kan nog eenvoudiger.
Als je de lagen met 10 tussenpunten hebt gemaakt dan een .kml file exporteren.
Die .kml file kan met diverse progjes (waaronder ook nog ITN converter) omgezet worden in het gewenste format.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.
Afbeelding
Benno123
Berichten: 38
Lid geworden op: ma 14 aug 2023, 9:42

Re: ITNconverter werkt niet meer



Bericht door Benno123 »

tyre, een converter uit de motorwereld, misschien doet die het beter. Anders Tomtom Mydrive , kurviger of andere tools proberen

Benno
Plaats reactie