Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?

Technische vragen en oplossingen.
Motor, chassis, carrosserie en apparatuur als koelkasten e.d.
Corantje
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 07 dec 2015, 22:06

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door Corantje »

Hallo
Nog even een ervaring met de maxxfan na drie jaar het draai systeem van openen en sluiten moeten vervangen was in 10 tallen stukjes gebroken is ook van een soort giet aluminium en nu na twee jaar de zaak weer aan brokken.
Dit mag toch niet voor een fan van deze prijs we zijn wel tevreden over de werking maar dit is niet zo lekker
Eerst contact gehad met de importeur deze gaf aan dat dit niet had mogen gebeuren maar omdat ik hem elders had aangeschaft geen service meer
Bij de leverancier van de fan kon ik wel een nieuw onderdeel bestellen tegen vergoeding dit maar gedaan om weer verder te kunnen.
Heeft niets te maken met plakken of vast zitten de fan loopt nl nergens tegen aan waardoor dit kan gebeuren
Hij sluit en met het bereiken van de Max kracht van de motor stopt deze zowel bij het sluiten als open gaan is een beetje raar systeem om dat er dan veel kracht op de lagering komt en deze dan ook breekt
Maar weer een nieuwe bestellen en dan maar gelijk verstevigen
Gr cor
Gebruikersavatar
Sun
Berichten: 543
Lid geworden op: di 24 apr 2012, 18:35
Locatie: Boven Leeuwarden

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door Sun »

Zit erover na te denken, n.a.v. voorgaande berichtgeving, om dan die hefmotor maar elektrisch los te koppelen. Dan komt er ook geen druk teveel op.

Arie
Knaus Sun Ti 650 ME, Renault Master 3.0 L, dCi 140
Gebruikersavatar
jackeura
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 24 mar 2021, 15:07

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door jackeura »

Hoi allemaal, wij hebben inmiddels een Maxxfan in onze eura mobil 650vb. We zijn op pad met 2 volwassen en drie pubers dus een volle bak. De kinderen zitten uiteraard achterin het woongemeente.
Gedurende de warme periode van vakantie hebben we nu wat ervaringen. Tijdens het rijden was er geen groot effect merkbaar, de motorairco volop maar achterin nog steeds tropische temperaturen. De ventilator ligt achterop het dak en enorme kracht naar binnen of naar buiten gaf vrijwel geen effect. Dat effect veranderde enorm toen we voor een van de raampjes in de deur op een kiertje zetten. De ventilator begon op dezelfde stand een ander geluid te maken. Dus een kiertje leek het goed te doen, waarschijnlijk is de auto zo ontzettend luchtdicht en geïsoleerd dat de ventilator niet de lucht kon aanzuigen of naar binnen kon drukken. Er zitten vrijwel geen luchtlekken in de opbouw of stuurhuis.

Tijdens de nacht staan er wel raampjes open en is het effect dus wel merkbaar. Daarna zijn we gaan testen wat het beste werkt. Voorlopig lijkt het effect tijdens het rijden goed met de airco aan en een raam op een kiertje met de ventilator op de stand naar buiten met 30 of 40 procent. Tijdens de nacht lijkt het effect het beste met 10 of 20 procent naar binnen blazen waarbij we het beste raampjes gesloten houden in de buurt van de fan en zover mogelijk ver weg iets open zetten, dus de meest optimale stroom door de hele camper krijgen. Liefst bij de plekken waar we slapen dus alkoof en stapelbed achterin. We hadden al een extra uitzethouder op een van de deuren achter en de raampjes kunnen natuurlijk al open
Uitzethouder.JPG
Uitzethouder.JPG (189.65 KiB) 1072 keer bekeken
. Hoe gebruiken jullie de Maxxfan? Is het effect tijdens het rijden ook te bereiken zonder een raampje open te zetten? Groet Jack
Gebruikersavatar
gjvonk
Berichten: 9157
Lid geworden op: ma 31 aug 2015, 21:06
Locatie: Schiedam

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door gjvonk »

Wij gebruiken de Maxxfan tijdens het rijden nooit. Ligt bij ons ook achter op het dak, boven de langsbedden. We rijden veel met de cabine ramen open; speciaal daarvoor hebben we raamspoilers.

De cabine ventilatieklep staat bij ons overigens altijd open. De Maxxfan kan daardoor altijd voldoende lucht aanzuigen.

Ik hoor je spreken over een luchtdichte cabine. Rijdt nooit met de buitenlucht klep van de cabine ventilatie dicht. Die sluitstand is alleen bedoeld voor het rijden in tunnels zonder geforceerde ventilatie om te voorkomen dat je uitlaatgassen inademt.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Buscamper fan
Gebruikersavatar
gjvonk
Berichten: 9157
Lid geworden op: ma 31 aug 2015, 21:06
Locatie: Schiedam

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door gjvonk »

Stilstaand gebruiken we de Maxxfan om het interieur voor de nacht af te koelen op een hoge stand. 's Nachts staat hij op 1 of 2; naar binnen blazend bij (warme) droge lucht, naar buiten blazend bij erg vochtige buitenlucht.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Buscamper fan
Gebruikersavatar
linus
Berichten: 777
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 13:42
Locatie: Luxemburg

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door linus »

Hoe gebruiken jullie de Maxxfan?
Wij gebruiken de maxxfan als we koken want hij is mooi geinstalleerd boven het gasstel en zuigen of blazen doet hij goed en behoorlijk geruisloos.
Ook als het warm is zorgt de fan voor aangename luchtstroom maar als het echt warm is dan help de maxxfan ook niet 🤓
Negatief is de slechte afdichting of beter gezegd het gat van 2 x 15 cm en de enkelvoudig hardplastic kap. (Rij)Wind en kou komen ongehindert binnen. In mijn camper is dit bij kou of wind de zwakke schakel.
Gebruikersavatar
Camperic
Berichten: 5663
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 10:27
Locatie: City of Mars

Re: Ervaringen met Maxxfan de Luxe dakventilator?



Bericht door Camperic »

Onderweg staat de Maxxfan dicht en we hebben nog nooit luchtlekkage of tocht gemerkt.
Als we ergens staan dan overdag vrijwel altijd op automatische stand en ‘s nachts handmatig open met of zonder ventilator op lage stand afhankelijk van de warmte. In automatische stand zuigt de ventilator (air out) en ‘s nachts vaak op blazende stand (air in). Bij vochtig weer en lagere temperatuur overdag handmatig air out op lage stand.
Eric

Adria Compact DL Plus 2021 160pk 9v automaat
Plaats reactie