Heerlijke recepten voor onderweg!
- Hoofdnoorman
- Berichten: 15558
- Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
- Locatie: Deventer
Heerlijke recepten voor onderweg!
Gisteren vroeg iemand mij of ik zelf veel kookte. Nou moet ik bekennen dat ik van het makkelijke type ben maar wel van lekker eten hou.
Maar in de camper is vaak gebrek aan echt ruimte en veel keukengerei. En zeker een oven is niet altijd aanwezig. Ook zijn sommige ingredïenten niet overal verkrijgbaar.
Dus lijkt het mij leuk om een topic op te starten met alleen maar recepten die makkelijk en, met minimale middelen, te maken zijn.
Laten we dan de gewone kookboekstijl aanhouden dus:
1. Naam van Recept
2. Ingredïenten
3. Bereidingswijze
Het zou ook handig zijn om dan niet met allerlei opmerkingen er tussendoor te komen maar alleen recepten er op te zetten. Eventueel zouden verbeteringen per PB naar de poster kunnen gaan die dat dan zelf even aanvult of verbeterd. In een noodgeval kan wellicht een moderator het aanpassen.
Als niemand het leuk vindt, bloed dit onderwerp vanzelf dood, maar dat hoop ik niet.
Update: Schijnbaar vinden jullie dit wel aardig, dus verhuizen de serieuze recepten naar de Kennisbank.
Als je hier klikt, kom je er automatisch op uit.
Veel smulplezier.
Maar in de camper is vaak gebrek aan echt ruimte en veel keukengerei. En zeker een oven is niet altijd aanwezig. Ook zijn sommige ingredïenten niet overal verkrijgbaar.
Dus lijkt het mij leuk om een topic op te starten met alleen maar recepten die makkelijk en, met minimale middelen, te maken zijn.
Laten we dan de gewone kookboekstijl aanhouden dus:
1. Naam van Recept
2. Ingredïenten
3. Bereidingswijze
Het zou ook handig zijn om dan niet met allerlei opmerkingen er tussendoor te komen maar alleen recepten er op te zetten. Eventueel zouden verbeteringen per PB naar de poster kunnen gaan die dat dan zelf even aanvult of verbeterd. In een noodgeval kan wellicht een moderator het aanpassen.
Als niemand het leuk vindt, bloed dit onderwerp vanzelf dood, maar dat hoop ik niet.
Update: Schijnbaar vinden jullie dit wel aardig, dus verhuizen de serieuze recepten naar de Kennisbank.
Als je hier klikt, kom je er automatisch op uit.
Veel smulplezier.
Laatst gewijzigd door Hoofdnoorman op zo 10 jun 2018, 23:37, 3 keer totaal gewijzigd.
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Rudy en Hockey.
- Hoofdnoorman
- Berichten: 15558
- Lid geworden op: za 23 okt 2010, 22:13
- Locatie: Deventer
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
Jordbear marinert med Fløte. (Aardbeien gemarineert met slagroom. Noors.)
Dessert. 5 uur van te voren voorbereiden. 4 porties.
500 gram Aardbeien
200 tot 250 ml slagroom
suiker naar behoeven
Snijdt de aardbeien in kleine stukjes en doe deze in een kom. Plakjes mag ook, maar dan gaat het marineren niet zo goed.
Bewaar een paar aarbeien voor de garnering.
Strooi over de aardbeien de suiker (naar behoefte) en giet hierna de ongeklopte room erover zodat de aardbeien ondergedompeld zijn. Dek de schaal af en laat het 4 à 5 uur in de koelkast staan intrekken.
Roer de aardbeien tussendoor iets om.
Voor het opdienen portioneer de aardbeien in schaaltjes. Roer de ongeslagen room even een beetje en giet twee eetlepels room over elke portie.
De rest van de room opkloppen en met lepel of een plastik zakje, waar de punt uit is geknipt, garneren.
Versier met ongemarineerde aarbei.
Velbekomme. (Eet smakelijk)
Dessert. 5 uur van te voren voorbereiden. 4 porties.
500 gram Aardbeien
200 tot 250 ml slagroom
suiker naar behoeven
Snijdt de aardbeien in kleine stukjes en doe deze in een kom. Plakjes mag ook, maar dan gaat het marineren niet zo goed.
Bewaar een paar aarbeien voor de garnering.
Strooi over de aardbeien de suiker (naar behoefte) en giet hierna de ongeklopte room erover zodat de aardbeien ondergedompeld zijn. Dek de schaal af en laat het 4 à 5 uur in de koelkast staan intrekken.
Roer de aardbeien tussendoor iets om.
Voor het opdienen portioneer de aardbeien in schaaltjes. Roer de ongeslagen room even een beetje en giet twee eetlepels room over elke portie.
De rest van de room opkloppen en met lepel of een plastik zakje, waar de punt uit is geknipt, garneren.
Versier met ongemarineerde aarbei.
Velbekomme. (Eet smakelijk)
Vriendelijke campergroet,
Rudy en Hockey.
Rudy en Hockey.
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
Eenvoud 1. Saladebord.
Een bak rundvleessalade.
3 gekookte eieren.
1 blik ananasschijven.
Wat franse kaas.
Paté.
Stokbrood.
Verdeel een en ander, rangschik het mooi op de borden. Wijntje erbij. Snel, gemakkelijk en lekker.
Eenvoud 2. Kaas en fruit.
Diverse soorten vers fruit.
Diverse soorten franse kaas.
Stokbrood.
Snijd het stokbrood. Maak een mooie schaal met kaas en een met fruit. Iedereen kan naar behoefte pakken.
Een bak rundvleessalade.
3 gekookte eieren.
1 blik ananasschijven.
Wat franse kaas.
Paté.
Stokbrood.
Verdeel een en ander, rangschik het mooi op de borden. Wijntje erbij. Snel, gemakkelijk en lekker.
Eenvoud 2. Kaas en fruit.
Diverse soorten vers fruit.
Diverse soorten franse kaas.
Stokbrood.
Snijd het stokbrood. Maak een mooie schaal met kaas en een met fruit. Iedereen kan naar behoefte pakken.
Jan en Mariët
We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
We zijn de trotse eigenaren van een Frankia Titan 840 GD. We zijn weer op pad. Heerlijk!
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
eenvoud 3 ( en daar houd tevens mijn hele kunnen op culinair gebied tegelijk op )
kook water, gooi er een ei in en wacht 2 minuten voor zacht en 6 minuten voor een hard eitje .... pak een lepeltje geef een tik op de eierkop en lepel het eitje leeg ... naar behoefte zout strooien ... eet smakelijk en een groet van martin ramsey
kook water, gooi er een ei in en wacht 2 minuten voor zacht en 6 minuten voor een hard eitje .... pak een lepeltje geef een tik op de eierkop en lepel het eitje leeg ... naar behoefte zout strooien ... eet smakelijk en een groet van martin ramsey
als het gras bij de buren groener is, dan is het kunstgras :-)
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
voor 2 personen tomaten/eiersalade:
Snijd 4 tomaten en 2 hard gekookte eieren in kleine blokjes, meng dit met zout/peper en beetje mayonaise, erg lekker met stokbrood.
voor 2 personen spagetti carbonara:
Blokjes mager rookspek uitbakken, spagetti koken. Als spagetti beetgaar is afgieten en dan meteen 1 of 2 rauwe eieren erdoor roeren en gebakken spekjes erdoor roeren, parmezaanse kaas erover.
voor 2 personen ratjetoe:
Half pond gehakt rul bakken, uit de pan nemen. Dan ui, knoflook, paprika en eventueel champignons bakken daarna gehakt toevoegen met een blik uitgelekte capusijners of zakje krieltjes (wel ff paar minuten koken) of beiden, pot appelmoes, augurken, zilveruitjes of amsterdamse uitjes op tafel.
smakelijk eten en de groetjes uit zonnig assen
Snijd 4 tomaten en 2 hard gekookte eieren in kleine blokjes, meng dit met zout/peper en beetje mayonaise, erg lekker met stokbrood.
voor 2 personen spagetti carbonara:
Blokjes mager rookspek uitbakken, spagetti koken. Als spagetti beetgaar is afgieten en dan meteen 1 of 2 rauwe eieren erdoor roeren en gebakken spekjes erdoor roeren, parmezaanse kaas erover.
voor 2 personen ratjetoe:
Half pond gehakt rul bakken, uit de pan nemen. Dan ui, knoflook, paprika en eventueel champignons bakken daarna gehakt toevoegen met een blik uitgelekte capusijners of zakje krieltjes (wel ff paar minuten koken) of beiden, pot appelmoes, augurken, zilveruitjes of amsterdamse uitjes op tafel.
smakelijk eten en de groetjes uit zonnig assen
binnen de grenzen zijn de mogelijkheden net zo onbeperkt als daarbuiten.
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
in de diepe pan van de braai skootel (naast je stoel onder de luifel )
twee kippenpoten (of meer)
pak tomatensaus of blik gepelde,een ui ,knoflook
eventueel champignons
even de kippenpoten aanbraden,alle ingrediënten erin peper zout
beetje water of wijn,deksel erop
Laten sudderen(oppassen dat het niet droogkookt)
lekker met stokbrood
groet jet
twee kippenpoten (of meer)
pak tomatensaus of blik gepelde,een ui ,knoflook
eventueel champignons
even de kippenpoten aanbraden,alle ingrediënten erin peper zout
beetje water of wijn,deksel erop
Laten sudderen(oppassen dat het niet droogkookt)
lekker met stokbrood
groet jet
-
- Berichten: 422
- Lid geworden op: di 04 okt 2005, 15:07
- Locatie: brabant
- Contacteer:
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
Zetten jullie er ook een keer een glutenvrij recept op voor mij wat lekker is. haha
Want ik hou ook heel veel van lekker eten
Want ik hou ook heel veel van lekker eten
Haast is zonde van de tijd
http://blog.seniorennet.be/toni/
http://blog.seniorennet.be/toni/
-
- Berichten: 18646
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
Volgens mij ben je al op je wenken bediend.
Alleen waar pasta staat, neem je glutenvrije pasta.
Verder zijn tot nu toe alle recepten glutenvrij, afgezien van het stokbrood bij de kaasjes.
Alleen waar pasta staat, neem je glutenvrije pasta.
Verder zijn tot nu toe alle recepten glutenvrij, afgezien van het stokbrood bij de kaasjes.
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
Recept voor afbakbroodjes:
Je neemt een oude pan, nieuw mag ook, maar die gaat snel verouderen
Dan zaag je een metalen onderzetter zodat deze in de pan past.
Vervolgens (iets bevochtigde) afbakbroodjes op het rooster, deksel erop, minuut of 5 (moet je even proefondervindelijk vaststellen) op een hoog vuurtje en je hebt een heerlijk warm broodje.
Tussen de afbakbroodjes kan je alvast vóór het afbakken kaas /ham e.d. doen, dan brand je je fikken niet aan dat hete broodje.
Lukt ook met croissants! Ideaal voor als je met vaderdag met de camper op stap ben
Je neemt een oude pan, nieuw mag ook, maar die gaat snel verouderen
Dan zaag je een metalen onderzetter zodat deze in de pan past.
Vervolgens (iets bevochtigde) afbakbroodjes op het rooster, deksel erop, minuut of 5 (moet je even proefondervindelijk vaststellen) op een hoog vuurtje en je hebt een heerlijk warm broodje.
Tussen de afbakbroodjes kan je alvast vóór het afbakken kaas /ham e.d. doen, dan brand je je fikken niet aan dat hete broodje.
Lukt ook met croissants! Ideaal voor als je met vaderdag met de camper op stap ben
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Mijn favoriete éénpansmaaltijd, waarop tal van variaties mogelijk zijn (incl. restjes opmaken)
1 eetlepel olie per persoon
vlees/vleesvervanger op stukjes (bijv. kip, mager gehakt)
gesneden groente (vanalles mogelijk, als het maar combineert)
aardappelblokjes/schijfjes/partjes
kipkruiden (als daar geen zout in zit: toevoegen naar smaak) of ketjap
Olie verhitten, vlees kruiden en aanbakken, aardappel en groente toevoegen, gaar laten worden. Eet smakelijk!
1 eetlepel olie per persoon
vlees/vleesvervanger op stukjes (bijv. kip, mager gehakt)
gesneden groente (vanalles mogelijk, als het maar combineert)
aardappelblokjes/schijfjes/partjes
kipkruiden (als daar geen zout in zit: toevoegen naar smaak) of ketjap
Olie verhitten, vlees kruiden en aanbakken, aardappel en groente toevoegen, gaar laten worden. Eet smakelijk!
groeten van Marianne
doe je best -meer kun je niet doen-
doe je best -meer kun je niet doen-
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
kipprut:
kipfilet (in stukjes gesneden) roerbakken
gesneden ui en knoflook erbij en even meebakken
paprika (in reepjes of stukjes) + champignons + tomaat meebakken
- voor een oosterse variant: sambal en ketjap toevoegen
- voor een cholesterolrijke variant: (slag)room en versgemalen peper toevoegen (evt. verse kruiden)
lekker met rijst en komkommersalade
kipfilet (in stukjes gesneden) roerbakken
gesneden ui en knoflook erbij en even meebakken
paprika (in reepjes of stukjes) + champignons + tomaat meebakken
- voor een oosterse variant: sambal en ketjap toevoegen
- voor een cholesterolrijke variant: (slag)room en versgemalen peper toevoegen (evt. verse kruiden)
lekker met rijst en komkommersalade
groetjes, Marjorie
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Variant op Pasta Carbonara:
Tijdens het koken van de pasta
Spekblokjes uitbakken
Gesnipperde uit en knoflook toevoegen en meebakken
Kruidenroomkaas erdoor roeren totdat het gesmolten is
Aanlengen met melk *) tot een romige saus ontstaat
Versgemalen peper en evt. verse kruiden erbij voor het opscheppen
*) kan ook met (slag)room maar dan wordt het nog vetter
Tijdens het koken van de pasta
Spekblokjes uitbakken
Gesnipperde uit en knoflook toevoegen en meebakken
Kruidenroomkaas erdoor roeren totdat het gesmolten is
Aanlengen met melk *) tot een romige saus ontstaat
Versgemalen peper en evt. verse kruiden erbij voor het opscheppen
*) kan ook met (slag)room maar dan wordt het nog vetter
groetjes, Marjorie
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
My home is my castle, my camper is my home
Jan-Hidde en Marjorie - Magirus Deutz (1978)
Re: Heerlijke recepten voor onderweg.
MoParMart schreef:eenvoud 3 ( en daar houd tevens mijn hele kunnen op culinair gebied tegelijk op )
kook water, gooi er een ei in en wacht 2 minuten voor zacht en 6 minuten voor een hard eitje .... pak een lepeltje geef een tik op de eierkop en lepel het eitje leeg ... naar behoefte zout strooien ... eet smakelijk en een groet van martin ramsey
Super en voor de rest....de Balkan, de Griek, de Pizzeria, de Strauswirtschaft, ....kortom gewoon de lokale lekkernijen........super en eenvoudig......verlof is verlof voor man & vrouw
-
- Berichten: 18646
- Lid geworden op: wo 14 mei 2003, 9:05
- Locatie: Provincie Groningen
Re: Heerlijke recepten voor onderweg!
Dit klinkt heel goed!jan-hidde schreef:Variant op Pasta Carbonara:
Tijdens het koken van de pasta
Spekblokjes uitbakken
Gesnipperde uit en knoflook toevoegen en meebakken
Kruidenroomkaas erdoor roeren totdat het gesmolten is
Aanlengen met melk *) tot een romige saus ontstaat
Versgemalen peper en evt. verse kruiden erbij voor het opscheppen
*) kan ook met (slag)room maar dan wordt het nog vetter
Ik heb altijd iets tegen rauwe eieren.
En er bestaan vegetarische spekjes.
Slava Ukraini
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.
Nooit meer een Hymer!
De kunst van het niks doen is moeilijk om te leren.
Maar als je het eenmaal goed kan, heb je het er de gehele dag druk mee.