Victron omvormer Alarm (rood)

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Plaats reactie
Arend1987
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 26 nov 2021, 11:11

Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door Arend1987 »

Hallo,

Ik heb een victron omvormer van 2000 watt. Heb alles aangesloten doormiddel van aardlek voor de 230 volt. Met de multimeter komt er ook 230 volt uit de omvormer. Dit meet ik ook bij het stopcontact. Wanneer ik er iets op aansluit veranderd de kleur van het lampje van de omvormer van groen naar rood. Rood betekent alarm.

Heb alle bekabeling nog een x bekeken alles zit goed aangesloten. Iemand advies?

Mvg

Arend
Gebruikersavatar
Camperic
Berichten: 3921
Lid geworden op: zo 02 aug 2015, 10:27
Locatie: City of Mars

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door Camperic »

Uit de manual:

Victron alarm.jpg
Victron alarm.jpg (23.49 KiB) 461 keer bekeken
Eric
Bürstner i660 2.8 JTD (2003)
DJSmiley
Berichten: 2181
Lid geworden op: za 31 aug 2019, 13:37
Locatie: Nunspeet

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door DJSmiley »

Welke kabeldiameters?
Wat meet je op de ingang van de omvormer?
Wat heb je aangesloten? Probeer eens met een lichte normale belasting (bouwlamp van 300w ofzo)
Heb je een MK3 oid om de omvormer uit te lezen?

Mijn eerste idee zou een te lage ingangsspanning zijn. Te dunne kabels, goedkope rommel (automatische zekeringen bv) waardoor de spanning tever inzakt, of een defecte accu
Fiat Ducato L2H2 2007 ombouw naar camper: https://www.djsmiley.com
Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 6063
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door kampo »

welke victron 2000 is het ?
Krijg je ook een knippercode of is het enkel rood ?
Groeten Kampo
Gebruikersavatar
Japie
Berichten: 1557
Lid geworden op: wo 26 mar 2008, 15:18
Locatie: Staphorst
Contacteer:

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door Japie »

IS het niet zo dat omvormer van van 12 naar 230 moet. Als ik dit zo lees is de omvormer aangesloten op de 230 voor de aardlek.

Lijkt mij dat omvormer van de accu omzet naar 230. Dus van 12 V accu naar 230. IS alleen toch als je niet aan d epaal staat.
Wie achter de kudde aan loopt, loopt altijd in de stront.
Wie in de voetstappen van een ander treed, kan nooit als eerste aankomen.
http://www.trigade.nl
Will
Berichten: 2807
Lid geworden op: do 30 sep 2004, 22:10

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door Will »

Dat lees ik ook dat alles aan de 230 v wordt aangesloten in plaats aan de 12 volt van de accu en wat voor een accu want 2000 watt is nogal wat.

Mvrgr.Wil
Als je ouder wordt dan ga je steeds meer op jezelf lijken.
Gebruikersavatar
PaulBng
Berichten: 20758
Lid geworden op: zo 20 okt 2013, 21:42
Locatie: Leiden

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door PaulBng »

TS is erg onduidelijk.
Tekening.....


Paul
Arend1987
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 26 nov 2021, 11:11

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door Arend1987 »

Als ik mijn telefoon op een stopcontact aansluit doet hij het wel.

Heb 50 mm2 kabels dus daar ligt het niet aan. Zijn ook maar 50cm lang.

Hij brand constant rood als ik hoge belasting vraag.

Denk zelf dat mijn bms als ik 2000 watt vraag het niet trekt. Krijg morgen een nieuwe bms maar nog een x meer proberen.
myway
Berichten: 13116
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door myway »

Ah een LiFePO4, hoeveel kan de accu leveren.
De omvormer zal 2000va zijn, wat wordt er gevraagd?
Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 6063
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door kampo »

Informatie over het systeem volgt in schijfjes ?
Groeten Kampo
DJSmiley
Berichten: 2181
Lid geworden op: za 31 aug 2019, 13:37
Locatie: Nunspeet

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door DJSmiley »

Maar geef eens wat info? Denken dat je bms het niet trekt?


Dat kun je gewoon uitrekenen en meestal ook wel zien. Welke bms heb je? En waarop heb je de bms uitgekozen?

2000W is wel zo’n 160A. Je bms moet dat natuurlijk wel kunnen leveren (en je cellen ook)

Ik neem aan dat je de cellen en bms ergens op gebaseerd hebt. Dan weet je toch de limieten? Of heb je random wat gekocht? En is het een fatsoenlijke bms of een onbekende chinees met veel te hoge ratings?

En welke bms krijg je morgen? Ook dit klinkt mij wat apart, alsof je willekeurig wat koopt en hoopt dat het ineens werkt?
Je eerste bms moet gewoon werken als je de juiste gekocht hebt

Electra, zeker bij dit soort vermogens, vereist doordachte keuzes en apparatuur
Fiat Ducato L2H2 2007 ombouw naar camper: https://www.djsmiley.com
myway
Berichten: 13116
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07

Re: Victron omvormer Alarm (rood)



Bericht door myway »

Ik denk dat het 2000va is dus 1600 watt bij 25 graden
Plaats reactie