Internet: inSSIDer = handige draadloos netwerkscanner

Artikelen over de aanleg, onderhoud
en het gebruik van elektronica in de camper.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marius HRL
Berichten: 9647
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 6:54
Locatie: Midden-Drenthe

Internet: inSSIDer = handige draadloos netwerkscanner

Bericht door Marius HRL » za 27 feb 2010, 23:41

inSSIDer: handige draadloos netwerkscanner

Wie onderweg gebruik wil maken van draadloze netwerken (WLAN), vindt in inSSIDer een handig programmaatje om in beeld te krijgen welke AccessPoints (AP’s) er ter plaatse of langs je route in de lucht zijn.

Het -óók Nederlandstalige- freewareprogramma inSSIDer is een veelzijdiger vervanger voor Netstumbler (alléén XP) en Vistumbler (alléén Vista). Het geeft niet alleen informatie over welke draadloze netwerken er in de omgeving zijn, maar ook informatie over o.a. beveiliging, snelheid, signaalsterkte, kanaal en (na aansluiting van een GPS-muis) geografische coördinaten van positie bij detectie van een netwerk. Deze gegevens worden getoond in tabelvorm, met de mogelijkheid om te sorteren op de waarden in elke kolom.

Een aardige functie is de grafische weergave van de signaalsterkte van de geselecteerde AP’s (selectie met vinkjes) . Één grafiek geeft de signaalsterkte van de geselecteerde AP’s aan, afgezet tegen de tijd. De andere grafiek geeft de signaalsterkte (in dBm) van de geselecteerde AP’s aan, afgezet tegen het zendkanaal.

De signaalsterkte van het ontvangen signaal wordt in de tabel aangegeven als Receive Signal Strength Indicator (RSSI). RSSI levert meetwaarden, die helaas moeilijk tussen WLAN-adapters vergelijkbaar zijn, omdat de makers van de chips in de WLAN-adapters verschillende getallen hanteren voor de aanduiding van de maximale signaalsterkte (voor de liefhebbers: http://www.wildpackets.com/elements/whi ... pdf#page=5 ).

Afbeelding

De verzamelde gegevens kunnen worden geëxporteerd in twee formaten: NS1 (Netstumbler) en KML (Google KeyHole MarkUp Language). Het NS1-bestand kan worden ingelezen met Netstumbler (inSSIDer zelf kan geen bestanden inlezen!). De KML-versie kan worden gebruikt voor navigatie en afbeelding op een kaart.

Dit programma is bruikbaar met Windows XP / Windows Vista / Windows 7 (ook 64-bits)

Je kunt inSSIDer hier downloaden: www.metageek.net/products/inssider
Veel plezier ermee!

Marius HRL
Globecar Familyscout L (2006)

Plaats reactie