Onze Ierland-trip

Plaats reactie
Gebruikersavatar
hurktoilet
Berichten: 7945
Lid geworden op: za 14 jan 2012, 12:59
Contacteer:

Onze Ierland-tripBericht door hurktoilet »

Verslagje van onze Ierland-trip, met bij de camperplaatsen en wilde plaatsen de gps-coördinaten:

Tips vooraf:
Voor je internet koop je bij Three Ireland een visitor sim: 60 gig voor 20 euro, vier weken geldig (van die 60 gig mag je vijf gig in het buitenland gebruiken).
Levensmiddelen zijn duur in Ierland, maar in de iets grotere plaatsen vind je al snel een Aldi, een Lidl of een Tesco. Met een beetje oppassen is het dan allemaal wel te overzien. Voor de goedkope whisk(e)y moet je zeker niet naar Ierland gaan, ook andere alcoholische drank is stevig aan de prijs. Maar bij de LIdl hebben ze een veel geroemde Scotch (Queen Margot) voor iets meer dan 15 euro (ruim 12 pond in Noord-Ierland).
Camperplaatsen zoals wij die op het vasteland kennen, zijn een nagenoeg onbekend fenomeen. Tenzij anders aangegeven mag je wel overal overnachten waar je mag parkeren. Maar onderweg je toilet legen op een camperplaats, om ergens anders de nacht te door brengen (in Frankrijk heel gebruikelijk) is in Ierland onmogelijk. In het beste geval kun je vooral langs de kust je toilet legen bij publieke toiletten. Maar die zijn 's avonds afgesloten en het wordt niet overal op prijs gesteld. Ierse campings zijn vooral erg gemiddeld. Je treft er noch de eenvoudige municipalletjes of à la fermes, evenmin luxe campings met toeters en bellen. De prijs varieert van 20 tot 30 euro voor twee personen. Maar ze hebben wel allemaal een gemeenschappelijke ruimte, waar je ook kunt koken. Met dank aan klimaat zitten mensen hier ook vaak binnen. Leven mensen op campings in zuid-Europa vaak buiten, wat de nodige contacten en gezelligheid oplevert, dat is hier een stuk minder.

1 Bully Port, Wales (N 51.67925, W 4.24848).
Half verharde parkeerplaats aan zee, gelegenheid toilet te legen, 8 pond betalen bij havenmeester

Na aankomst in Ierland blijkt de eerste campercontact-plaats in Killmore Quay vol (het zijn ook maar drie plekjes), dus voor eerste nacht Ierland naar plekje van wildcamping.moonfruit.com:
2 Blackhall Strand, Ierland (52.214586, -6.753694).
Geweldig plekje, helemaal voor ons alleen, zeer rustig en uitzicht op zee

3 Glengariff, N71 (Kenmare Road) 51.772037, -9.584772
wilde plek langs de weg, eigenlijk beetje te dicht aan de weg, maar wel mooi uitzicht op de bergen. en nog redelijk vlak ook

We toeren rond de Ring of Beara, de eerste van een heel stel kliffenroutes. Een leuke om lekker in de sfeer te komen.
4 Camping Creveen Lodge, Laraugh (Ring of Beara)
Toilet moet geleegd, dus toch maar eens een camping opgezocht. Blijkt terrassencamping, voor Ierse begrippen gezellig aangelegd met wat groen. Er is een keuken (met gerei) annex tv-ruimte, goed om de Champions League te bekijken.

We zijn onder de indruk van het mooie landschap en de alom bloeiende rhodondendrons
5 Portmagee, parking bij de brug (51.886154, -10.363536)
Tussenstop aan de befaamde Ring of Kerry. Waren eigenlijk op zoek naar wilde plaats in Knightstown , maar die vonden we gewoon niet leuk. Rommelig gebied, geen mooi uitzicht. Alternatief op Valentia Island had wel fantastisch uitzicht vanaf een heuvel. Zonder voorzieningen, maar daar hadden we de tien euro parkeergeld wel voor willenn betalen. Jammer alleen dat dat in munten voldaan moest worden... De parking in Portmagee is druk, maar het nog om een plekje te vinden. Er is een toiletgebouw, maar de man die het afsluit waarschuwt ons dat we dat niet mogen gebruiken om ons toilet te legen. Voor het overige zijn we natuurlijk welcome to stay.
Portmagee stelt als dorp niet veel voor, maar er is een gezellig drukke pub met levende muziek. Veel Simon and Garfunkel, maar af en toe zo waar iets Iers. De bakker verkoopt karnemelkbrood. Meer smaken zijn er niet.

AfbeeldingTijd om de Ring of Kerry af te ronden en aan de volgende ring te beginnen: de Ring of Dingle. De kliffen daar zullen nog mooier blijken dan die van Kerry. Maar eerst overnachten op het strand...
6 Inch Beach, Inch (52.142096, -9.984030)
Gevonden dankzij de app Motorhome Parking Ireland. Bij aankomst niet schrikken van de hoogtebalk. Rijd er aan voorbij, dan nodigt een bord je uit op het strand te parkeren, daar is een kilometer lengte voor. Er staan nog wat auto's, ook campers, maar die vertrekken geleidelijk aan allemaal. Voor de zekerheid toch maar even een getijdetabel geraadpleegd en de man van een surfschool gevraagd. Geen zorgen hoor, you're save where you are. We houden inderdaad droge banden.

Tijdens een dag genieten van de Dingle-kliffen beginnen we ook gewend te raken aan de smalle Ierse weggetjes. Anticiperen, heette dat tijdens de rijles: goed in de gaten houden of er tegenliggers komen en waar je elkaar wel kunt passeren. Niet dat dat altijd helpt: de achteruitrijcamera bewijst nuttige diensten.
Na het rondje Dingle keren we terug in het gelijknamige stadje, dat ons best gezellig leek. Het is zo toeristisch dat we er zelfs drie toko's met ambachtelijk ijs tegenkomen. Duur, maar dat zijn we als enthousiaste Frankrijk-gangers wel gewend. En als eentje je er dan eerst laat proeven, dan ben je verkocht... Achteraf blijkt het ook de laatste plek waar ze zulk ijs verkopen, en dat is dan toch wel weer een tegenvaller.
7 Dingle, parkeerplaats aan de haven (52.139033, -10.276250)
Betaalde parking (alleen overdag betaald, als je er 's avonds geld in de automaat gooit, telt dat voor de volgende ochtend) zonder voorzieningen. VVV naast de deur en aan de rand van het gezellige stadje.

Vanaf Dingle trekken we door naar Tralee, een stadje dat de moeite niet waard zou zijn ware het niet dat ze hier het nationaal folk theater hebben. Van heinde en verre komen hier dagelijks bussen vol naar toe om van een voorstelling te genieten. We melden bij de camping dat we daarvoor komen, waarop de dame aan de receptie een bezorgd gezicht trekt. Eigenlijk moet je van te voren via Internet boeken, maar ze belt wel even. Er zijn nog net een paar kaartjes. We hebben plekken naast een Amerikaans stel, dat te horen kreeg dat het de allerlaatste kaartjes kreeg. Als het kan, probeer hier dan in een weekeinde te komen. Dan is het puur Ierse muziek. Wij kregen een musical over de geschiedenis van Ierland. Leuk genoeg om er geen spijt van te hebben, maar we gingen eigenlijk voor de muziek.
8 Camping Woodlands, Tralee
Keurige camping met alle voorzieningen die je als camperaar nodig hebt, op loopafstand van het nationaal folk theater en een vriendelijke dame aan de receptie, maar daarmee is het dan ook wel gezegd. Maar de dagelijkse voorstelling in het folk theater is beslist de moeite. Doordeweeks zijn er musicals met het verhaal van de Ierse geschiedenis, in de weekeinden draait men vooral puur Ierse volksmuziek

AfbeeldingOp naar de beroemde kliffen van Moher. Dat zijn inderdaad spectaculaire kliffen, vooral doordat ze echt loodrecht naar beneden gaan. Het pad langs de kliffen hinkteen beetje op twee gedachten. De ene kant is af en toe zo nat, dat je er niet overheen kunt, maar het is wel echt veilig. Aan de andere kant van een muurtje schijnen de kliffen in te kunnen storten, maar daar loop je wel makkelijker. En het zicht is net ietsje beter...
9 Doolin Pier, Doolin (53.014660, -9.405993)
Voor de parkeerplaats van de Cliffs of Moher betaal je zes euro (inclusief entree voor het bezoekerscentrum). Vraagje aan de kassa: mogen we hier vannacht blijven staan. Het eerlijke antwoord van de cassière: ,,Het is eigenlijk niet de bedoeling, maar iedereen doet het.'' Jammer alleen dat deze parking bij de beroemdste kliffen van Ierland totaal geen kliffengevoel geeft: je ziet niets. Dus door naar Doolin, net ten noorden van de kliffen Toeristengidsen roemen het gehucht om de pubs met traditionele muziek. Sites met wilde plekken opperen daar twee pubs waar je kunt staan, veel meer zijn er ook niet. Het zijn echte toeristentraps en bij één er van zien we zelfs amper plek. Maar bij de pier van Doolin is een betaalde parkeerplaats waar je voor vijf euro 30 uur mag staan. En dan krijg je spektakel: je ziet de oceaan echt aan komen bulderen. Geen voorzieningen, maar op een paar honderd meter is een openbaar toilet.

Op naar de volgende landschappelijke attractie van Ierland: the Burren. Het is een bizar, relatief vlak rotslandschap, vooral heel erg grijs. Zo grijs en vlak dat het uiteindelijk zelfs saai wordt, afgezien van een paar bescheiden (grijze) hunebedden. Bizar saai, dat wel.
Onderweg naar het noorden vinden we weer een wilde overnachtingsplek.
10 Flaggy Shore (53.15762, -9.08863)
Een simpele overnachtingsplek aan een rustige baai. Niets bijzonders, geen voorzieningen. Je kunt evt langs de kust meer naar het westen rijden en een plekje zoeken bij een zwanenmeer of een oude verdedigingstoren.

De volgende dag stuiten we op een probleem, dat achteraf op een verkeerde lezing lijkt te berusten. Ons gas raakt op. Zo gek is dat nog niet. Het is veel kouder dan we verwacht hadden, en vanwege een technisch probleem hebben we de koelkast ook vaker op gas laten werken dan anders. Op zoek dus naar een gasvuller, maar die kennen ze hier nauwelijks. Dat wil zeggen. Niet eentje die een groene Nederlandse fles kan vullen en al helemaal niet in het weekeinde, ook niet in de stad Galway. De komende dagen zullen we nog meer pogingen doen om gas te krijgen. Ieren genoeg die weten waar het moet lukken, maar al die adressen geven niet thuis. En ook het adres dat Camperpunt vermeldde in Ballena, antwoordt tegenwoordig geen Nederlandse flessen meer te vullen.
11 Shana Keever Camping, Clifden
Een camping iets van de kust af. We vinden een plek tegen een bosrandje, waar de bomen enige beschutting tegen de wind geven. En als we de camper dan ook nog zo parkeren dat die nog wat meer luwte geven, kunnen we zo waar even buiten in de zon zitten. Met jas aan, dat wel.

Hoogste tijd om maar weer eens te gaan genieten. De Connemara wacht op ons. We zoeken de cd van Michel Sardou (les Lacs du Connemara), maar de muziek van de Frans-Ierse zanger blijkt thuis achtergebleven. Na een tour door het aardige gebied vol meren en ruige heuvels belanden we bij het bezoekerscentrum in Letterfrack. Dat biedt een bescheiden tentoonstellinkje, met zelfs een uitgeprinte beschrijving in het Nederlands. Er zijn ook prima bewegwijzerde wandelpaden naar de Diamond Hill. Helaas ligt de top van die heuvel in de wolken, dus houden we het bij een bescheiden ommetje door dit mooie gebied.
12 Connemara Visitor Center, Letterfrack (53.550760, -9.948880)
Langs de lange toerit naar het bezoekerscentrum zijn grindplekken waar je redelijk vlak kunt staan. Voorzieningen zijn er niet, wel heb je uitzicht over een dal. Overdag kun je de toiletten bij het bezoekerscentrum gebruiken.

De volgende dag meer Connemara. We rijden oostwaards naar het Lough Bij Conamona vinden we een prima lunchplek bij een mini-haventje (53.507923, -9.459494), waar een paar heldhaftige scholieren op aandrang van een leraar in het koude water plonzen. Zou ook een aardig overnachtingsplekje zijn, maar we willen verder.
13 Westport Quay (53.801438, -9.552198)
Het haventje van een aardig stadje, dat een paar kilometer verderop ligt. Langs de kade zelf mag je niet staan, maar er is een grote parking annex botenstalling waar de hoogtebalk kennelijk permanent weggedraaid is. En er staan meer campers, dus wij sluiten vrolijk aan, te meer daar een bordje ons vrolijk uitdaagt: park and stride (parkeer en flaneer). We vinden er een pub met een muzikaal duo, dat vooral covers speelt. Waar we vandaan komen? Uit de buurt van Rotterdam? Daar hebben we geen liedje over... Doe dan maar iets Iers, want daarvoor komen we, opperen we. En verdraaid, ook dat kan. De toetseniste pakt er een viool voor.

In Westport blijkt ook al geen gas te krijgen. ,,U moet in Castlebar zijn, bij dat en dat benzinestation,'' adviseert één van de vele hulpvaardige Ieren. De pompbediende neemt ons mee naar een LPG-tank voor auto's en tovert een flinke partij verloopnippels te voorschijn. Maar passend nippeltje zit er niet bij.
14 Strandhill camping
Strandhill is een badplaatsje, bij Sligo. Je mag er vanwege de stromingen alleen de zee niet in... Gelukkig is het daar toch te koud voor. De camping zelf is tamelijk standaard Iers. De beheerder kijkt op van onze gasproblemen. Hij stuurde Nederlanders en Duitsers juist altijd naar Ballena, maar ja, als ze het daar ook niet meer hebben... Dan misschien de dorpssupermarkt, die heeft hij nog zo gevraagd ook een paar bijzondere gasflessen op voorraad te houden. Niet dus.

We gaan voor het echte werk. De Slieve League Mountains vormen de hoogste kliffen van Ierland. En spectaculair zijn ze. Net als bij de kliffen van Moher kijk je duizelingwekkend naar beneden, maar hier gaan ze ook nog een stuk omhoog. Goede wandelaars kunnen vanuit Teelin ook een tocht naar de top maken, maar daar verleidt het weer niet toe. En dan hebben wij nog geluk. Nederlanders die ongeveer een dag voor ons uit rijden, troffen de kliffen goeddeels in de wolken.
15 Parkeerplaats 1, Slieve League uitzichtpunt, Teelin (54.626822, -8.663119)
We installeren ons op de eerste parkeerplaats omdat er verderop een hek over de weg staat en hier een redelijk vlak plekje is. Even later ontdekken we dat je dat hek gewoon open mag maken, als je het maar weer sluit zodat de schapen niet weglopen. Dan kom je anderhalve kilometer verder op een veel mooiere parkeerplaats uit, met zicht op zee. We besluiten dat stuk eerst maar eens te lopen en genieten van de kliffen. Dat lukt prima. Maar daar overnachten, vol bloot geteld aan de koude wind? Met onze beperkte gasvoorraad? Nee dan toch maar het beschutte plekje beneden. Anders graag! Op sommige plekken wordt het haventje van Teelin aanbevolen. Daar is het echter lastig een plek te vinden waar je niemand in de weg staat en echt aantrekkelijk vonden wij de plek ook niet.

16 Tourist office, Buncrana (55.128440, -7.457623)
Onderweg naar het uiterste noorden van Ierland belanden we in Buncrana, waar de VVV zowaar een poging gedaan heeft achter haar kantoor een camperplaats in te richten. Motorhome parking] staat er. De plekken hebben de maat van gewone parkeerplaatsen, maar het lukt een aantal mensen er niet al te grote campers neer te zetten. En er zijn drie stroomaansluitingen. Je krijgt het aan het werk met een kaartje van vijf euro (te koop bij het benzinestation aan de overkant. Daarop staan tien eenheden, hoeveel je er van gebruikt is onduidelijk. Of je het restant elders kunt gebruiken? Geen idee.

We gaan naar het noordelijkste puntje: Malins Head. In Frankrijk zou dit al snel een grand site de tourisme zijn, hier treffen we maar een paar andere auto's. Het is dat er werkzaamheden zijn, zodat de parkeerplaatsen bovenaan vol zijn. We waarschuwen een Franse camperaar dat hij aan het eind niet kan keren. Bovenaan vinden we een paar toeristenkraampjes en een vervallen luchtwachttoren. In de grond ligt nog altijd in keien het gigantische woord Eire, ooit neergelegd om geallieerde piloten te late weten dat ze het neutrale Ierland bereikt hadden. Een korte wandeling voert naar een nauwe kloof, die beroemd is om de manier waarop het water daardoor heen kan stuiven. Maar helaas, wind en stromingen willen vandaag niet meewerken.
17 Bush camping, Bushmills, Noord-Ierland
Ai, de camping is vol, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt, maar ja, het is weekend en het is feest in het dorp. Bovendien is er een club van 20 NKC-camperaars uit Nederland neergestreken. Maar gelukkig zijn er vaste gasten die dit weekeinde wegblijven, en Ierse campings hebben zulke grote plekken dat ze er in Italië vier plekken van zouden maken. Dus krijgen we toch een plek.

De bedoeling is eigenlijk de beroemde Giant Causeway, vanwege die rare zeshoekige vulkanische stenen (die je overigens aan de overkant van de Ierse Zee in Schotland ook schijnt te hebben). Maar het is weekeinde, en bovendien is het de eerste mooie dag in tijden. Dus is het een gekkenhuis. We slaan het over. Door naar de even verderop gelegen touwbrug, ook al zo'n beroemde plek, net zo'n gekkenhuis. Even verderop bekijken we vanaf een klif mensen die over de touwbrug lopen. Dat ding is maar 20 meter lang en je komt uit op een eilandje dat qua beleving niet lijkt te verschillen van de omgeving. Dus als je al bang wordt van het idee van zo'n touwbrug: waarom zou je? En dat geldt dubbelop als je er niet bang van wordt
18 Bellycastle Woods, Noord-Ierland ( 55.17350, -6.22686)
Heerlijk open plekje in het bos, en daar heb je er niet zo veel van in het grotendeels ontboste Ierland. En er is zon om buiten te zitten. In blote bast!

Na het spektakel van de west- en de noordkust maken we ons op voor de Antrim Coast. Hoewel het af en toe niet onaardig is en we zelfs Schotland in zicht krijgen, raken we niet onder de indruk.
19 Glenarm Marina (54.968703, -5.953047)
Parkeerplaats bij een jachthaven, die op zondagmiddag door boel camperaars gebruikt werd. Tegen het begin van de avond verdwenen de meesten. Honderd meter verderop bij de VVV zijn openbare toiletten. Het dorpje stelt, afgezien van een ommuurde tuin met daarin een doorgaans niet toegankelijk kasteeltje, niet veel voor. Maar bij de mini-supermarkt kunnen we in ieder geval brood scoren.

19A Haven, Carrickfergus ( N 54.71346, W 5.80895 )
We hebben op deze parkeerplaats alleen gelunchd, maar ik voeg 'm toch toe vanwege de in Ierland en Noord-Ierland vrij zeldzame mogelijkheid om je toilet te lozen en water te tanken zonder dat je er overnacht. Je moet alleen wel even naar havenkantoor of VVV om een muntje te halen. Op Campercontact wordt gemeld dat er 's avonds en 's nachts nogal ens geluidsoverlast is van luidruchtige dorpsjeugd. N 54.71346, W 5.80895

20 Camping Ice Bowl Dundonald, Belfast
Inschrijven bij de ijshal aan de overkant van de grote weg. Eenvoudige camping, met als voornaamste pluspunt een redelijke busverbinding met het centrum. 's Avonds echter slechts één keer per uur, ontdekten we toen we halverwege uitstapten om bij de Kentucky Fried Chicken te snacken.

Belfast kennen we eigenlijk alleen uit het nieuws van lang geleden: de burgeroorlog, die hier eufemistisch aangeduid wordt als the troubles. In een toeristengids lazen we dat er nog veel oude muurschilderingen zijn, die daaraan herinneren. Het enige zou zijn dat er discussie is of je die moet weghalen als te irritante herinnering aan een buitengewoon vervelend verleden, of dat je ze moet bewaren als herinnering. De werkelijkheid blijkt anders. De oorlogszuchtige herinneringen worden aan beide kanten gekoesterd. De muur tussen katholiek en protestant, officieel omgedoopt tot vredesmuur, staat er nog altijd. Aan het eind van de muur staat nog altijd een hek, dat ieder moment weer gesloten kan worden. Hier hoeft maar één gek iets te roepen, of het is weer oorlog. Misschien ben ik te gevoelig, maar ik wil hier weg...

AfbeeldingWe zijn al bijna aan de terugreis toe. Dublin lokt, maar willen we na Belfast nog een stad? We kiezen voor het bergachtige gebied ten zuiden van de stad, de Wicklow Mountains. Daar moet een prachtige waterval zijn, maar helaas, de weg daar langs is gesloten vanwege asfalteringswerk. Beetje jammer wel, maar de rest van het gebied is ook heel mooi. Op de omleidingsroute vinden we aan de R759 vinden we enkele prachtige parkeerplekken met uitzicht op het meer Lough Tay. Bij de eerste lopen we naar een punt iets verderop, dat nog een beter panorama biedt. Op de tweede bekijken we het vanaf de parkeerplaats. Ierse camperaars vermanen ons: je moet echt hier even naar de rand lopen, daar is het nog mooier dan op de vorige plek waar jullie waren. Ze blijken gelijk te hebben...
21 Parking Lough Tay, Wicklow Mountains (53.10494, -6.25476)
Het is de langste dag van het jaar en we vinden een rustig vlak plekje, met uitzicht op het meer en net iets van de weg af. Achter de camper kunnen we uit de wind zelfs lekker in de zon zitten. Even later blijkt de plek het vertrekpunt voor wat groepjes Ieren, die hier parkeren om vanaf een mooi punt op de heuvel de langste dag te vieren. Ze hebben pech. Wolken gooien roet in het eten en ze druipen al snel weer af. Wij blijven alleen achter voor een heerlijk rustige nacht.

Nog één dag stuk te slaan in Ierland. We toeren nog wat door de Wicklow Mountains en ontdekken een plek bij Glenmalure, een mooi uitgangspunt voor leuke wandelingen hoog in het dal van de Avonbeg-beek, waar je ook prima zou kennen overnachten (52.987871, -6.413323). We zouden verder stroomopwaarts kunnen rijden over een grindpad, maar met onze laaghangende vuilwatertank (die hebben we er in Frankrijk al twee keer afgereden), vindt Anneke dat geen geweldig idee. Dus nemen we maar een royale pauze. Het is dat we ons toilet nog een keer moeten zien te legen, anders zouden we hier waarschijnlijk voor de nacht gebleven te zijn.
22 Camperplaats Arklow (52.78446, -6.16397)
Ons laatste nacht in Ierland brengen we door op iets dat zo waar op een camperplaats lijkt. Moneyland Farm, met bed and breakfast vakantiehuisjes en een vermaakshal verwelkomt je. Ga maar ergens staan. met een afgedankte gft-container is een loosplek voor je toilet gemaakt, maar het werkt, en de afvoer voor je grijs water is keurig. Daarvoor betaal je dan 10 euro, exclusief de stroom van vijf euro. Maar ach, die laatste nacht zal de koelkast het ook wel redden. Arklow heeft een flinke Tesco-supermarkt om boodschappen voor de terugreis in te slaan, dat is ook handig. Maar om 's avonds zonder fiets nog even gezellig naar de pub te gaan, ligt de camperplaats toch net te ver van het dorp af.
Laatst gewijzigd door hurktoilet op wo 04 apr 2018, 20:45, 7 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 30750
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door Bob Diesel »

Moo :thumbup: :cheers: man

Maar het moet ook hier naar toe :wink:

https://www.campersite.nl/camperplaatse ... halen.html
Groetje's
Bob
Afbeelding

Reisverslagen ed
https://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today ,is Yesterday,s .Tomorrow
Gebruikersavatar
hurktoilet
Berichten: 7945
Lid geworden op: za 14 jan 2012, 12:59
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door hurktoilet »

Kan allebei volgens mij. Heb eigenlijk nooit begrepen waarom dit forum niet gewoon onderdeel is van campersite.nl
Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 30750
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door Bob Diesel »

Misschien maar goed ook
Daar is het commercieel ,en hier mag je niks verkopen
Voor up to date praktijk info moet je hier zijn
Daar lopen ze soms jaren achter
Info uit de vorige eeuw :bang:

Maar waarom het gelinkt is :?: :?: :?: :?:

Maar dit doet niks af aan een mooi Ierland verslag :wink:
Laatst gewijzigd door Bob Diesel op zo 16 jul 2017, 23:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Groetje's
Bob
Afbeelding

Reisverslagen ed
https://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today ,is Yesterday,s .Tomorrow
Gebruikersavatar
hurktoilet
Berichten: 7945
Lid geworden op: za 14 jan 2012, 12:59
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door hurktoilet »

Volgens mij zijn het allebei sites van Aloys. En dit is dus recente info. Maar ook een reisverhaal...
Gebruikersavatar
Bob Diesel
Berichten: 30750
Lid geworden op: do 15 sep 2005, 16:31
Locatie: limbabwe
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door Bob Diesel »

Laat Aloys dan maar reageren :?:
Over hoever zijn invloed nog gaat
Klik hier eens op

https://www.campersite.nl/contact/
Op mail geen reactie gehad

Heb je nog een pb gestuurd
Groetje's
Bob
Afbeelding

Reisverslagen ed
https://freubels-van-elly.jouwweb.nl

Today ,is Yesterday,s .Tomorrow
Gebruikersavatar
Marco Polo
Berichten: 26640
Lid geworden op: za 16 jun 2012, 22:30
Locatie: Wageningen

Re: Onze Ierland-tripBericht door Marco Polo »

Bedankt voor je verhaal Peter!
Herkenning van 2 jaar terug maar ook al wat dingetjes die veranderd zijn.

En de ijsverkopers van Dingle...
Volgens mij heeft 1 van die gasten ons nog opgelicht ook :DD
Tourist trap dat Dingle :mrgreen:
jotr
Berichten: 235
Lid geworden op: wo 26 okt 2011, 21:02
Locatie: H.I.Ambacht
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door jotr »

Leuk verslag, Peter. Fijn, met al die coordinaten van overnachtingsplaatsen erbij; daar heeft een mens wat aan. Jullie reis lijkt in grote lijnen heel erg op de campertrip, die wij in 2016 door Ierland maakten, maar dan in omgekeerde richting. Ik heb een linkje van je post hier toegevoegd aan ons verslag van de Ierlandreis 2016.
Bohemia
Berichten: 350
Lid geworden op: zo 02 feb 2014, 20:09

Re: Onze Ierland-tripBericht door Bohemia »

Mooie trip!
Gebruikersavatar
mielnoot
Berichten: 116
Lid geworden op: ma 09 aug 2010, 20:25
Locatie: België, Brugse Ommeland

Re: Onze Ierland-tripBericht door mielnoot »

Dank u Peter om uw reisverhaal hier te delen.
Mooie reis was dat.
Met vriendelijke kampeerautogroeten,
Miel
----------------------------------------------------------
Keep your eyes on the road, your hands upon the wheel ... (J.M.)
Gebruikersavatar
hurktoilet
Berichten: 7945
Lid geworden op: za 14 jan 2012, 12:59
Contacteer:

Re: Onze Ierland-tripBericht door hurktoilet »

Ik heb de plekken ook even op Google Maps uitgezet
Johan v V
Berichten: 320
Lid geworden op: wo 27 feb 2013, 17:05
Locatie: Amersfoort

Re: Onze Ierland-tripBericht door Johan v V »

Kleine aanvulling op dit mooie verslag. Ierland wemelt van de haventjes. Meestal is er een parkeerplaats waar je kunt overnachten, én vaak een mogelijkheid om je toilet te legen en water in te slaan!
Plaats reactie