Ervaring Slovenië

Plaats reactie
Gebruikersavatar
taxus
Berichten: 73
Lid geworden op: zo 23 okt 2016, 12:55

Ervaring Slovenië

Bericht door taxus » di 22 mei 2018, 14:56

Wij hebben een krappe drie weken door Slovenië getrokken. Via Maribor in het oosten, daarna naar het zuiden, net Kroatië aangetikt, even de kust bezocht en daarna via Ljubljana naar het Triglavpark, via de Karawanken weer terug.

Eten is er niet duur, vaak wel eenzijdig. De Slovenen zelf zijn (nog) niet zo gewend aan toeristen, soms stug of verlegen en moeten duidelijk wennen aan hun regeringsbeleid Slovenië toeristvriendelijk te maken.
Héél veel hotelletjes, appartementen en 'kamers' gezien.
Conclusie: Slovenië is een prachtig land, waard om te bezoeken en verdient een kans om een vakantieland te worden.

Met de camper is het wel even wennen. Het is er niet toegestaan buiten camperplaatsen en campings te overnachten. Vooral in het oosten ontbreekt het ook aan parkeer- en rustplaatsen langs wegen. Dus ergens even stoppen - behalve op een oprit van een particulier terrein - lukt niet goed. In het voorjaar is er ook nog weinig toeristische activiteit en er zijn nog niet zoveel bezienswaardigheden met grote parkeerplaatsen.
Aan de westkant lukt dit al stukken beter en de hoofdstad is echt een bezoekje waard.

Het land heeft (buiten de snelwegen) veel smalle weggetjes. Wegwerkzaamheden worden vaak uitgevoerd zonder omleidingsroutes (zijn er simpelweg niet). Nood-stoplichten of mannetjes met vlaggen leiden je via één enkele rijstrook verder of je moet wachten tot de graafmachine klaar is, neem de tijd om te reizen, je hebt immers vakantie. Met grote campers moet je opletten, vooral in de bergen.

Natuurlijk hebben we met de camper-app pareltjes van camperplaatsen ontdekt. Enkele gratis, de meeste betaald. En met Acsi-korting op leuke campings gestaan.

Maar we waren er gelukkig in het voorseizoen! Er hangen weinig tarieflijstjes aan de poorten van camperplaatsen en campings en dat vereist oplettendheid. Zeker met campers. In de zomer zal het er prijzig zijn.
Men schermt wel met een sterren-indeling van campings, maar deze is nog niet te vergelijken met de algemeen geldende classificatie in west-europa.
Onze duurste camperplek op een camping, (1 nacht, 2p, stroom, niet-lozen en geen water innemen) resulteerde in een bedrag van 32 € (met acsi-korting). In het hoogseizoen zou de prijs 80€ zijn geweest volgens de dame achter de receptie! En dat op een simpel campingterrein (zonder luxe van zwembad etc. en moeilijk toegankelijk door een smalle toegangsweg) slechts 2 sterren waard. Wél een goed restaurantje.

Slovenië, mooi land en toeristisch in opkomst. Maar af en toe hadden we sterk het gevoel als melkkoe te worden gezien en dat is jammer, vooral voor de Slovenen zelf.

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 23298
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: Ervaring Slovenië.

Bericht door javanes » di 22 mei 2018, 16:05

€32,- voor een CCA camping riekt volgens mij eerder naar oplichting.
Ik ben benieuwd welke camping dat was.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.
Afbeelding

Uitgeschreven

Re: Ervaring Slovenië.

Bericht door Uitgeschreven » di 22 mei 2018, 18:11

Ja, allen daarheen?

Gebruikersavatar
taxus
Berichten: 73
Lid geworden op: zo 23 okt 2016, 12:55

Re: Ervaring Slovenië.

Bericht door taxus » di 22 mei 2018, 19:57

Moraal van het verhaal is dat je moet blijven opletten...
Campingnamen noemen heeft weinig zin, daar zijn andere fora voor. Er zijn niet zoveel campings in Slovenië dus als je moe bent en ergens wil staan betaal je gewoon de prijs. Ik heb op zo'n moment geen zin om stennis te gaan maken. We hebben het maar voor kennisgeving aangenomen en de volgende dag een gratis plaatsje gezocht, ter compensatie. :|

Plaats reactie