Paneel CBE PC210 in combinatie met Victron Multiplus

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Plaats reactie
Maikel644
Berichten: 14
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 12:16

Paneel CBE PC210 in combinatie met Victron MultiplusBericht door Maikel644 »

Goedemorgen,

Zoals de titel al doet vermoeden heb ik wat vragen met betrekking tot een controle / test paneel van CBE, in combinatie met een Multiplus omvormer/lader.
Waarom ik graag de CBE set zou willen monteren? Omdat ik het er strak uit vind zien en het behoorlijk compact lijkt. Indien iemand andere soortgelijke oplossingen heeft zijn ideeën altijd welkom natuurlijk!

In mijn nieuwe project zou ik graag een test en controlepaneel set monteren van CBE. ( https://www.cbe.it/en/pc210/ )
En de handleiding (op pagina 20-21 staan de aansluitingen etc.) https://magnummotorhomes.co.uk/wp-conte ... nstall.pdf

Deze set bestaat als ik het goed begrijp uit een display, aardlekschakelaar, acculader 16A en een zekeringen en schakelkast met een voorgemonteerd scheidingsrelais.
In de zekeringen/schakelkast is er een aansluiting vrij voor solar panelen, welke ik dmv een Victron MPPT daarop aan wil sluiten, dat zou geen probleem moeten zijn in mijn ogen.

Alleen zou ik ook graag gebruikmaken van een Victron Multiplus, welke natuurlijk fungeert als acculader maar ook een ingebouwde aardlekschakelaar heeft.
Het lijkt mij niet verstandig om de Multiplus aan te sluiten op de 'standaard' acculader aansluiting van de CBE set. Voor het laden van de accu moet dit natuurlijk niet echt een probleem zijn. Enkel voor het omvormen zal dit geen succes worden om zulke hoge stromen te vragen via de print van de CBE set.

Iemand hier enig idee hoe ik dit het beste op kan lossen? Of eventueel andere oplossingen voor een zelfde soort systeem?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
DJSmiley
Berichten: 4134
Lid geworden op: za 31 aug 2019, 13:37
Locatie: Nunspeet

Re: CBE PC210 in combinatie met Victron MultiplusBericht door DJSmiley »

Ook de solar zou ik rechtstreeks doen, tenzij je een heel klein paneeltje hebt. Alles loopt via normale steekzekeringen in de cbe.

Leuk voor klein spul, maar alles >15A zou ik daar niet langdurig doorheen willen sturen, idem voor de stekkertjes.

Alternatief voor de cbe is de Travelscreen van DMControls. Dat is een wat uitgebreider systeem wat meer gericht is op een zelfbouwer ( https://dmcontrols.nl/TravelScreen/ )
De commerciele oplossingen zijn meer schakeldozen, zoiets is meer een controle/bedienpaneel geintegreerd in 1. Daarmee kun je ook verlichting bedienen, kachels en bv aansluiten op victron spullen en statussen uitlezen van diverse dingen/sensoren.

De cbe heeft bv al geen ve.direc integratie, wat met een victron mpp en shunt wel een handige/leuke toevoeging is
Fiat Ducato L2H2 2007 ombouw naar camper: https://www.djsmiley.com
Plaats reactie