Satellietkanalen verdwijnen bij BVN

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Plaats reactie
marchugo
Berichten: 150
Lid geworden op: zo 06 sep 2009, 12:28

Satellietkanalen verdwijnen bij BVN

Bericht door marchugo » wo 07 apr 2021, 18:40

Bezuinigingen bij BVN : sommige satellietkanalen verdwijnen. Ook de Vlamingen haken af.

Vandaag bekendgemaakt op Villamedia.nl. Voor Europese kijker verandert weinig, zo te zien, behalve dat er geen Vlaamse programma's meer te zien zijn op BVN.

Marc.


https://www.villamedia.nl/artikel/bvn-o ... wsbrief%29


De publieke tv-zender voor Nederlandstaligen buiten Nederland en Vlaanderen BVN zal per 1 juli alleen nog Nederlandse NPO-programmering voeren. Vanwege een nieuwe digitale strategie van de Vlaamse minister van Media zal VRT-aanbod vanaf die datum alleen nog via eigen apps en kanalen te bekijken zijn.

“Met respect voor de keuze van de Vlaamse minister van Media gaan beide partners op constructieve manier uit elkaar. We kijken terug op een zeer prettige samenwerking”, zegt Frans Klein, voorzitter van het BVN-bestuur.

De naam van de zender blijft ongewijzigd en verwijst in het vervolg naar het ‘Beste Van NPO’. Nu de samenwerking eindigt zou de NPO kosten voor satellietcontracten alleen moeten dragen. De NPO bezuinigt daarom, wat voor sommige satellietkijkers al in mei gevolgen heeft.

Klein: “We vinden het heel vervelend voor het deel van de kijkers dat via deze satellieten naar onze zender kijkt. Maar we hopen dat deze mensen alsnog BVN kunnen bekijken via het internet.” BVN kan sinds 2015 wereldwijd via internet gratis worden bekeken.

De bezuinigingen betreffen deze satellieten:

SES-5 (in midden en zuidelijk Afrika) per 1 mei 2021
AsiaSat 5 (in Azië) per 1 juli 2021
Optus D2 (in Oceanië) per 1 juli 2021
Galaxy 19 (in Canada, Verenigde Staten en Midden-Amerika) per 1 juli 2021
Multichoice/DStv (in zuidelijk Afrika) per 1 november 2021

Distributie via Eutelsat 113WA en Astra 19.2 blijft ongewijzigd, aldus BVN. VRT-kijkers in het buitenland vinden medio mei op deze pagina meer informatie over hun opties.

Plaats reactie