EuropaSim: 100 MB mobiel internet in EU voor EUR 2,50

Artikelen over de aanleg, onderhoud
en het gebruik van elektronica in de camper.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

EuropaSim: 100 MB mobiel internet in EU voor EUR 2,50

Bericht door Marius HRL » za 11 aug 2012, 9:14

WAARSCHUWING:
DEZE tekst is alleen relevant voor gebruikers van een vóór 14 april 2013 gekochte en geactiveerde EuropaSIMkaart! Deze SIMkaartjes blijven volgens EuropaSim bruikbaar, met de onderstaande tarieven. EuropaSim levert nu SIMkaartjes met een betere prijs-kwaliteit-verhouding. Zie: http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?f=15&t=8440283EuropaSim: voor 2,50 euro per dag mobiel internet in Europa (versie:8 juni 2014)

EuropaSim is een virtuele provider, die telecomdiensten aanbiedt, gebruikmakend van speciale prepaid SIMkaartjes van Vodafone Italië.

BRUIKBAARHEID, TARIEVEN EN NETWERKEN
Met deze EuropaSIMkaart kan er gebruik gemaakt worden van de telecomnetwerken (2G/3G) van Vodafone Ierland en de Vodafone GPRS- en 3G-roamingpartners in de volgende 33 landen:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, IJsland, Zweden, Zwitserland

(Extra t.o.v. Voda IE: Cyprus, Finland, Litouwen, Liechtenstein, Letland, Luxemburg, Malta, Moldavië, Oekraïne en Roemenië)

Er wordt gebruik gemaakt van flatrate-tarieven per kalenderdag waarop je gebruik maakt van de SIMkaart. Twee flatrates gelden in alle genoemde landen behalve Italië; de beide andere flatrates gelden uitsluitend bij gebruik in Italië. Het tarief is gekoppeld aan de ingestelde APN

A. Buiten Italië:
Tarief 1: 2,50 euro voor max 100 MB per dag / extra MB's kosten 1 euro per MB / APN = mobile.vodafone.it
Tarief 2: Zes euro voor max 150 MB per dag / extra MB's kosten 1 euro per MB / APN = web.omnitel.it / werkt niet in iPhone
B. Binnen Italië:
Tarief 3: Twee euro voor max. 500 MB per dag / extra MB's kosten 4 eurocent per MB / APN = web.omnitel.it
Tarief 4: Vier euro voor max. 500 MB per dag / extra MB's kosten 20 eurocent per MB / APN = mobile.vodafone.it
Duidelijk is dat tarief 1 en tarief 3 de voorkeur hebben i.v.m. de verhouding prijs-kwantiteit!
Je kunt met deze SIMkaart ook bellen en SMS-en. Zie: http://www.europasim.org/epages/6368757 ... M-Kaart%22

LET OP!
1. Wanneer je op één kalenderdag in meerdere EU-landen gebruik maakt van de SIMkaart wordt het tarief toch slechts één maal berekend, BEHALVE wanneer je de SIMkaart op een kalenderdag, na gebruik in een ander EU-land. in Italië benut: dan wordt het tarief nogmaals afgeboekt.
2. Tethering (via MiFi of smartphone) is volgens EuropaSim toegestaan en mogelijk (behalve in een iPhone).
3. Afwijkingen voor iPhone: In een iPhone zou tarief 2 (EuroSim EU 150 MB) niet bruikbaar zijn. In een iPhone wordt automatisch het APN iphone.vodafone.it ingesteld. Buiten Italië is dat gelijkwaardig aan mobile.vodafone.it. Binnen Italië is er een speciaal te activeren iPhone-tarief ; beter kan men daar instellen APN: web.omnitel.it
4. Het tarief van deze 'oude' EuropaSIMkaartjes kan worden gewijzigd in het nieuwe tarief met onbeperkt internet in de EU. Daartoe plaats je deze SIMkaart in een telefoon/smartphone en bel je naar het Service Center van Vodafone Italië (0039 3492000190) en vraagt aan de medewerk(st)er in het Engels om tariff change to Smart Passport(tariefwijziging in Smart Passport). Volgens sommigen nog simpeler: met Twitter via de WebCare van Vodafone IT.
Die omzetting wordt dan direct geregeld. Daarna geldt: Zie: http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?f=15&t=8440283


AANKOOP SIMKAART
Deze SIMkaarten van EuropaSim zijn niet meer te koop. De nieuwe versie biedt voor drie euro per kalenderdag onbeperkt mobiel internet in 47 landen. Zie: http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?f=15&t=8440283


INSTELLINGEN
In een dongel/MiFi maak je twee nieuwe profielen aan:
  1. Profielnaam: EuroSIM EU 100MB - 500MB Ita
    Vast APN: mobile.vodafone.it
    Er wordt géén gebruik gemaakt van een gebruikersnaam of wachtwoord.
  2. Profielnaam: EuroSIM EU 150MB - 500MB Ita
    Vast APN: web.omnitel.it
    Er wordt géén gebruik gemaakt van een gebruikersnaam of wachtwoord.
Bij benutting in een (courante) smartphone worden de verbindingsinstellingen automatisch aangeleverd. Wanneer je de SIMkaart benut in een smartphone is het zaak te controleren of er zo 'automatisch' de gewenste instellingen worden ingevoerd. Checken en zo nodig aanpassen, opdat je het gewenste tarief benut!
De voorbeelden voor instellingen op de website van EuropaSim kunnen misverstanden veroorzaken, omdat de dure APN-nen zijn ingevuld.


OPWAARDEREN en TEGOED
Er zijn diverse methoden beschikbaar om je EuropaSim-tegoed op te waarderen:

1. Opwaardeerbonnen
Je kunt zowel opwaardeerbonnen (Ricariche) van Vodafone Italië benutten als opwaardeerbonnen van de Vodafone-partners (waaronder die van Vodafone Nederland). Zie ook: http://www.vodafone.it/engl/living/how_ ... broad.html
Gebruik: Bel naar 42010 of gebruik in een telefoon de USSD-code *123*42010# (call back) en volg de Italiaanstalige instructie.
Die instructie komt (ongeveer) neer op:
Voor Italiaanse opwaardeerbon/Ricariche is het verloop ongeveer:
Welkomstboodschap > toets 2 > bevestigen door intoetsen van 1 > Vraag of je in Italië bent of in buitenland (estero) bent > toets 2 > keuze uit landen > toets 7 > melding Olanda (= Nederland) > toets 1 > desgevraagd opwaardeercode invoeren > code wordt herhaald (in het Italiaans) > desgevraagd bevestigen door intoetsen van 1 > je Italiaanse telefoonnummer wordt gemeld (in het Italiaans) > desgevraagd bevestigen door intoetsen van 1 > invoeren (en bevestigen) > je hoort melding dat je SMS krijgt ter bevestiging van opwaarderen.


2. Internet
Een simpel werkende methode voor opwaarderen met een NL creditcard of PayPal-rekening is beschikbaar via EuropaSim.com (http://www.europasim.com/epages/6335514 ... n_Aufladen). Opwaarderen kan met minimaal EUR 5,00 en maximaal EUR 50,00 (toeslag: EUR 3,90 euro per opwaardering). De meerprijs van de toeslag is verhoudingsgewijs gering als je opwaardeert met 50 euro....

Een voordeliger (maar Italiaanstalig), werkend on-line alternatief vind je op de website van Vodafone Italië ( https://ricarica.vodafone.it/vftopup). Dat werkt in elk geval goed met PayPal. Ik benutte daarbij Internet Explorer. Indien je een e-mailadres invult, krijg je een bevestiging van het opwaarderen per e-mail. Of betalen per NL-creditcard ook lukt, is nog onbekend.

3. Bij verkooppunt
Je kunt ook laten opwaarderen in telefoonwinkels of supermarkten. Neem een papiertje mee met daarop duidelijk leesbaar de volgende gegevens: Het woord Ricarica (= opwaarderen) het bedrag in euro's en je Italiaanse Vodafone telefoonnummer (zonder landnummer!).

Tegoed overhevelen
Overheveling van tegoed is mogelijk van de ene Italiaanse Vodafone-account naar de andere (Sos mi ricarichi). Hoe het werkt heb ik nog niet kunnen achterhalen.

Opvragen tegoed
Na een SMS (zonder tekst) of bellen naar 404 krijg je SMS-je met je saldo. Het lukt ook met USSD-code: *123*414# Een derde alternatief is je Italiaanse Vodafone-account (indien aangemaakt)

Geldigheid tegoed
Het tegoed is twaalf maanden geldig. Indien je het binnen die periode opnieuw opwaardeert, is het totale tegoed opnieuw twaalf maanden bruikbaar.


HULP
De Nederlandstalige website http://www.europasim.org gaat binnenkort uit de lucht. De Duits- en Engelstalige website http://www.europasim.org blijft, maar richt zich met name op de ná 14 april 2013 geactiveerde kaartjes.
Via het mailadres van EuropaSim.com (info@europasim.com) krijg je snel en duidelijk reacties op je vragen. Je kunt daar je vragen óók in het Nederlands stellen en krijgt dan een antwoord in het Nederlands!Vragen of opmerkingen?
DIT IS EEN ARTIKEL IN DE KENNISBANK. Hier kun je als bezoeker géén vragen, opmerkingen of aanvullingen posten.

Dat kun je wél in het subforum Navigatie (draad: http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?f=13&t=8434496) of via een Persoonlijk Bericht (PB-tje) gericht aan Marius HRL.
Bij voorbaat bedankt voor je reacties!
Dit item wordt mogelijk bijgewerkt. Volg de wijzigingen!

Marius HRL
Globecar Familyscout L (2006)

Plaats reactie