Huishoudaccu vernieuwen

Accessoires als alarm, omvormer,
zonnepaneel, satelliet-TV, camera's etc.
Gebruikersavatar
des
Berichten: 331
Lid geworden op: do 08 dec 2016, 21:21

Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door des » ma 01 jun 2020, 11:11

Ik heb een probleem met mijn HH accu, deze laadt zo goed als niet meer op, als ik aan de paal sta geeft deze wel aan geladen te zijn, ook na een rit met de mobilhome, echter na half uur bij gebruik van water kraan of iets dergelijk is deze terug leeg, deze laadt dan super traag weer via het zonnepaneel bij, als ik alle elektra afleg.

Ik vermoed dat deze stuk is.
De camper is nu 2 jaar oud.

Is dit normaal? Of zou ik iets fout gedaan hebben in die 2 jaar?

Dat brengt me op de volgende vraag, de batterij is 105 kw, loodbatterij zo als op de foto te zien is, kan ik deze vervangen door bv 2x70 kw? Of 2x 80 kw, Ik heb plaats om een 2e batrij te zetten.
Dan heb ik 140kw of 160 kw, ik zou dan terug zelfde soort batterij plaatsen, dit om de prijs betaalbaar te houden en geen gel baterij nemen, om dat de prijs veel hoger ligt.
Ook is het zo dat ik reeds van kennissen met een mobilhome vernomen heb dat ze door verkeerd te laden, continue op stroom hun baterij hadden kapot gemaakt, en hun batteries zaten er pas zes maand in (2x90kw gel batteries)

Kunnen jullie wat advies geven hieromtrent aub

Alvast bedankt

Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn INE-LX1 met Tapatalk
Bavaria 746

Gebruikersavatar
Aloys
Site Admin
Berichten: 15781
Lid geworden op: zo 11 mei 2003, 19:02
Locatie: Kampen
Contact:

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door Aloys » ma 01 jun 2020, 11:26

Ik zie op de foto dat je accu 105Ah is. Accucapaciteit wordt meestal aangegeven in Ampere/uur (Ah).

Even los van de vraag stuk-of-niet-stuk en de mogelijke oorzaak: de camper is pas 2 jaar oud? Zit er
niet 2 of 3 jaar garantie op een accu? Vaak staat dat op de accu!
Vaak zit er bovenop een sticker waarop men jaar en maand van ingebruikname heeft aangekrast. In
ieder geval in Nederland, ik dacht dat dat verplicht was. Misschien zit je nog in de garantieperiode!

Gebruikersavatar
des
Berichten: 331
Lid geworden op: do 08 dec 2016, 21:21

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door des » ma 01 jun 2020, 11:45

De garantie op batrijen zou max 3 a 6 maand zijn, volgens de dealer is dit om indien verkeerd gebruikt ,
Geladen of zo ,zou zijn.

Datum op batterij nergens weer te vinden ,zelfs de stikkertjes losgemaakt om er onder te kijken.
Niks te zien ,is van fabriek af er in geplaatst vermoed ik ,misschien is dat de reden .
Bavaria 746

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 33078
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door Kroppie » ma 01 jun 2020, 11:47

Aloys schreef:
ma 01 jun 2020, 11:26
Ik zie op de foto dat je accu 105Ah is. Accucapaciteit wordt meestal aangegeven in Ampere/uur (Ah).
accucapaciteit word ALTIJD aangegeven in Ah, nooit anders, de datum staat ook wel eens ingeslagen de bovenkant van een accupool.

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft dus nooit problemen.

too old to worry about anything

Gebruikersavatar
javanes
Berichten: 23381
Lid geworden op: wo 25 aug 2004, 19:11
Locatie: Zeeuwsch Vlaanderen

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door javanes » ma 01 jun 2020, 11:53

Laat de accu eens controleren bij een accuboer of camperbedrijf.
Misschien is de accu niet kapot, maar zit het ergens in de bekabeling.

Als hij wel kapot is kun je beter voor 1 accu gaan van b.v. 160Ah of 200 en meer Ah als je daar de plek voor hebt.
Als je 2 accu's parallel gaat gebruiken en er gaat er eentje kapot ben je de pineut. Normaal gesproken moet je 2 gelijkwaardige accu's hebben en dan kan hoogstwaarschijnlijk niet meer als er eentje kapot gaat.
Groeten,
Jacques


Hymer B584 uit 1994(model '95) op een Fiat Ducato 230 met een 2.5TDI.
Afbeelding

Janpinz
Berichten: 2008
Lid geworden op: zo 10 jun 2018, 10:00
Locatie: Mar de Pulpí, E

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door Janpinz » ma 01 jun 2020, 12:11

En wat er gebeurd met de accu, hoe je er mee omgaat, wordt niet vermeld.
Wat hangt er normaal allemaal aan? Welke apparaten gebruik je meest?

Gebruikersavatar
des
Berichten: 331
Lid geworden op: do 08 dec 2016, 21:21

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door des » ma 01 jun 2020, 12:25

Dit zijn de twee ingeslagen nr die ik kan vinden,
We hebben geen speciale toestellen zo als sat antt of omvormer er in. Enkel de led verlichting en tv via Chrome cast of DVD, waterkraantjes,

Wel heeft deze soms niet aan de stroom gestaan als hij gestald was. Soms haal ik hem naar huis, en zet hem dan voor paar dagen op de stroom

Afbeelding . Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn INE-LX1 met Tapatalk
Bavaria 746

Gebruikersavatar
pepon
Berichten: 1616
Lid geworden op: vr 19 aug 2011, 15:35
Locatie: Hollandscheveld, Drenthe.
Contact:

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door pepon » ma 01 jun 2020, 13:24

Ik zie vuldopjes, heb je het accuzuur niveau van de cellen al gecontroleerd?
Ook met de zuurweger meten zegt wat over de toestand van de cellen/accu.

Groet, Ron.
Bürstner Travel Van T571 Bjr. 2009 op Fiat Ducato 3.0 MultiJet 160 Pk ComfortMatic
Voor meer, kijk hier.

Gebruikersavatar
des
Berichten: 331
Lid geworden op: do 08 dec 2016, 21:21

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door des » ma 01 jun 2020, 13:29

Zou het kunnen dat deze bijgevuld moeten worden? Gedemineraliseerd water vermoed ik,? " kan ik proberen natuurlijk

Verstuurd vanaf mijn INE-LX1 met Tapatalk


Bavaria 746

Janpinz
Berichten: 2008
Lid geworden op: zo 10 jun 2018, 10:00
Locatie: Mar de Pulpí, E

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door Janpinz » ma 01 jun 2020, 13:31

Max 1 cm boven de platen?

Gebruikersavatar
pepon
Berichten: 1616
Lid geworden op: vr 19 aug 2011, 15:35
Locatie: Hollandscheveld, Drenthe.
Contact:

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door pepon » ma 01 jun 2020, 13:37

Dan wel weer volladen en dan weer testen.

Groet, Ron.
Bürstner Travel Van T571 Bjr. 2009 op Fiat Ducato 3.0 MultiJet 160 Pk ComfortMatic
Voor meer, kijk hier.

Gebruikersavatar
des
Berichten: 331
Lid geworden op: do 08 dec 2016, 21:21

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door des » ma 01 jun 2020, 13:53

Heb een bus genomen van 5 L, en er is ongeveer 1 L uit, heb met stiftjes gemarkeerd, batterij zit nu weer in mobilhome te laden.

Is 1 L veel?

Verstuurd vanaf mijn INE-LX1 met Tapatalk
Bavaria 746

Gebruikersavatar
Aloys
Site Admin
Berichten: 15781
Lid geworden op: zo 11 mei 2003, 19:02
Locatie: Kampen
Contact:

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door Aloys » ma 01 jun 2020, 14:03

Kroppie schreef:
ma 01 jun 2020, 11:47
Aloys schreef:
ma 01 jun 2020, 11:26
Ik zie op de foto dat je accu 105Ah is. Accucapaciteit wordt meestal aangegeven in Ampere/uur (Ah).
Accucapaciteit word ALTIJD aangegeven in Ah, nooit anders, de datum staat ook wel eens ingeslagen de bovenkant van een accupool.
Dat was ook mijn idee Jos, maar ik dacht: ik houd een slag om de arm! :mrgreen:

Gebruikersavatar
Kroppie
Berichten: 33078
Lid geworden op: vr 27 aug 2004, 19:41
Locatie: beemster

Re: Huishoudaccu vernieuwen

Bericht door Kroppie » ma 01 jun 2020, 14:11

:thumbup: :D

jos
het enige wat nooit stuk gaat is dat wat er niet in, op, of aan zit, en telt ook niet mee voor het gewicht, kost niets, verbruikt niets, word nooit gestolen en geeft dus nooit problemen.

too old to worry about anything

Plaats reactie