Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem

Technische vragen en oplossingen.
Motor, chassis, carrosserie en apparatuur als koelkasten e.d.
Plaats reactie
Roy
Berichten: 15
Lid geworden op: za 17 mei 2003, 18:04
Locatie: Hilversum
Contacteer:

Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door Roy »

Vandaag wilde ik mijn Hymer camp 55 met Fiat Ducato 290 uit 1993 (6 maanden stil gestaan) naar een garage brengen voor een servicebeurt en nieuwe distributieriem, had ik 2 problemen:

1. wilde niet starten, startmotor draaide nauwelijk, had accu (september 2016) thuis goed opgeladen (12,7 volt), groot licht wilde brandde, maar na enkele startpogingen accu op 12,49 volt. Heb ik een nieuwe accu nodig?

2. als ik koppelingspedaal in trapte ging dat wat stroperig en kwam het pedaal langzaam omhoog. Als ik mijn voet onder het pedaal zette kon ik pedaal ook “makkelijk” omhoog tillen. Zag onder de camper dat versnellingsbak en koppeling vies was van (opgedroogde) olie. Heeft mijn koppeling (juli 2017, 15.000 km, in Engeland gemonteerd) het begeven?

Alvast hartelijk dank voor de reacties!
mvrgr
Roy
Gebruikersavatar
rijschoollucassen
Berichten: 1939
Lid geworden op: zo 24 mar 2013, 13:45
Locatie: Where-ever the camper is...
Contacteer:

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door rijschoollucassen »

Voor de accu denk ik aan een slechte massa. Natuurlijk geen idee hoeveel startpogingen je hebt ondernomen. Zou eerst maar eens de boel op afgang zien te brengen met startkabels.

Die koppeling zou ik even aanzien. 6 maanden stilstaan zou best wat stroeve pinten kunnen opleveren. Opletten dat de platen niet blijven slippen en kijken of de boel weer soepel gaat lopen. Drupje olie op draaipunten kan natuurlijk geen kwaad.

Jaap
Besmet met het campervirus met een Mercedes Vito Marco Polo, daarna een Ducato Burstner T605 en nu een Adria Coral S 690 SC waar we nu permanent mee op reis zijn.
Zijspan
Berichten: 798
Lid geworden op: za 07 sep 2019, 11:58
Locatie: Zeeuwse land, Alentejo Portugal

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door Zijspan »

Ik zou de accu’s eerst eens laden, na 6 maanden staan gaan ze er niet op voorruit meestal.
Je koppeling heeft beetje last van zwaar gaan denk ik, ook daar geld na zo lang staan rijdt eerst een flinke ronde.
Een mooie Hymer 614SL om ons leven mooier te maken.
Matthijs117
Berichten: 9
Lid geworden op: za 09 jun 2018, 16:56

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door Matthijs117 »

Als de koppeling zo blijft doen zou ik even checken of je een hydraulische koppeling hebt en evt de drukcilinder lekt of kaduuk is.

Je accu is goed joh.
Als ie met 12.7V niet wil starten klinkt dat idd als een slechte massa of een ander massaprobleempje.
Ducato2000
Berichten: 23
Lid geworden op: vr 24 aug 2018, 20:09

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door Ducato2000 »

Ik denk dat je een slechte massa hebt. En dan gaat de massa misschien via de koppelingskabel en die smelt dan soms vast.
Dus even de massakabel van de bak naar de chassis balk controleren . Is een dikke zwarte kabel of een platte gevlochten kabel
myway
Berichten: 11964
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door myway »

Hij zal na meer dan 2 maanden toch wel gestart zijn en gereden hebben.
DHM
Berichten: 1010
Lid geworden op: zo 25 jan 2009, 13:26
Locatie: Friesland

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door DHM »

Matthijs117 schreef:
zo 16 mei 2021, 23:17
Als de koppeling zo blijft doen zou ik even checken of je een hydraulische koppeling hebt en evt de drukcilinder lekt of kaduuk is.


Een Ducato uit 1993 heeft gewoon een koppelingskabel
Gebruikersavatar
Bas vd laar
Berichten: 3685
Lid geworden op: ma 28 okt 2013, 14:41
Locatie: Prachtig Brabant

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door Bas vd laar »

Voltage zegt niets, een kapotte accu kan ook volt 12,7 hebben, maar op het moment van starten, wanneer er iets van gevraagd wordt, helemaal inzakken.
Meet dat eerst eens, ik denk dat je accu overleden is.

koppeling kan de hoofdremcilinder zijn, maar misschien komt het weer goed na een ritje
myway
Berichten: 11964
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 21:07

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door myway »

Tja we kunnen wel blijven roepen, TS Roy heeft wel het bericht geplaatst begin maart maar niet meer de moeite genomen te reageren.
Daarna nog wel op het forum geweest.
Gebruikersavatar
Bas vd laar
Berichten: 3685
Lid geworden op: ma 28 okt 2013, 14:41
Locatie: Prachtig Brabant

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door Bas vd laar »

Oh echt?
Iemand weer een oud topic opgerakeld dus
Gebruikersavatar
ducati 900
Berichten: 4461
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 10:24
Locatie: Garyp

Re: Koppelings(pedaal) komt langzaam omhoog en startprobleem



Bericht door ducati 900 »

De moed opgegeven, verkocht?

Ben.
Hymer 581 '79 op Bedford onderstel met een 2.2 CIH injectiemotor van Opel ( 115 pk).
Plaats reactie