Pagina 1 van 1

Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: zo 12 sep 2021, 23:30
door gsm
Terug van vakantie waar die goed werkte en de nieuwe kaart er op gezet en daarna geen geluid meer tijdens het rijden.
Klik ik links onderop dan hoor ik het geluid wel.
Opnieuw navcore 9.702 er op gezet en ook de kaart maar nog steeds geen geluid.
Wat ik doe is alleen de kaart vervangen door de nieuwe en daarna de flitspalen er op en de mapsettings.cfg file voor de adressen
Op mijn GO940Life werkt het goed.
Morgen nog maar een keer opnieuw beginnen door alles opnieuw er op te zetten en kijken of die het weer wil gaan doen.
Maar misschien heeft iemand nog de gouden tip

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: ma 13 sep 2021, 11:55
door Gino608D
Heb je het apparaat naar fabrieksinstellingen terug gezet?

Als ie echt stuk is heb ik er nog wel eentje liggen.

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: ma 13 sep 2021, 13:07
door Atoz
Wat gebeurd er als je de stem wil aanpassen? Krijg je dan geluid? Kun je daar in tegen.
Mijn TomTom had uiteindelijk een defecte luidspreker, zelf vervangen, doet het terug.
Al is de kans erg klein dat het a zou zijn.

Anderzijds kan het ook een beperking / beveiliging in de software zijn.
Had verleden week zoiets met sygic. Was een beveiligingstrukje

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: ma 13 sep 2021, 15:35
door gsm
@Gino608D, ik heb hem al enkele keren gereset.

@Atoz, ik heb wel geluid maar niet tijdens het rijden
Bij het opstarten hoor ik het welkomst geluid en als ik links onderin daar waar de tijd staat klik dan komt de geluidsbalk in beeld en hoor ik het geluid maar geen geluid als ik bv een rotonde nadert of af moet slaan.
Ga vanavond het kaartje formatteren en stap voor stap alles er weer op zetten.
Ik laat het dan weer weten

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: ma 13 sep 2021, 21:08
door gsm
De GO750Live doet het weer, ik heb het sd kaartje 4 keer geformatteerd en verschillende navcore´s geprobeerd en eindelijk was het raak, de navcore van mijn reserve GO940Live bleek te werken.
Ik maak altijd een backup van de mapsettings.cfg file en die bewaar ik om die weer in de nieuwe map te zetten maar deze file uit de 750 gaf problemen waardoor de 750 in een loop ging, toen ik de cfg file van de 940 in de 750 had geplaatst bleek het wel te werken.

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: ma 13 sep 2021, 21:48
door Atoz
Oef ;-)

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: di 14 sep 2021, 12:07
door hathi
Gewoon het geluid weer aan zetten,en de de sterkte omhoog schuiven,dat overkomt me zo dikwijls ,als ik per ongeluk onder in de hoek druk,is een weetje :-B

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: di 14 sep 2021, 12:22
door gsm
Dat was niet het probleem, het geluid stond op 70%
IMG_3923.jpg
IMG_3923.jpg (92.94 KiB) 136 keer bekeken

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: di 14 sep 2021, 13:36
door hathi
:thumbup: sorry Gsm….ook een weetje :-B

Re: Geen geluid op TomTom GO750Life

Geplaatst: di 14 sep 2021, 14:13
door gsm
Geen sorrie hoor :cheers: