Aggregaat probleem

Technische vragen en oplossingen.
Motor, chassis, carrosserie en apparatuur als koelkasten e.d.
Joep en Sjaan

Aggregaat probleem

Bericht door Joep en Sjaan » vr 15 feb 2008, 20:04

Geplaatst: Vr 15 Feb 2008, 20:03 Onderwerp: Agregaat probleem

--------------------------------------------------------------------------------

Hoi ik heb een elekrolux ....(honda onderbouw....)

hij doet het niet had eerst euro95 altijd er in.
nu dan blauwe aspen speciaal voor 4 tact.

Maar nee doet het nog steeds niet.

De monitoretje geeft aan ....Change oil... aan.

Begrijp de gebruiks papieren net erg ...

Weet ik dat er meer mensen zijn die deze agregaat hebben.

WAT BETEKENT ..Change oil... en
kan het beterekking hebben dat er een bevijliging in zit dat hij dan niet start???????

hoop moet jullie er uit tekomen.

Fendt-je
Berichten: 88
Lid geworden op: za 17 nov 2007, 21:27
Locatie: Kraggenburg

Bericht door Fendt-je » vr 15 feb 2008, 20:55

Hallo Raymond D

Change Oil is olie verversen ,er zit misschien wel een beveileging voor te laag olie peil op ,even peilen

Gr Geert

Gebruikersavatar
Carel Camperfreak
Berichten: 12802
Lid geworden op: za 13 nov 2004, 22:26
Locatie: ut noorden v/h land
Contact:

Bericht door Carel Camperfreak » vr 15 feb 2008, 21:05

klopt er zit een beveiliging op laag oliepeil, en dan start ie dus ook niet.
Als het goed is heb je een controlle paneel met een lampje en een olievaatje erbij brandt deze rood? dan dus laag oliepeil.
Caravan Camper Check
voor uw (aankoop) camperkeuringen

Joep en Sjaan

Bericht door Joep en Sjaan » vr 15 feb 2008, 23:07

Bedankt voor de tip Van PP zij aspen benzine er in blauwe jariekan :wink:

20,50 euro 5 liter :?

Maar niets hoor
trouwens ik word arm als ik daar op moet draaien. :roll:

Dus die rot olie is het probleem.

Wat voor type olie gat er in :!: :) :) :) :)

Ik dacht het is americaans oil... en dat betekend benzine ... :roll:

Maar in dit geval dus gewoon olie pijl :? :?

Ja dan kan ik blijven starten .
krijg ik dus geen ontsteking :roll: :roll:

Gebruikersavatar
Toon
Berichten: 21914
Lid geworden op: di 13 mei 2003, 23:04
Locatie: Asten

Bericht door Toon » za 16 feb 2008, 9:18

Raymond dat wist je in valkenswaard toch al
dat je je olie peil bij moest vullen
daar is toen al door div pers tegen je gezegd dat dat waarschijnlijk het euvel was
Een gezond mens heeft duizend wensen
Een ziek mens maar een
Afbeelding

Joep en Sjaan

Bericht door Joep en Sjaan » za 16 feb 2008, 10:34

Heb net het olie pijl nagekeken zit dik boven het streepje :?

Dus dat is dan als goed is oke.

Dus dan lekker ben ik er nog niet uit

Wel is het zo dat hij ...Change oil nog aangeeft.

en er zijn twee letjes ...lampje groen en rood.

Groen voor binzine en rood voor olie kannetje .

bijde branden niet.
weer een heel lastig verhaal dus.

Dus als iemand nog wat weet.

Toon jij heb toch ook z,on ding wat zou het kunnen zijn dan verder.

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 16867
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Bericht door Cee Pee » za 16 feb 2008, 10:42

Er staat toch "olie verversen", doe dat dan eens, mischien zit er wel iets in of zo dat dat signaleerd dus dat de olie er uit moet.

Cor
Met Texelse Groet,
AfbeeldingI.v.m. de corona perikellen nu even niet op pad met onze Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD.

Gebruikersavatar
Toon
Berichten: 21914
Lid geworden op: di 13 mei 2003, 23:04
Locatie: Asten

Bericht door Toon » za 16 feb 2008, 10:50

ik heb geen onderbouw
maar een losse
ja en die wou ook niet starten
oorzaak onkunde/verzopen
oplosing de teveel benzine eruit gepuft
benine kraantje ertussen gemonteerd
nu bij het afzetten gewoon de kraan dicht en hij stopt vanzelf
bij het weer in gebruiknemen
eerst een paar maal langzaam trekken aan het koordje
zodat de carburateur weer vol zit
dan flink doortrekken en vloila brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
stroom voldoende :!: kraantje weer dicht brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr brrrrrrrrrrrrr brrrrr brrr
Een gezond mens heeft duizend wensen
Een ziek mens maar een
Afbeelding

Joep en Sjaan

Bericht door Joep en Sjaan » za 16 feb 2008, 10:50

Cee Pee schreef:Er staat toch "olie verversen", doe dat dan eens, mischien zit er wel iets in of zo dat dat signaleerd dus dat de olie er uit moet.

Cor
Ver ander olie . dat haal ik er ook uit maar voorheen zij hij ook Change oil
en hij dat het gewoon in de vacatie naar frankrijk toen had ik wel het olie pijl gekeken.

Andere olie er in ziet als nieuw er uit.
tja je zou het haast denken dan . :roll: :roll:

Deze heb ik met paneel het zelfde.

http://www.sentjens.nl/airconditioning/ ... /TEC29.htm
Laatst gewijzigd door Joep en Sjaan op za 16 feb 2008, 11:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Toon
Berichten: 21914
Lid geworden op: di 13 mei 2003, 23:04
Locatie: Asten

Bericht door Toon » za 16 feb 2008, 10:51

er kan ook teveel olie inzitten
eruit halen wat teveel is en nogmaals proberen
Een gezond mens heeft duizend wensen
Een ziek mens maar een
Afbeelding

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 16867
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Bericht door Cee Pee » za 16 feb 2008, 11:02

De electronica kan ook gewoon toestaan dat hij nog bv 10 uur kan draaien als het olie ververs lampje gaat branden
zodat je wel tijd hebt om te verversen, en zijn die uren nu voorbij.
maar zoiets moet toch uit de gebruiksaanwijzing te halen zijn.

Cor
Met Texelse Groet,
AfbeeldingI.v.m. de corona perikellen nu even niet op pad met onze Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD.

Joep en Sjaan

Bericht door Joep en Sjaan » za 16 feb 2008, 11:07

Cee Pee schreef:De electronica kan ook gewoon toestaan dat hij nog bv 10 uur kan draaien als het olie ververs lampje gaat branden
zodat je wel tijd hebt om te verversen, en zijn die uren nu voorbij.
maar zoiets moet toch uit de gebruiksaanwijzing te halen zijn.

Cor
Bijde tip zijn ......misschien wel van toepassing.

Die van Toon er zit wel teveel olie in biven de pijl stok.

en 10 uur ......ja dat kan natuurlijk zeker ben aan het google ivm.

gebruiks aanwijzig is engels :? en technische :? engels .
kom ik niet uit. 8) :oops: :oops:

Gebruikersavatar
Cee Pee
Berichten: 16867
Lid geworden op: wo 08 mar 2006, 11:09
Locatie: Texel

Bericht door Cee Pee » za 16 feb 2008, 11:15

Zoek dan iemand die dat wel kan, of googel een nederlandse gebruiksaanwijzing.

Cor
Met Texelse Groet,
AfbeeldingI.v.m. de corona perikellen nu even niet op pad met onze Adria Coral 680 SP op Ducato 244 Maxi 2.8 JTD.

Vertrokken4
Berichten: 4187
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 21:44

Bericht door Vertrokken4 » za 16 feb 2008, 11:15

Hoi Raymond,

Kan je de betreffende pagina niet even scannen en hier plaatsen? Mag ook per mail of PB als je dat liever doet.

Groetjes,

Jeroen

Plaats reactie