Motor laten lopen

Met de camper naar de sneeuw!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
gjvonk
Berichten: 3983
Lid geworden op: ma 31 aug 2015, 21:06
Locatie: Schiedam

Re: Motor laten lopen



Bericht door gjvonk »

Ik ben geen wintersporter, maar als ik dat met de camper zou willen zou ik achtereenvolgens:
1. Mijn verblijfslocatie zo uitzoeken dat ik 'aan de paal' kan.
2. Wat Jos adviseert: voor nood een klein aggregaat kopen, zijn niet superduur.
3. Overkomt het me ter plekke: dichtstbijzijnde accessoiredealer opzoeken en aggregaatje gaan kopen, daarna altijd meenemen op wintersportreis .

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Buscamper fan
Gebruikersavatar
jaap van duijn
Berichten: 554
Lid geworden op: di 14 mei 2019, 12:35
Locatie: KATWIJK ZH

Re: Motor laten lopen



Bericht door jaap van duijn »

@GJ Vonk,

Aan de paal staan en dan verwarmen, daar loop je op leeg.
Weet nog in Fieberbrunn dat een Engels man gelijk gekomen en gegaan met ons 480,= Euro aan Electra kon aftikken. Die had alles op elektrisch (Truma Ultra heat op 2000W
Wij hadden gas van de camping en natuurlijk ook wat elektra maar nog geen 90,= euro die 11 nachten
Moet erbij zeggen koudste nacht was toen -6Gr.C. En overdag geregeld volop zon in maart.
Neem dan dus gas aansluiting van de camping, hou je zonnecellen schoon en laad zo je accu(s) bij dan gebruik je bijna niets aan elektra ook.
We hadden wel de Alde vloerverwarming, heb je elektrische dan betaal je daarvoor.

groet Jaap
Gebruikersavatar
gjvonk
Berichten: 3983
Lid geworden op: ma 31 aug 2015, 21:06
Locatie: Schiedam

Re: Motor laten lopen



Bericht door gjvonk »

Ja, als je elektrisch gaat verwarmen snap ik dat heel goed, maar hoe is het als je gewoon op gas stookt, kookt en doucht en de paal gebruikt voor je koelkast, verlichting en eventueel tv? Dan valt dat toch wel mee? Ik kan me haast niet voorstellen dat ik dan meer dan 2 tot 3 kWh per dag zou gebruiken (en dan reken ik ruim, maar wel zonder Nespresso of andere stroomvretende koffiezetter....)

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Buscamper fan
willemzon
Berichten: 1114
Lid geworden op: wo 02 dec 2009, 18:20

Re: Motor laten lopen



Bericht door willemzon »

Nou ik moet zeggen dat ik voor 2 weken terug in nl aan de paal stond, de kachel aan had, s avonds allebei gedoucht, tv aan, led verlichting aan en regelmatig het nespresso apparaat gebruikt.
Het weer tussen de zes en 10 Gr
7 kilowatt verbruikt voor 24 uur.
Ik heb een goed geisoleerde nagenoeg nieuwe half integraal.

Gr willem.
Leven is genieten van nutteloze dingen (Judith)
Gebruikersavatar
gjvonk
Berichten: 3983
Lid geworden op: ma 31 aug 2015, 21:06
Locatie: Schiedam

Re: Motor laten lopen



Bericht door gjvonk »

Vergis je even niet in je koffiezetter: die pakt veel stroom (rustig +2000 W gedurende het zet proces) en datzelfde geldt voor je tv: want dan gebruiken ook je satelliet schotel en tuner stroom. Wat daaraan op kan lopen is de langere tijd dat je de tv gebruikt.

Maar toch vind ik 7 Kw voor 24 uur best veel. In ons woonhuis (tussenwoning, 2 personen, 3 woonlagen) thuis gebruiken we over een heel jaar gerekend gemiddeld 10 Kw per 24 uur (met tv, vaatwasser, wasmachine, droger Amerikaanse koelkast, espresso koffie automaat en tuinverlichting).

Ik heb in Donau-Eschingen een (kletsnatte en koude) nacht op een camping gestaan waar ze een € systeem hadden voor walstroom: ik moest € 0,50 in een muntautomaat gooien voor 1 Kw. De hele avond heeft het controlelampje van de 220V voeding gebrand. Pas ergens in de nacht was de 1 Kw op. Wij hebben geen tv in de camper en koffie zetten we met de hand.

Verrstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk


Buscamper fan
Zijspan
Berichten: 960
Lid geworden op: za 07 sep 2019, 11:58
Locatie: Zeeuwse land, Alentejo Portugal

Re: Motor laten lopen



Bericht door Zijspan »

Dat systeem waar je betaald voor wat werkelijk gebruikt vind ik het beste werken.
Stond vorig jaar oktober in Montargis waar ik wel 6.50 kon afrekenen voor stroom!
Dat bedrag was een standaard bedrag te betalen als je de stekker er in steekt.
Laatst gewijzigd door Zijspan op za 22 mei 2021, 8:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Een mooie Hymer 614SL om ons leven mooier te maken.
willemzon
Berichten: 1114
Lid geworden op: wo 02 dec 2009, 18:20

Re: Motor laten lopen



Bericht door willemzon »

Dat was dit systeem ook 50 cent per kw, alleen kun je niet nagaan of de juiste waarden worden geteld, want inderdaad ik vond het ook wel veel.

Gr willem.
Leven is genieten van nutteloze dingen (Judith)
Gebruikersavatar
ducati 900
Berichten: 4510
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 10:24
Locatie: Garyp

Re: Motor laten lopen



Bericht door ducati 900 »

Dan kun je een kwh meter in je camper monteren en de boel cotroleren.

Ben.
Hymer 581 '79 op Bedford onderstel met een 2.2 CIH injectiemotor van Opel ( 115 pk).
Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 37824
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Motor laten lopen



Bericht door Kroppie »

en dan bij afrekenen in discussie gaan??

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen, en geeft dus nooit problemen, ja 1, word misschien eens gemist.

too old to worry about anything
Gebruikersavatar
bently
Berichten: 1842
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 10:52
Locatie: Wijlre

Re: Motor laten lopen



Bericht door bently »

willemzon schreef:
do 20 mei 2021, 20:12
Nou ik moet zeggen dat ik voor 2 weken terug in nl aan de paal stond, de kachel aan had, s avonds allebei gedoucht, tv aan, led verlichting aan en regelmatig het nespresso apparaat gebruikt.
Het weer tussen de zes en 10 Gr
7 kilowatt verbruikt voor 24 uur.
Ik heb een goed geisoleerde nagenoeg nieuwe half integraal.

Gr willem.
Dan heb jij waarschijnlijk de koelkast ook op stroom gehad. Als je per Kw betaalt, altijd de koelkast op gas !
Groeten, Henk Geurts

Hymer Tramp 654 SL - Fiat Ducato 250 - 2.3 Multijet - 157 pk - 2008

http://mooimooimoi.blogspot.nl/

http://mooimoimooi.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
gjvonk
Berichten: 3983
Lid geworden op: ma 31 aug 2015, 21:06
Locatie: Schiedam

Re: Motor laten lopen



Bericht door gjvonk »

Als dat een camper is met een AES koelkast zal die automatisch kiezen voor 220 Volt als je 'aan de paal' staat, of vergis ik me?

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Buscamper fan
Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 37824
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Motor laten lopen



Bericht door Kroppie »

stekker van de kk er uit dan heeft die geen 230 en gaat op gas.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen, en geeft dus nooit problemen, ja 1, word misschien eens gemist.

too old to worry about anything
Gebruikersavatar
bently
Berichten: 1842
Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 10:52
Locatie: Wijlre

Re: Motor laten lopen



Bericht door bently »

Gewoon handmatig op gas zetten. ;;-)
Groeten, Henk Geurts

Hymer Tramp 654 SL - Fiat Ducato 250 - 2.3 Multijet - 157 pk - 2008

http://mooimooimoi.blogspot.nl/

http://mooimoimooi.blogspot.nl/
Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 37824
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Motor laten lopen



Bericht door Kroppie »

ik ken al die verschillende types/mogelijkheden gelukkig niet.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen, en geeft dus nooit problemen, ja 1, word misschien eens gemist.

too old to worry about anything
Plaats reactie