Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?

Alles over navigatiesystemen, computer,
internet onderweg, mobiele telefonie en software.
Gebruikersavatar
Face
Berichten: 1897
Lid geworden op: di 27 jul 2004, 18:24

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door Face »

:thumbup: Heb dit apparaat eens bekeken als je bv naar camperplaats Harlingen wilt, en je gaat naar Mijn plaatsen dan kies je de Nkc camperplaatsen je vult de plaats Harlingen in.......dan vindt je hem niet,wel als je vissershaven in vult.

Dit vind ik toch bij de Garmin beter als je de plaats in vult krijg je gelijk alle camperplaatsen in de omgeving.

Ik denk dan ook zelf voor de Garmin te gaan :thumbup:
Gebruikersavatar
de putter
Berichten: 192
Lid geworden op: di 12 aug 2008, 22:57
Locatie: Schijndel

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door de putter »

tomtom heeft het opgelost staan er weer bij
Gebruikersavatar
Face
Berichten: 1897
Lid geworden op: di 27 jul 2004, 18:24

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door Face »

klopt ze staan erbij ,lees bovenste topic goed.Ze werken vreemd op tomtom.
Laatst gewijzigd door Dafluc op zo 15 mei 2022, 9:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote verwijderd.
henk z
Berichten: 256
Lid geworden op: do 29 sep 2005, 19:45
Locatie: Twente

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door henk z »

Hallo,
ik heb de gehele correspondentie doorgelezen en er wordt gesproken over MyDrive en MyDrive Connect.
Wat is het verschil tussen die twee?
Mvg. Henk
Gebruikersavatar
TestCase
Berichten: 3855
Lid geworden op: wo 09 nov 2016, 22:42

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door TestCase »

Mydrive is de website en Mydrive connect het programma op de pc.


//Kees

AfbeeldingA good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving. (Lao Tzu)
EuraMobil ProfilaRS 720EB
henk z
Berichten: 256
Lid geworden op: do 29 sep 2005, 19:45
Locatie: Twente

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door henk z »

Kees van Testcase,
bedankt voor de uitleg.
Met MyDrive is het mij gelukt om POI's toe te voegen aan mijn TomTom Go Essential 6".
Alleen de .ov2 bestanden, de .bmp bestanden worden niet geaccepteerd door TomTom en dat vind ik erg jammer, ik had graag duidelijker afbeeldingen bij de POI's.
Met vriendelijke groet, Henk
Gebruikersavatar
TestCase
Berichten: 3855
Lid geworden op: wo 09 nov 2016, 22:42

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door TestCase »

Met sommige, nieuwe, Tomtom's kun je alleen uit een paar voorgebakken plaatjes kiezen en niet je eigen .bmp.

//Kees

AfbeeldingA good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving. (Lao Tzu)
EuraMobil ProfilaRS 720EB
henk z
Berichten: 256
Lid geworden op: do 29 sep 2005, 19:45
Locatie: Twente

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door henk z »

Beste De Hoekjes, jullie schreven op 26 maart 2022 een uitgebreid verhaal over het plaatsen van poi"s met eigen bmp's.
Het gaat bij mijn TomTom Go Essential 6" niet op, als ik probeer .bmp's toe te voegen, krijg ik de melding dat uitsluitend .ov2 zijn toe te voegen.
Als jullie andere ervaringen hebben hoor ik graag en hoe je dat voor elkaar hebben gekregen.
Er zijn veel meer gebruikers die ook dezelfde problemen ervaren.
Met vriendelijke groet, Henk
Gebruikersavatar
EasyBee
Berichten: 5435
Lid geworden op: vr 01 jan 2016, 18:44
Locatie: Veluwe

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door EasyBee »

Ik ben "de Hoekjes" niet, maar waar het vaak niet goed gaat, is het volgende.
Zet de benodigde bestanden bij elkaar (dus in de zelfde map (directory), dus het ov2 bestand en het bmp bestand.
Dat ov2 bestand en bmp bestand moeten precies de zelfde naam hebben, bijvoorbeeld "zuid-europa.ov2" en "zuid-europa.bmp".
Geen andere bestanden dan die 2.
Hymer B694 op Ducato 230 2.5 TDI met AL-KO tandem as chassis.
Gebruikersavatar
freekvo
Berichten: 206
Lid geworden op: za 02 dec 2017, 17:18
Locatie: Twente

Re: Hoe camperplaatsen van Campercontact op TomTom zetten?



Bericht door freekvo »

Dat lukt dus alleen als je je Tomtom als een aparte HD op je laptop kunt zien.
En met de nieuwere modellen lukt dat dus niet. Je kunt dan alleen wijzigingen aanbrengen via My Drive Connect en daarmee kun je geen bmp-bestanden overzetten.
Camper Elnagh King 580 2015
Mercedes-Benz C 180 Estate Avantgarde Automaat
Elddis Odyssey 470/2 2003/Mover Reich EasyDriver Pro 1.8
LMC Dominant 530 1995
Plaats reactie