Onderweg: On-line nieuws

Niet-technische zaken als de aankoop, verzekeren,
belasting, importeren etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Onderweg: On-line nieuwsBericht door Marius HRL »

Onderweg: online nieuws

Behoefte aan het actuele Nederlandse nieuws, tijdens je verblijf in het buitenland??? Laptopje meegenomen en beschik je over een internetverbinding? Dan kun je het nieuws volgen!

KRANTEN

Dankzij het internet kun je PDF-versies van vier gratis dagbladen bekijken:Er bestaat ook een een voorproefje van de reguliere dagbladen met links naar nieuwsitems op de websites van die kranten.

Een overzicht van gratis kranten/nieuwsites uit geheel Europa vind je hier (niet helemaal actueel!)

Gebruikers van smartphones kunnen op de Makayama-website informatie vinden over een app waarmee je een gigantisch aantal kranten op je smartphone kunt lezen.


RADIO en TV
Er zijn een heleboel programma's, waarmee je via het internet radio- en TV-zenders kunt ontvangen.
Een van mijn favorieten is Readon TV Movie Radio Player, software, die vereist dat je hier kunt downloaden. Dit programma vereist o.a. de aanwezigheid van Microsoft.NET Framework 3.5 op je machine hebt. Uitsluitend indien dat tijdens de installatie niet wordt geregeld, dien je dat handmatig te regelen.
Het programma presenteert o.a. bij het opstarten reclameboodschappen. Wanneer je als "Country" kiest voor "Netherlands", krijg je het aanbod aan Nederlandse zenders.
Je kunt via de instellingen o.a. de Erotiek-zenders blokkeren met een wachtwoord.

Realiseer je dat TV-kijken via een laptopje kan leiden tot een aanzienlijk dataverbruik. Dat is met name van belang wanneer je volume-gebaseerd betaalt en/of het toegestane dagelijkse dataverbruik begrensd is.


Vragen of opmerkingen?

DIT IS EEN ARTIKEL IN DE KENNISBANK.
HIER kun je als bezoeker géén vragen, opmerkingen of aanvullingen posten. Dat kun je wél in het subforum Diversen of via een Persoonlijk Bericht (PB-tje) gericht aan Marius HRL.
Bij voorbaat bedankt voor je reacties!

Dit item wordt regelmatig bijgewerkt. Volg de wijzigingen!

Marius HRL
Globecar Familyscout L (2006)
Plaats reactie