Fietsacu's laden tijdens rijden?

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
marchugo
Berichten: 106
Lid geworden op: zo 06 sep 2009, 12:28

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden.

Bericht door marchugo » zo 30 aug 2020, 23:57

jaap van duijn schreef:
zo 30 aug 2020, 20:33
@Haiti,

Powerbutler besteld, maar helaas pas leveren week 34 en heden ten dage nog niet ontvangen, we blijven rustig.
Heb de 300 Euro er maar aan "vergokt" lukt het niet dan schaad het niet.

grtn Jaap van Duijn
De Powerbutler was in mijn herinnering jaren geleden een slimme step-up vinding van onze Hoofdnoorman. Is later een Duitse ondernemer mee aan de haal gegaan. Die overleed. Vervolgens in handen geraakt van een bedrijf in Nieuw Zeeland, dacht ik. Toen voor tien keer de prijs op de markt gebracht. Rudy bouwt ze voor een paar tientjes: ben er al twee jaar tevreden mee onderweg.

Marc.

Gebruikersavatar
hathi
Berichten: 8111
Lid geworden op: di 07 dec 2010, 14:53
Locatie: ASTEN

Re: Fietsacu's laden tijdens ri

Bericht door hathi » ma 31 aug 2020, 0:40

Wie hoe wat daar kan ik niets mee Marchugo,en dat duurde me ook allemaal te lang,...het is trouwens gewoon een Duits bedrijf en,goed bereikbaar ...ik wilde er een,nog voor het vakantie seizoen, dus (vanuit het ziekenhuis ).Besteld ,binnen de week thuis bezorgd,incl de keuze uit 10 verschillende stekkers ( voor mij nieuwste Bosch ) ...dus meteen gekregen.toen ik hem nodig had!..ik ben er ook tevreden mee ,Ingebouwd incl stopcontacten en kabels,het is nu klaar,en dat Is voor mij de hoofdzaak,dat er momenteel levertijd is kan ik begrijpen,Het is een gat in de markt
Hans

Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 227
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door jaap van duijn » wo 16 sep 2020, 19:17

Heren,

Eigenwijs, de Powerbutler besteld - mag ik geen reclame maken ben al eens op mijn vingers getikt, maar apparaat aangesloten en fiets accu's geladen van de 2e boordnet accu.
Alles werkte naar behoren en naar mijn zin, inmiddels ingebouwd via omschakelaar boordnet accu 1 of 2 en zekering 5 Ampere.
Spanning bij opstarten laden 13,4 Volt - toen fiets accu's geladen waren nog 12,1 Volt over en unit was automatisch uitgeschakeld.
Een tevreden klant dus.

mvgr Jaap van Duijn.

Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 4301
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door kampo » wo 16 sep 2020, 20:33

De victron 375 gaat het altijd voor 1 fietsaccu. Maar bij de snelste laders en dikste fietsaccus niet als je er 2 tegelijk wil laden. Dan moet je minstens de Victron 500 hebben.
Als je 2 accus van 10Ah / 36V uit een HH accu gaat trekken kan dat in theorie 60Ah in 12 V worden met bovenop nog meer dan 25% voor de verliezen.
Dat is een serieuze aanslag.
In de praktijk zal het minder zijn want je fietsaccus zijn nooit helemaal leeg.
Je zal het dus slim moeten aanpakken of het komt niet goed.
In de meeste gevallen doen ze het tijdens het rijden.
Maar een ritje van een uur is echt onvoldoende.
PS
Je hebt altijd kampioenen die meer kunnen .
Die rijden met een heel klein fietsje :-B .
Groeten Kampo

Gebruikersavatar
gsm
Berichten: 3841
Lid geworden op: do 07 jul 2005, 0:22
Locatie: Houten
Contact:

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door gsm » wo 16 sep 2020, 20:53

Jaap probeer contact te leggen met Hoofdnoorman
Dat is de kampioen die je goed kan adviseren want die heeft ze aan meerdere geleverd en die werken zonder inverter


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Theorie is de basis voor de praktijk
Praktijk is de leermeester voor de theorie

Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 227
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door jaap van duijn » wo 16 sep 2020, 21:11

GSM,

Dat had ik eerst, van 13,6 Volt naar 230 Volt inverteren en dan met originele 230 Volt lader de fiets accu op 36 Volt laden.
Ging wel maar veel te veel verlies, wat anderen ook aangegeven hebben hier al eerder op ´t forum.
Zeg ik ook eigenwijs en die powerbutler gekocht en getest en nu geinstalleerd
Die maat van 13,6 de nodig 36 Volt en met een accu laden neemt dan voor een fiets accu 2,0 amp en voor beide gelijk laden 2 x 1,3 amp.
Volgens mij zeer redelijk en werkt goed.
Nu ga ik nog een omschakelaar in de + zetten zodat ik keuze kan maken op 1e of 2e huishoud accu laden.
Ik zie het al gebeuren komt straks nog zonnen paneel bij, maar goed eerst eens dit proberen.

Zeker nadat we op camper plaats kwamen met geen paal aansluiting of voor 2 € per uur de accu´s laden, je begrijpt ging niet in een uur dus 3 x 2 € er in en volle accu´s 2 waren geheel leeg.

Succes met zoeken, ik ben er wel uit en heb een werkend spul groeten Jaap van Duijn.

Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 227
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door jaap van duijn » wo 16 sep 2020, 21:12

GSM,

Ik dacht dat deze Hoofdnoorman van ´t forum weg was

grtn Jaap

Gebruikersavatar
gsm
Berichten: 3841
Lid geworden op: do 07 jul 2005, 0:22
Locatie: Houten
Contact:

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door gsm » wo 16 sep 2020, 21:19

Ik weet het niet of die echt weg is want hij staat nog in de ledenlijst
Welk merk fiets heb je ?
Ik heb Stella en heb nog geen powerbutler gevonden die past en zover was Hoofdnoorman ook nog niet
Toen die de aansluitingen zag was ik bij hem thuis


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Theorie is de basis voor de praktijk
Praktijk is de leermeester voor de theorie

Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 4301
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door kampo » wo 16 sep 2020, 21:28

Is Butler de fabrikant of is het Votronic ?
Branding ...
Groeten Kampo

Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 227
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door jaap van duijn » wo 16 sep 2020, 21:40

Kampo,

Powerbutler,

zie printscreen.

mvgr Jaap

Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 227
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door jaap van duijn » wo 16 sep 2020, 21:46

Kampo,

alleen zie ik de print screen nu niet zelf.

En GSM, de powerbutler gaat voor iedere fiets, voor onze TREK is dit een Bosch accu, maar alle aansluitingen zijn leverbaar, wel aangeven bij bestellen

Ik zocht op internet naar powerbutler.de en vond alles

En nu hoe krijg ik die foto zichtbaar. ik krijg status gevaren driehoek is wat niet goed bestand is 79kb in jpg

Gebruikersavatar
hathi
Berichten: 8111
Lid geworden op: di 07 dec 2010, 14:53
Locatie: ASTEN

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door hathi » wo 16 sep 2020, 21:50

... http://www.powerbutler.de/ en dat is niet de Butler van de electronica,ik ben met de lader op pad geweest,en het is ideaal als er geen stroompaal voorhanden is,....aangezien ik er 2 tegelijk laad duurt het natuurlijk wat langer,maar omdat mijn 36 V accu;s niet iedere dag geladen hoeft,laad ik daags voor ik weer ga rijden,en dan gaat het Lpf laden weer snel ..bij langere stilstand gaat het trouwens ook ,makkelijk uit LFP accu, maar dan moet je het even in de gaten houden,wat er door de Solar weer bij komt,maar zo lang sta ik nu ook weer niet op dezelfde plek, ik ben tevreden p.s. wat Jaap schrijft klopt,er zit aan ieder apparaat een extra stekker aan de uitgang,en vandaar uit zijn er 10 verschillende Contra stekkers,nagelang het merk E bike,en het Voltage
Hans

Gebruikersavatar
kampo
Berichten: 4301
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 21:01
Locatie: Brussel

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door kampo » do 17 sep 2020, 8:01

Heb weer wat bijgeleerd. Powerbutler is niet Butler. :cheers:
Van 189 tot 289 euro.
Groeten Kampo

Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 227
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Fietsacu's laden tijdens rijden?

Bericht door jaap van duijn » do 17 sep 2020, 9:03

Kampo,

Juist en dan voor een accu per keer laden die 198. En voor 2 te gelijk laden 298 Euro
Ik kreeg korting 289 maar verzend kosten totaal 300,65 Euro

grtn Jaap

Plaats reactie