Gent (België) Lichtfestival 2021 UITGESTELD

Vragen, tips en ideeën m.b.t. (te organiseren)
evenementen, reizen of weekenden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cargootje
Berichten: 258
Lid geworden op: ma 17 nov 2008, 16:27
Locatie: Sint-Amandsberg (B - Gent)

Gent (België) Lichtfestival 2021 UITGESTELD

Bericht door Cargootje » ma 09 nov 2020, 14:14

:lol3: :bang: :lol3: De Stad Gent heeft beslist om de komende editie van het Lichtfestival (2021), dat eind januari en begin februari in een alternatieve vorm zou plaatsvinden, uit te stellen naar een later te bepalen datum. Ook het eindejaarsvuurwerk en de nieuwjaarsdrink zullen niet plaatsvinden.

Gezien het stijgend aantal coronabesmettingen in ons land, heeft het stadsbestuur beslist om het Lichtfestival, dat gepland was van 27 tot en met 31 januari en van 3 tot en met 7 februari 2021, uit te stellen. Eerder werd aangekondigd dat het Lichtfestival in een aangepaste vorm zou plaatsvinden, met afgesloten sites en een reservatiesysteem. De huidige context dwingt de Stad Gent echter tot meer ingrijpende beslissingen. Het vorige Lichtfestival in 2018 bracht 835.000 mensen op de been.

Annelies Storms: "Samen met mij keken heel wat Gentenaars uit naar het Lichtfestival. Maar we kunnen niet anders dan rekening houden met de moeilijke omstandigheden. Zorgen voor elkaar is nu het belangrijkste. Uitstel is zeker geen afstel: er komt een Lichtfestival zodra de situatie het toelaat."

Ook het eindejaarsvuurwerk en de nieuwjaarsdrink, die jaarlijks heel wat enthousiaste bezoekers lokken, zullen niet doorgaan. Deze samenkomsten kunnen in de huidige, moeilijke omstandigheden niet plaatsvinden. De Stad Gent bekijkt of er een veilig alternatief mogelijk is.

Groetjes en hou het daar ook safe ! Cargootje Afbeelding , Raphaël.
Het delen van kennis is een oeroude gave. Afbeelding
"Een genie, dat is het verstandelijk tekort van een eeuw, dat gecompenseerd wordt in 1 man (vrouw)". Dixit : Bertus Aafjes.
Afbeelding

Plaats reactie